Jeg vil for evigt sætte pris på de ferier, jeg har haft med mine veninder

© Privatfoto

At rejse er at leve, har en klog mand engang sagt. Jeg har taget hans ord meget bogstaveligt, for i min relativt korte levetid har jeg rejst over 30 gange til forskellige destinationer.

Det har både ført til solo-ture, familieferier, kæresteferier og en hel del venindeture sydpå. Jeg kan uden tøven sige, at jeg ikke har oplevet én eneste dårlig ferie endnu, og at samtlige ture har givet mig minder for livet.

Nogle af de ferier, der giver mig det største smil på læben, når jeg tænker tilbage på dem, er de ture, som jeg har haft med rigtig gode veninder.

Jeg har fået minder for livet

Min første sådan rigtig selvplanlagte og stå-på-egen-hånd-ferie var i sommeren 2011 – jeg var 16 år gammel, og det samme var min veninde. Vi var på én uges kulturrejse i Rom og Athen, og vi fløj efterfølgende en uge til Rhodos for at slappe af og more os. Det var en helt igennem fantastisk ferie, og det var uden tvivl den, der gjorde at jeg måtte have mange flere venindeture!

Det er med tiden blevet til otte ferier med en blanding af mine allerbedste veninder. Jeg kan godt afsløre, at de fleste af dem (okay, hvem prøver jeg at narre – dem alle sammen) har indebåret ret store mængder af alkohol. Ikke desto mindre har de givet mig SÅ mange sjove og unikke oplevelser, som jeg aldrig nogensinde vil glemme. Oplevelser, der hver gang, jeg kigger på billeder fra mine ferier, bringer et kæmpe smil på mine læber og følelsen af at ‘gid man kunne gøre det hele én gang til’. 

Et lille udpluk af feriebillederne... 

Venindeferier kan altså noget helt særligt

Jeg kunne nævne mange (rigtig mange) sjove episoder og anekdoter fra de forskellige ture, men det vil muligvis ikke være noget, som andre end os, der var med, finder særlig sjovt. Og dét er noget af det, som venindeferier kan! De skaber interne minder, sammenhold og et unikt venskab, som ingen andre helt kan sætte sig ind i.

Utallige pranks med hinanden, ekstremt meget drenge-snak, strandfester, pinlige karaokeoptrædener (og moves på dansegulvet), ren afslapning og konstante smerter i mavemusklerne af at grine så meget. Det er bare nogle af de ting, jeg husker mine venindeture for. Åhhh, hvor var det bare gode tider!

Jeg kan kun anbefale det!

Jeg har lyst til at sætte tusinde udråbstegn efter ‘kan kun anbefale det’, for jeg mener det virkelig. Uanset hvad destinationen har været i mine egne tures tilfælde, så har jeg nydt omgivelserne til fulde – ikke mindst fordi de rummede mine veninder.

Jeg tror faktisk, at det er helt lige meget, hvor turen går hen – det vigtigste er de mennesker, der er omkring en. For det er et eller andet sted dem, der er med til at gøre en ferie til noget særligt. Sådan har det i hvert fald været for mig.

Simones skriverier

Simone er tidligere studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er helt pjattet med fodbold og bruger mere tid på stadion end på tv-serier. Dagen er en kæmpe succes, når hendes hold vinder, og der er sushi til aftensmad – og ekstra god, når kæresten en sjælden gang i mellem køber blomster med hjem