“Jeg forstår ærligt talt ikke dem, der ser en hel koncert gennem deres Instagram-stories”

Kvinde filmer til koncert
© Woman

Med fare for at lyde som en sur gammel dame, der ikke har andet at tage sig til end at brokke sig konstant, så har jeg en udmelding: Jeg fatter ikke, at nogle foretrækker at se en (ofte hammerdyr) koncert gennem deres telefon.

Jeg mener, hvorfor? 

Det er ok ikke at dele hele koncerten

Hvad er idéen med at lægge 17 Instagram-stories op fra den Beyoncé koncert, du måske har glædet dig flere måneder til at opleve? Jeg er med på, at Instagram i høj grad handler om at dele glimt fra ens hverdag – jeg bruger det selv.

Men der er også en kolossal forskel på at lægge et billede (eller én-to videooptagelser) op fra det arrangement, du er til... Og så til at filme samtlige af Suspekts numre, hvor, ærligt talt, det eneste der kan høres, er en horde af tøser, der skriger i munden på hinanden.

Ikke nok med, at du risikerer at stå og være vildt irriterende over for dem, der står bag dig (der skal bounce fra side til side for at undgå din skærm), så får du umuligt selv det optimale ud af koncerten.

Jeg deler selv Insta-stories…

Jeg skal ikke sige mig fra for, at jeg garanteret også har lagt indhold op, som mine Instagram-amigos ikke har kunne trykke hurtigt nok forbi. Og det har højt sandsynligvis indebåret videoer fra fodboldkampe, hvor jeg har optaget noget, jeg synes lød MEGA fedt – men som jeg ved, at 95 procent af mine følgere ikke kunne være mere ligeglade med.

Så nu synes du måske, at jeg er lidt dobbeltmoralsk, men til mit forsvar, så har det maksimalt drejet sig om en-to stories (for selvfølgelig skal folk lige høre, hvordan det lyder, når FCK igen kan skråle med på We are the Champions…).

Til gengæld ville jeg selv synes, at det var mega ærgerligt at skulle se en hel fodboldkamp gennem telefonen – jeg ville slet ikke føle, at jeg var tilstede i oplevelsen, og jeg ved alligevel, at jeg aldrig kommer til at se de optagelser igen. Så hvorfor overhovedet filme non-stop?

Ville det ikke være federe at beholde mobilen i lommen?

Er der én ting, du næsten ALTID kan være sikker på om fredagen, så er det, at én til to fra din Insta har været til Fredagsrock i Tivoli. Og dokumenteret det flittigt! Og det er da skønt, at de har en fest med at være til koncert, men ville festen ikke være meget sjovere, hvis du nød omgivelserne, dine medmennesker og musikken til det fulde, fremfor at fokusere på de perfekte insta-stories hele koncerten igennem?

I sidste ende er det nok de færreste, der ser dine 17 stories alligevel – så hvorfor ikke bare nyde koncerten med mobilen i lommen?

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her. 

Simones skriverier

Simone er tidligere studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er helt pjattet med fodbold og bruger mere tid på stadion end på tv-serier. Dagen er en kæmpe succes, når hendes hold vinder, og der er sushi til aftensmad – og ekstra god, når kæresten en sjælden gang i mellem køber blomster med hjem