Kan jeg få et ‘Ny i job’-skilt i mit første voksenjob?

© Privat

Kan I huske, da man var ungarbejder i Føtex og fik et gult ‘Ny i job’-skilt’? Det var fandeme smart. Så kunne alle se, at hvis du ikke lige havde helt styr på kassen eller måtte slå varenummeret for appelsiner op, så var det altså bare, fordi du kun havde siddet ved kassen i to dage. Og det var okay. 

Jeg er lige blevet færdiguddannet fra universitetet og er startet på Woman som digital journalist – og jeg vil gerne foreslå, at vi indfører et skriggult ‘Ny i job’-skilt til os, der lige er startet i det første voksenjob.

Jeg blev selv færdiguddannet for under en måned siden, og nu har jeg både ansvar og medbestemmelsesret. Og selv om det er (virkeligt) fedt, så er det også rimeligt intimiderende pludseligt at skulle være ægte voksen. 

Fra praktikant til ægte job

For at sætte det hele lidt i perspektiv, kan jeg fortælle, at jeg for under et år siden havde titlen ‘praktikant’. Som praktikant og studentermedhjælper er der ingen, der forventer, at du har det forkromede overblik og fuldstændigt styr på dit shit – det er slet ikke dit job! Men det er det altså nu. Og selv om det er superfedt, er det en ret vild overgang.

Tidligere var jeg såkaldt skrivende praktikant, hvor jeg skrev artikler til Bolig Magasinet, Idényt og BO BEDRE, og det var meget ligetil - jeg havde én primær opgave. Nu er jeg blevet digital journalist på Woman og Magasinet Liv (uden at have skyggen af journalistuddannelse, skal det lige siges), hvor jeg stadig skriver, men også korrekturlæser og godkender artikler og planlægger det digitale indhold på Magasinet Liv. 

Jeg er - heldigvis - ret vild med mine arbejdsopgaver, men det er godt nok noget af et skift pludselig at rykke op i en stilling med andet ansvarsniveau. Der er mere at holde styr på, og hvis noget glipper, så er det jo mit ansvar. 

Faktisk føles det hele meget ligesom Jennifer Garners situation i 13 Going on 30 eller Tom Hanks i Big; den ene dag var jeg 13 år og havde intet ansvar, og vupti, så er jeg pludselig voksen (på papiret, i det mindste) og så er der et fuldtidsjob, der skulle passes. Det er hårde sager, altså.

Heldigvis har jeg et skidefedt job med verdens bedste kollegaer – og som humanist sætter jeg særligt pris på at kunne starte direkte i job! I virkeligheden handler det nok bare om, at jeg lige skal vænne mig til at have lidt mere ansvar samt at stole mere på min egen mening. Det kommer nok med tiden.

Men det dér skilt, ikke? Jeg gad godt have det. Bare som en slags helle, når jeg skulle tage beslutninger på vegne af andre eller redegøre for ugens læsertal på stående fod. Og så ville folk smile lige så forstående som kunderne i Føtex.  

Det var bare dét.

Sarah skribler

Sarah Lyster Nielsen er 25 år og tidligere digital journalist på Woman. Sarah bor på Vesterbro, er nyligt uddannet cand.mag. samt i et lykkeligt forhold med Netflix. Hun er svært glad for Harry Potter, Disney og læbestift - og så er hun overraskende god til limbo.

Læs mere fra samme kategori