“Jeg har mange veninder, som jeg ikke ser i et år, men hvor alting alligevel er, som det plejer”

Gode veninder
© Privatfoto

Jeg har desværre flere veninder, som jeg ikke får set særlig ofte. Det er på ingen måde, fordi jeg ikke har lyst, men nogle af dem bor langt væk, og andre arbejder forskudt af mig. Det er sommetider noget af et planlægningsprojekt – og andre gange er det simpelthen bare, fordi ingen af os bruger de sølle 30 sekunder, det tager at sende en besked på Messenger eller Snapchat for at spørge, om den anden kan ses.

Nemt at lave aftaler, men alligevel gør vi det ikke

Vi har aldrig haft flere muligheder for at lave aftaler sammen med veninderne end nu. Men Instagram, Snapchat og Facebook er åbenbart ikke nok, når jeg skal lave planer med nogle af mine veninder. Og det er simpelthen for dårligt. Heldigvis har jeg en håndfuld rigtig gode veninder, hvor snakken går, som havde vi været roomies og set hinanden hver dag i fem år – selvom det langt fra er tilfældet.

For helt ærligt – selvom jeg selvfølgelig er vildt spændt på at se en veninde, jeg ikke har set i lang tid, så er jeg da altid en LILLE smule nervøs for, hvordan samtalen vil gå, når vi endelig får planlagt at ses. Frygten for det akavede sidder vel lidt i mig.

Alt er, som det plejede at være

Dog har jeg virkelig erfaret, at jeg aldrig har noget at frygte, når det gælder mine veninder. Når jeg ses med mine veninder, jeg enten har arbejdet med eller som har været mine studiekammerater på universitetet, er der selvfølgelig en masse ting, der skal catches op på – men vi har alligevel altid tid og lyst til at grine og at dele hemmeligheder med hinanden.

Når jeg samles med mine gode gymnasie-damer, er alt, som det plejede at være, og det er, som om vi straks træder ind i vores gamle roller, så snart vi ses igen. Og når jeg ses med folkeskolepigerne (ja, vi holder altså også stadig sammen på trods af, at det er 18 år siden, vi lærte hinanden at kende!) spørger vi ind til hinandens forældre og søskende, som vi jo stadig føler, at vi kender så godt, fordi vi har gået i skole så mange år sammen.

Vi er tætte veninder, selvom vi ikke ses så tit

Jeg sætter virkelig pris på, at jeg har så mange gode veninder, som jeg ved altid vil være der for mig. Uanset om vi ikke ser hinanden i en måned eller et år. Jeg ved, at jeg ALTID kan skrive til dem, hvis jeg har brug for støtte eller et grineflip.

De er helt unikke, og selvom vi ikke ser hinanden hver uge, er de stadig nogle af mine allertætteste veninder, som jeg altid vil kunne betro mig til. Ja, så heldig er jeg altså!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Rie reflekterer

Rie Kirkebjerg er redaktør på Woman.dk. Lige nu har hun byttet arbejdet ud med bleskift, for hun er nemlig på barsel med sin første barn.