“Jeg tror, at jeg er ramt af en midttyver-krise”

Hjælp! Tiden går for stærkt...
Hjælp! Tiden går for stærkt... © Privatfoto

Jeg er ramt af en midttyver-krise. Jeg er ikke klar over, om det overhovedet er en ‘ting’, men jeg kan love dig for, at det eksisterer i mit univers. Puha, hvor synes jeg, at der er utrolig mange ting, som du skal tage højde for, når du når til midten af dine tyvere... “Hvornår skal I giftes?”, “Hvornår bliver jeg mormor?” og “Hvad vil du arbejde med efter studiet?”. Calm down, Norma Rae! 

Har altid troet, at jeg skulle være ung mor

Siden jeg var meget ung, har jeg altid haft en idé om, at jeg skulle være ung mor. Inspireret af min egen mor og vores (hvis jeg selv skal sige det) helt specielle forhold til hinanden, var jeg sikker på, at hvis du får børn i en ung alder, så har du en endnu bedre connection med dit barn. 

Nu er jeg i mine midttyvere, og der har stadig ikke været en såkaldt kage i ovnen. Og det er helt bevidst. Som mine start tyvere passerede forbi, blev jeg bare mere og mere klar over, at det altså ikke var endnu, at min kæreste og jeg skulle sætte børn i verden. Det er ikke, fordi jeg er i tvivl om, om vi kan klare det. Uden at lyde højrøvet, så tror jeg, at vi bliver nogle fantastiske forældre – og børnene vil blive berriget med nogle fantastiske familier og venner. Det skal bare ikke være nu. 

Der er så meget, jeg gerne vil nå 

Særligt det med børn har gjort mig en liiille smule stresset. For der er jo altid en potentiel risiko for, at jeg er blandt de kvinder (eller at min kæreste er blandt de mænd), der har svært ved at få børn og har brug for lang tid til processen. Det ved vi ikke endnu. Men jeg vælger at tro på, at det godt kan lade sig gøre, og at når vi en dag er klar til børn, så får vi børn – på den ene eller anden måde.

Men der er så meget, som jeg gerne vil nå og opleve, inden jeg får børn. Lange, eksotiske rejser til fjerne destinationer, festivaler og ubekymrende byture – og lidt mere af alt det, som jeg allerede har oplevet, men som jeg ikke er blevet mættet af. 

Jeg ved godt, at du sagtens kan rejse rundt med baby på armen, og at livet ikke går i stå, når du har fået børn. Men det føler jeg, at det gør lidt alligevel. I hvert fald den del af livet, hvor det udelukkende handler om mig og mit ego. Jeg har en idé om, at når jeg en dag får et barn, så er der intet i verden, der vil betyde mere. Og tag ikke fejl, det glæder jeg mig til! Men lige nu vil jeg bare gerne have, at det handler om mig. 

Livet går stærkt 

Bryllup, børn, villa, volvo og vovse. Vi skal nok nå det hele, hvis det er det, vi gerne vil. Men jeg synes, at det er vigtigt at mærke efter, og ikke lade sig påvirke af sine omgivelser. For tænk over det: Vi har kun ét liv. Og det er vores fornemmeste opgave at leve det fuldt ud!

Hvad dét så lige betyder for dig, er ikke nødvendigvis det samme, som det betyder for mig. For selvom vi mennesker kan minde om hianden, så er vi vidt forskellige individer med vidt forskellige behov.

Livet går stærkt. Og jeg er overbevist om, at det er derfor, at jeg er ramt af min midttyver-krise. Men jeg må konkludere, at det ikke hjælper, at jeg stresser over det, for så får jeg ikke det optimale ud af den dyrebare tid, som livet er. 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her. 

Simones skriverier

Simone er tidligere studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er helt pjattet med fodbold og bruger mere tid på stadion end på tv-serier. Dagen er en kæmpe succes, når hendes hold vinder, og der er sushi til aftensmad – og ekstra god, når kæresten en sjælden gang i mellem køber blomster med hjem