"Jeg opdagede først, at jeg havde krøller, da jeg lærte om disse 10 nemme tips"

Tips til krøller
Mangler du tips til at få dine krøller frem?© Privatfoto

Hvis du allerede har fuldstændig styr på din hår-rutine og er fuldt ud tilfreds med dine krøller, skal der lyde en kæmpe klapsalve herfra! Så har du opnået dét, mange af os drømmer om! You go girl!

Hvis du nu alligevel føler, at du godt kunne bruge et råd eller to til at få det meste ud af dine smukke krøller, eller du måske endda ikke er klar over, om du har skjulte krøller, som bare ligger og venter på, at de bliver stylet og behandlet korrekt, så skal du læse med her!

Jeg har samlet 10 gode tips og tricks til at pleje dine krøller, som jeg selv har erfaret igennem årene. Det tog mig en god sjat år at finde ud af, at jeg overhovedet havde krøller – og ikke mindst, hvordan jeg skulle pleje og style dem.

1. Brug den rigtige shampoo og balsam

Allerede ved valg af shampoo og balsam kan det gå galt, hvis du ikke er opmærksom. Der kan nemlig skjule sig en masse kemikalier, som er dårlige for dine krøller. Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig, at produktet har gode ingredienser. Dét, du helt specifikt skal gå efter, er produkter uden sulfat og silikone, da det skader dine hårsække og udtørrer og irriterer din hovedbund. Og hvis der er noget, vi ikke vil have, er det tørt hår, da det modvirker vores krøller. Det, dine krøller vil have, er fugt!

2. Godt med fugt!

Noget, mange med krøller nok allerede gør (og som er en rigtig god idé), er at bruge balsam efter shampoo. Forskellen på glat og krøllet hår er, at du godt må lade din balsam sidde i dit krøllede hår, efter du er kommet ud af badet. Mange balsamer kan bruges som leave-in og behøver derfor ikke at blive skyllet helt ud, hvilket er suuuper godt, da dine krøller LEVER af fugt. 

3. Brug den rigtige kam

For at få mest muligt ud af dine krøller er det ikke lige meget, hvordan og hvornår du reder dit hår. Gør det gerne i badet, når du alligevel skyller (det meste af) din balsam ud. Benyt gerne en bredkammet kam, så dine krøller nemt kan forme sig naturligt, helt af sig selv.

4. Tør dit hår med et mikrofiber-håndklæde

Når du kommer ud af badet, er det ikke lige meget hvilken måde, du tørrer dit hår på. For at passe bedst på de krøller, du lige har arbejdet for i badet, skal de helst tørres i et mikrofiber-håndklæde, da du på den måde nemt kan samle dine krøller, uden at de kruser. Hvis du ligesom mig er på SU, kan du bruge den budgetvenlige version, som er en t-shirt af 100% bomuld. Det kræver lidt øvelse, men når du har lært det, bliver det en vanesag, og det har samme effekt som et mikrofiber-håndklæde.

5. Find de produkter, der passer til dig

Når dit hår er klar til styling, kan du bruge håndklædet (eller t-shirten) til at tørre og forme dine krøller, inden du kommer produkter i. Når det kommer til produkter, sværger jeg selv til krøllecreme og gel – igen, undgå sulfat og silikone og også produkter, der tynger dit hår ned. Krøllecremen giver fugt (og duft) og former dine krøller, og gelen definerer dine krøller og sørger for, at de holder længere uden at kruse.

Der er 1000 forskellige måder at style krøller på, og alle gør det forskelligt. Krøllecreme og gel er bare én fremgangsmåde ud af mange. Du kan også bruge hårmousse, spray eller noget helt tredje. Det vigtigste er, at du finder det, der passer til dig og dine krøller!

6. Føntør korrekt

Hvis du vil opnå fuld volumen, kan føntørring hjælpe dig godt på vej. Specielt hvis du bruger difusseren, som følger med de fleste hårtørrere. Den samler og fremhæver dine krøller på en skånsom måde.

Når vi siger føntørring, siger vi automatisk varmebeskyttelse, og det er et super vigtigt step, da det beskytter dit hår fra varmen og hermed passer på dine krøller. (Tip: For ekstra fugt kan du bruge en creme-varmebeskyttelse fremfor en spray).

7. Brug hårklemmer for ekstra volumen

Hvis du som mig nogle gange kæmper med, at dine krøller tynger dit hår i stedet for at give volumen, kan et par små hårklemmer blive din redning. Efter du har føntørret dit hår, kan du nemlig løfte dit hår ved at sætte hårklemmer de steder, som du vil have skal have ekstra volumen. De kan også hjælpe med at forme håret lige det sidste, så du kan få det til at sidde, lige som du vil have det.

8. Style dit hår færdigt

Du kan med fordel lade klemmerne sidde i en times tid (eller længere hvis du har tiden). Jo længere de får lov at sidde, jo nemmere bliver det at kramme dine krøller ud, og jo pænere bliver dine krøller. Men når tiden så er inde, kan du vende hovedet i vejret og kramme dine krøller op, så de ikke er helt “stive” af gelen. Giv til sidst din hovedbund en lille rusker, så du får godt med volumen.

9. Lad være at røre ved det!

Selvom jeg godt kan forstå, at du har lyst til at røre ved dine smukke lokker konstant, så lad endelig være!

Lige så meget som dine krøller elsker fugt, HADER de olien fra dine hænder! Derfor er det klogest kun at rette let på det, og kun når det har brug for det. Ellers ender dit hår med at blive fedtet og tynget ned, og det er vi ikke interesserede i.

10. Behandl det ordentligt – også om natten

Sidste tip er mere eller mindre frivilligt og er ikke et must. Et godt tip er nemlig at investere i en silkepude eller et silkepudebetræk, som skåner og passer på dit hår om natten. Det mindsker derudover chancen for, at dit hår kruser og bliver uglet, mens du sover. Dine krøller holder hermed længere, hvilket også betyder mindre hårvask, som dine krøller heller ikke er så glade for, da det med tiden slider og udtørrer håret.

Frederikkes frirum

Frederikke er i forbindelse med sit studie praktikant på Woman.dk. Hun er for nylig blevet ny-københavner og nyder at hendes kæreste og veninder er lige rundt om hjørnet. Hun sætter også pris på, at de nærmeste caféer og barer ligger i gåafstand, hvis hun spontant (læs: tit) skulle få en idé om at bruge de penge, der nok egentlig burde gå til en opsparing.