“Jeg kan af erfaring virkelig anbefale dig at skaffe en ulykkesforsikring”

© Privatfoto

Nu lyder jeg måske som et forsikringsselskab, der prøver at sælge dig en vare, som de kan tjene mange penge på. Det er jeg ikke. I stedet er jeg den glade indehaver af en forsikring, der gjorde en lang skadesperiode en lille smule mildere – den hjalp mig nemlig både økonomisk, og på den måde fysisk, da jeg ødelagde mit korsbånd tilbage i 2016…

Du ved aldrig, hvornår ulykken indtræffer

Jeg var forsikret, da jeg ødelagde mit korsbåndog gudskelov for det! For her erfarede jeg virkelig, hvorfor at det er SÅ vigtigt, at du får købt dig en ulykkesforsikring, INDEN ulykken indtræffer – og det ved du altså aldrig, hvornår kommer til at ske.

For godt to år siden rev jeg mit korsbånd over i højre knæ i en håndboldkamp, og i det øjeblik var min tid som håndboldspiller forbi. Ikke kun på grund af korsbåndet, men fordi jeg generelt har brækket og ødelagt så mange kropsdele, at det inspirerede til en artikel om det at være fast gæst på skadestuen.

Tanken om alle de ting, jeg ikke længere ville kunne lave, var tung og trist, og jeg erfarede også hurtigt, at det her var en proces, der ville komme til at koste mig en del penge på både genoptræning og udstyr. Der var her, at jeg blev ekstra taknemmelig over at have en ulykkesforsikring!

Forsikringen kan være en økonomisk håndsrækning

Jeg ødelagde mit andet knæ som 15-årig (det der altså ikke senere blev korsbåndskadet), skulle gå til fysioterapi og tage særligt hensyn til knæet resten af mit liv. En ulykkesforsikring havde givet mig (og min familie) en økonomisk støtte, da skaden var slem og kun er blevet værre med tiden. Dengang havde jeg ingen forsikring.

Netop derfor forsikrede jeg mig, idét jeg blev voksen og skulle til at være ansvarlig for mig selv. Jeg havde lært lektien og med min skadeshistorik, vidste jeg, at det ville være klogt at købe en ulykkesforsikring. Det var et godt træk, for fire år senere var det dén forsikring, der gjorde, at jeg fik ét års fysioterapi (udover det, som i forvejen blev tilbudt af hospitalet) til at træne mit knæ og resten af benet stærkt igen. Derudover fik jeg en økonomisk erstatning, da korsbåndsoperationen resulterede i en méngrad på fem procent (som i mit tilfælde var minimums méngraden for at få erstatning).

Ja, det koster penge – men det handler om prioritering

Mange fravælger ulykkesforsikringen, fordi de synes det er dyrt. Nogle har måske ikke pengene til den, mens andre prioriterer den fra til fordel for andre ting. Jeg kan kun anbefale, at du VIRKELIG overvejer at finde midlerne til at skaffe dig en ulykkesforsikring.

Mange forsikringsselskaber tilbyder, at du kan dele forsikringsprisen op i månedlige bidder, og på den måde vil det ikke virke så voldsomt et beløb, som hvis du skal betale den årligt. Det svarer måske til, at du sparer én cafétur væk om måneden eller dropper at købe den kjole, som du alligevel ikke får gået med mere end et par gange – og det er din krop da værd, synes du ikke?

Penge er dejligt, men jeg ville MEGET hellere have et rask og velfungerende knæ. Når tingene er som de er, kan jeg i det mindste trøste mig med, at jeg på grund af min ulykkesforsikring fik en god hjælp til at komme videre.

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Simones skriverier

Simone er tidligere studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er helt pjattet med fodbold og bruger mere tid på stadion end på tv-serier. Dagen er en kæmpe succes, når hendes hold vinder, og der er sushi til aftensmad – og ekstra god, når kæresten en sjælden gang i mellem køber blomster med hjem