“Jeg er ligeglad med, hvor mange du har haft sex med”

Sarah Østbjerg
© Woman

I sidste uge skrev jeg, om hvordan vi møder nye mennesker ude i virkeligheden her under corona. Og jeg havde egentlig tænkt, at dette indlæg skulle dreje sig om den første date. Men så havde jeg en samtale med en ven, der fik mig til at spekulere over, hvorfor vi stadig vurderer hinanden ud fra antallet af vores sexpartnere.

En rigtig loose-loose-situation

Jeg husker det, fra dengang jeg gik i gymnasiet, og du blev anset som værende nem, billig og løs på tråden, hvis du havde været sammen med mange fyre. Til gengæld var du også en narrefisse, hvis du ikke knaldede med dem, du var gået hjem med.

I dag ved jeg godt, at mit værd som menneske ikke afhænger af, hvem og hvor mange jeg har haft sex med. Men hvor ville jeg ønske, at nogen havde fortalt mig det dengang.

For det kan da godt være, at mine veninder havde ret, da de sagde, det var en dårlig idé at gå hjem med Albert fra 3.g (som jeg syntes var herrelækker!), men det eneste, det fortæller om mig, er, at jeg havde umådeligt dårlig smag i fyre (også) dengang.

“Hvor mange har du været sammen med?”

Jeg troede faktisk ikke længere, vi havde en kultur, hvor kvinder (og mænd for den sags skyld) blev bedømt, ud fra hvor mange de har haft sex med. Men så talte jeg med mine venner og veninder om det. Og det viser sig, at det har vi.

Det er på tide, at vi gør op med forestillingen, om at kvinder er billige, fordi de har været sammen med mange mænd. Og at mænd er idioter, fordi de har været sammen med mange kvinder.

For i virkeligheden er det jo slet ikke, hvor mange vi har haft sex med, der er det vigtige. Men at den sex, vi har, foregår på en god og tryg måde.

Jeg har sex med, hvem jeg vil

Og jeg er ligeglad med, hvor mange du har haft sex med, så længe du behandler andre med respekt. Lad hverken nogen fortælle dig, at det er for mange eller for få. For kun du ved, hvad der er rigtigt for dig.

Du er ikke mere eller mindre værd alt afhængig af, hvor mange du har haft sex med. Vi skal stoppe med at vurdere os selv og hinanden ud fra vores antal af sexpartnere. Især når det, der i sidste ende betyder noget, er, hvordan vi behandler hinanden og vores medmennesker.

Læs med igen på næste torsdag, når jeg spekulerer videre over datinglivet. Vil du have anden inspiration og underholdning i mellemtiden? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Sarah spekulerer

Sarah er praktikant på Woman.dk. Hun er 23 år. Hun elsker kaffe, croissanter og lange gåture med sine veninder, og så læser hun hellere en bog end ser en film. Sarah skriver om dating, sex og kærlighed.

Du vil (garanteret) også kunne lide