“Med SÅ mange muligheder er det jo umuligt for mig at træffe en beslutning”

Freyja fra redaktionen
© Privatfoto

Okay, her har jeg nok virkelig med et vaskeægte first world- og et såkaldt white-girl-dilemma at gøre, jeg ved det. Men ikke desto mindre har det altså en kæmpemæssig betydning for mig og min fremtid.

Min kæreste og jeg står på nuværende tidspunkt over for et stort projekt. Vi har boet i en et-værelses andelslejlighed på 50 kvadratmeter i fem år, mens vi studerede, men i efteråret, da min kæreste netop blev færdiguddannet, var vi så heldige at få lov til at købe naboens lejlighed. En stor drøm om mere plads gik i opfyldelse – helt uden at vi skulle flytte. Årelange drømme om to stuer, en suite, mit helt eget personlige badeværelse og et walk-in-closet skulle endelig indfries, og jeg var lykkelig.

Men det er ikke bare lige sådan at slå to lejligheder sammen. Det fandt vi hurtigt ud af. Og luften under vores vinger blev hurtigt erstattet af frustrationer og utålmodighed. Vi forsøgte dog at bevare håbet og optimismen. Jeg synes, at vi gjorde det ret godt, hvis vi tager omstændighederne i betragtning.

Drømmene havde nær taget livet af os

Vi overtog nabolejligheden 1. oktober, og siden da har den stået tom. Efter vi indsendte vores byggeansøgning til kommunen, satte vi alle byggeplaner på standby, mens vi ventede.

Men drømmene var der ingen, der kunne tage fra os, og jeg tror, at det var det, som nær havde taget livet af os i den meget lange ventetid. For motivationen og viljen til at gå i gang med istandsættelsen fejlede ingenting – ud over det faktum at vi ikke kunne (eller turde) gå i gang, før vi fik kommunens tilladelse. For øv, hvor ville det være ærgerligt at skulle sælge en lejlighed, hvor vi havde flået køkkenet ned af ren iver og utålmodighed.

Jeg troede, at de sværeste beslutninger var truffet for længst

Men netop som tålmodigheden var ved at slippe op, fik vi ENDELIG tilladelse af kommunen til at slå lejlighederne sammen, med alt hvad det indebærer. Lykke og lettelse strømmede endnu engang igennem mig. Men nu opstår helt nye frustrationer, som jeg ikke lige havde forudset.

For jeg troede, at den største beslutning var at underskrive købsaftalen. Men nej, de største beslutninger står vi over for nu. Og lige nu synes beslutningerne umulige, for det virker til, at vi har uendelige muligheder. Det viser sig, at det faktisk ikke er så nemt at skulle træffe en beslutning, som skal gøre os mere end bare glade og tilfredse de næste mange år – især når vi har drømt om det så længe.

Hvor stort skal mit walk-in-closet egentlig være?

Vores svære beslutninger drejer sig om indretningen af den ekstra lejlighed. Hvor mange rum er optimalt for os? Hvor stort et walk-in-closet har vi brug for? Skal vi lave endnu en stue eller prioritere flere soveværelser? Når vi har flere muligheder, end vi nogensinde havde drømt om, så virker det helt umuligt at træffe den rigtige beslutning.

Men vi har faktisk også mange begrænsninger. For vi kan jo ikke modellere med lejligheden helt, som vi vil, og det er nok i virkeligheden det, der gør det hele så svært. Og hvor mange hensyn skal vi tage? Vi vil gerne tænke på os selv og vores egne behov, men vi er også meget bevidste om, at vores liv formentlig vil ændre sig meget de næste par år, så de behov vi har nu vil helt sikkert ændre sig inden så længe.

Det er trods alt vores liv, det hele handler om

Jeg glæder mig så ufatteligt meget til, når vi har truffet de svære beslutninger, så vi kan komme i gang med at renovere. Og så glæder jeg mig helt vildt til at indrette mig i den færdige lejlighed, som forhåbentlig lever op til alle drømmene og forventningernes glæder. Jeg begynder så småt også at ane en fare for skuffelse. Jeg skubber den tanke væk igen. Vi skal virkelig huske at nyde processen dertil, for det er jo trods alt vores liv, der udspiller sig lige nu.

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Freyja fortæller

Freyja Sveinsdottir Anderberg er 25 år og tidligere praktikant på Woman.dk. Hun elsker sko, og hun har lidt for mange par – især hvis du spørger hendes kæreste, som har lovet hende et walk-inn closet. Det er dog løbeskoene, hun bruger mest, når hun flere gange ugentligt løber gaderne på Amager tynde.