“Jeg har så travlt med at glæde mig, at jeg ikke nyder nuet”

Amalia ved Geirangerfjorden i Norge
Amalia ved Geirangerfjorden i Norge© Privatfoto

Jeg er ekstremt god til at opsøge ting, jeg holder af og kan lide. Jeg gør ofte ting, der gør mig glad. I hvert fald mentalt. For lige så god jeg er til at opsøge dem, lige så dårlig kan jeg være til at nyde dem, når jeg så endelig er i dem.

Hvis jeg er alene hjemme, længes jeg efter at komme ud blandt andre, og når jeg så er ude, kan jeg ikke vente med at komme hjem til mig selv. Jeg ser konstant frem imod noget i stedet for at nyde det, der er. Det har resulteret i, at jeg er blevet livsnyder, men ikke tidsnyder. Og det, synes jeg, er synd. For jeg vil gerne nyde tiden og være til stede i alt, jeg gør. Jeg vil gerne være til stede, når jeg er sammen med mine veninder, når jeg ser mine bedsteforældre, og ikke mindst når jeg er i mine egne tanker. Men det er svært, for jeg har altid fokus på noget andet end det, jeg er i. 

Livet er også min cykeltur til arbejde

Det er, som om det hele er lidt sort og hvidt for mig. Selvom jeg ved, at det ikke er sådan. Jeg ser altid frem imod destinationen, men jeg glemmer, at der er noget imellem. For livet er jo aldrig kun destination A og B, og det er også meget sjældent sort og hvidt. Det er også alt imellem. Livet er nemlig også min cykeltur til arbejde, min gåtur til Netto i øsende regnvejr og min aften alene på sofaen. Ikke kun arbejdet, aftensmaden og filmen, jeg skal se.

Personligt er mit mål at nyde alle dage og alle tidspunkter, for det er ikke kun i weekenden, at livet sker. Jeg vil gerne nyde de mindre sjove dage, inden jeg har tabt mig, inden jeg har en fridag, eller inden jeg skal på ferie, for de er lige så livsbekræftende, som når jeg har nået målet. Måske jeg kan begynde at glæde mig over processen i de mål og ambitioner, jeg har. 

Vejen er lige så interessant som målet

Når nu jeg er blevet ældre, ved jeg, at CV og job er vigtigt for min fremtid. Det har jeg altid fået fortalt af min far, og nu ved jeg, at han talte sandt. Men jeg tror, det vil gavne mig at hvile lidt mere i jagten på det perfekte CV, singleliv eller udseende, uden at fokusere på hvor jeg gerne ville være. For vejen, jeg går på, er jo lige så interessant som selve målet, jeg er på vej til. 

Nordmændende har fattet det nogenlunde. I hvert fald har Noora og William fra SKAM fattet det. De bliver nemlig enige om at tage det roligt og gøre det, der føles rigtigt for dem – lige nu. Sådan burde det være for mig. Jeg burde basere mine valg på, hvad jeg har lyst til lige nu, og ikke hvad jeg vil i morgen, om en uge eller om et år. Hvis et ungdomskærestepar fra Norge kan, så kan jeg vel også... Ikke?

John Lennon har engang sagt “Life is something that happens, while I’m busy doing other things”, og jeg tror egentlig, at han har ret.

Engang blev jeg mindet om, at livet var lige nu. Så nu forsøger jeg at minde mig selv (og forhåbentlig dig) om, at livet et i dette absolutte sekund. Og i morgen. Og alt derimellem. 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Amalias anekdoter

Amalia Kristiansen er Woman.dks tidligere praktikant. Hun er en 27-årig midtjyde, der har forvildet sig til København, hvor hun nu bor på Vesterbro. Amalia er i et livslangt (og lykkeligt) forhold med popcorn, som hun ofte spiser sammen med en kold weissbier – to ting hun har en stor svaghed for.