“Jeg er fra en kernefamilie, men ingen af os bor under samme tag”

Amalia og hendes familie ude at sejle.
Amalia og hendes familie ude at sejle.© Privatfoto

Jeg bor i København. Min far bor i øjeblikket halvt i København og halvt i vores sommerhus i Ejsing. Min mor bor lige nu i vores sommerhus i Ejsing og kører på arbejde i Aalborg. Min lillebror bor i Holstebro i vores hus. Ingen af os bor under samme tag, og det lyder umiddelbart ikke som opskriften på en kernefamilie, men alligevel føler jeg, at vi er en kernefamilie. Så hvad definerer egentlig en kernefamilie?

Da jeg var lille, legede vi altid ‘far, mor og børn’. Det var, som om det var den ideelle familiekonstellation, og det var nok ud fra normerne dengang, at vi legede, fordi det var det, vi kendte til. Men verden er i forandring, og ligeså er familiebegrebet.

37 måder at være familie på

Ifølge Danmarks Statistik er der hele 37 forskellige måder at være familie på. Det er i sig selv ekstremt mange, når man lige tænker over det, og så blegner 'far, mor og børn' altså ret meget. Der kan nemlig være en mor og far af hvert køn, samme køn eller et helt tredje køn. Der kan også være en papfar, to halvbrødre, en stedmor, en enlig mor og alverdens andre ting, som spiller ind en familiekonstellation. Og når der er så mange forskellige måder at være familie på, så er det helt umuligt at sige, hvilken familieform der er bedst.

Det vigtigste er vel egentlig, at jeg føler mig tilpas og elsket, der hvor jeg er. At den familie, jeg er havnet i, er den bedste for mig. Det kan godt være, at den familieform ikke passer til alle, og at der er andre, der har det meget bedre i en anden familieform, men så længe det er den bedste for mig, så er det min kernefamilie. Og derfor kan en enlig mor lige så godt være en kernefamilie som en familie med far, mor og børn, hvor alle bor sammen. 

Den optimale familieform for mig

Jeg føler mig ekstremt priviligeret, når det gælder familie. Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg er elsket af hele min familie, og jeg elsker dem mindst lige så meget. Måske er det netop det, der gør, at jeg fortsat føler, at vi er en kernefamilie, selvom ingen af os bor sammen. Kærligheden. Jeg har kontakt med mindst én fra min familie hver evig eneste dag, og vi har både en fælles chat på Messenger og Snapchat, så vi kan altid komme i kontakt med hinanden.

Det kan være, at det bliver familieform nummer 38, og hvis ikke, så er det i hvert fald den bedste familieform for mig – nemlig min helt egen kernefamilie.

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Amalias anekdoter

Amalia Kristiansen er Woman.dks tidligere praktikant. Hun er en 27-årig midtjyde, der har forvildet sig til København, hvor hun nu bor på Vesterbro. Amalia er i et livslangt (og lykkeligt) forhold med popcorn, som hun ofte spiser sammen med en kold weissbier – to ting hun har en stor svaghed for.