© Privatfoto

“Jeg slipper nok aldrig af med min eksem – men jeg kan gøre en hel del for at mindske det”

Simone fra redaktionen har haft eksem næsten hele livet og har testet en ny creme. Læs hendes dom her

29. november 2018 af Simone Overgaard Aaberg og Benjamin Native Studio for A-Derma

Kløe, rødme, udslæt, tørhed og ofte også sår, som følge af en voldsom over-kradsning på min ømme, ømme hud... Ja, det er altså desværre realiteten, når du lider af eksem. Er du selv blandt de 10 procent af danskere, der hvert år også rammes enten i en mild eller hård grad, så ved du formentlig, hvad jeg snakker om…

Det er bestemt ikke en fornøjelse at være indehaver af de kløende, røde plamager og jeg ville for alt i verden (næsten da) ønske, at jeg kunne komme eksemen til livs og aldrig mere skulle bekymre mig om, at en dag uden vanter i vintermånederne, vil være en pine for mine hænder.

Men det er formentlig et ønske, der aldrig går i opfyldelse. I stedet må jeg lære at leve med den og acceptere, at jeg bare ikke bliver hende, der kan gå med uægte smykker og stikke hænderne i en balje med vand og sæbe 44 gange dagligt, uden at det får en eller anden reaktion.

Kan dæmpe eksemen med gode cremer

Status er, at jeg efter 18 år(!) med eksem, virkelig har gjort meget for at dæmpe og kontrollere udslættet. Utallige cremer senere, nogle mere succesfulde end andre, må jeg konstatere, at intet har kunne eliminere eksemen fuldstændigt – men de har i den grad kunne holde det i skak (og gudskelov for det).

Jeg fik mulighed for at teste en creme fra A-Derma, der beskytter huden mod alt det, den udsættes for dagligt. Og da min eksem er allerværst på hænderne, så er vand, vejr og parfumerede produkter en killer mod min hud. Cremen er fra Dermalibour+ serien og hedder ‘Barrier Protective Cream’ og den har den klare fordel, at den lægger en barriere, der hvor den bliver påført – det vil altså sige, at mine hænder meget bedre kan klare de vind og vejrforhold, som jeg ikke kan undgå i det daglige. Du kan købe den her.

Creme fra A-Derma til tør og sart hud
A-Dermas Barrier Protective Cream er ekstra god til dig med sart hud. © Privatfoto

Det særlige ved A-Dermas cremer, er desuden, at de – udover selvfølgelig at være parfumefri – indeholder Rhealba Havre, som er en plantebaseret aktiv ingrediens, der går ind og beroliger irriteret hud (og min hud trænger til alt den beroligelse, den kan få!). 

Hvor de fleste cremer plejer at glide af, når jeg vasker hænder og går i bad, hvilket gør mig nødsaget til at smøre et tykt lag creme på igen bagefter, så har det vist sig ikke at være nødvendigt med cremen fra A-Derma. Dét er i min bog et kæmpe plus.

Så selvom jeg nok må indse, at jeg aldrig bliver eksem fri, så kan jeg i det mindste trøste mig med, at der kommer bedre og bedre produkter på markedet, til sådan nogle sart-huds-typer som mig – og de kan heldigvis få mine hænder til at føles (og se) lidt bedre ud...

Håndeksem
Der er stor forskel på, hvordan mine hænder kan se ud i vintermånederne...© Privatfoto

Læs mere fra samme kategori