“Jeg er så stolt over, at mine veninder netop er MINE”

Her ses nogle af mine skønne veninder.
Her ses nogle af mine skønne veninder.© Privatfoto

Jeg synes, at mine veninder er de sejeste i verden. Det samme synes du sikkert om din egne. Når jeg deler et billede af min veninder på Instagram, føler jeg mig stolt over, at de er så forbandet lækre. Og når vi ses, føler jeg mig beæret over, at de netop har valgt mig som deres veninde.

Jeg har valgt dem, og de har valgt mig

Mine veninder er den familie, som jeg selv har valgt. Og jeg synes faktisk, at jeg burde give mig selv en kæmpe cadeau, fordi jeg har plukket og valgt dem, som passer allerbedst til mig.

Jeg er dybt taknemmelig over, at de – både ældre som nye veninder – også har valgt mig. Vi har valgt hinanden. 

Når vi vælger at rejse sammen eller at tage på weekendtur til Malmø, vælger vi samtidig, at vi gerne vil bruge flere dage af vores liv i selskab med hinanden. Om søndagen, når vi er trætte og måske mest af alt har brug for at stene en god serie på Netflix på sofaen, vælger vi hinanden til, når vi på trods af trætte øjne og en kommende travl arbejdsuge aftaler at gå en aftentur. For ikke at nævne, når vi taler i telefon i timevis, selvom havearbejde, eksamenslæsning og andre vigtige ting måske havde til hensigt at blive prioriteret.

Og det er vigtigt. At vi vælger hinanden til. Også når det gælder de små ting.

Mine veninder kan noget forskelligt

Dine veninder passer sandsynligvis til dig. Ellers havde du nok ikke valgt dem. Og det er helt okay at vælge en veninde fra (læs selv med her).

Mine passer til mig, og de er alle unikke og beriger mit liv med noget helt specielt. Jeg har hende, der altid får mig i godt humør, når jeg er trist. Jeg har hende, jeg kan slappe fuldstændigt af sammen med. Hende, jeg kan tage lange, dybe snakke med. Hende, jeg elsker at opleve ting sammen med. Hende, der er som en søster for mig. 

Jeg synes, de er vanvittigt seje alle sammen, og jeg ville aldrig være dem foruden. Jeg er så stolt over, at mine veninder netop er MINE, og at de har valgt mig. Det skal jeg huske at sætte pris på.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her. 

Rie reflekterer

Rie Kirkebjerg er redaktør på Woman.dk. Lige nu har hun byttet arbejdet ud med bleskift, for hun er nemlig på barsel med sin første barn.