“Mine veninder og jeg har dæknavne til dem, vi taler om”

© Privatfoto

På trods af at jeg nærmer mig midten af 20’erne, er der en del ting, der indikerer, at jeg på mange måder ikke er fyldt en dag over 16 år. I hvert fald er jeg slet ikke voksen nok til at købe køkkenrulle (jeg har jo toiletpapir, så hvad skal jeg bruge det til?), jeg elsker stadig at se Disneyfilm, og så har mine veninder og jeg stadig dæknavne til dem, vi taler om både privat og offentligt – præcis som vi havde som teenagere.

Mange får tildelt et dæknavn

Det kan være alt fra kolleger og undervisere til venindernes flirts, som får hemmelige kælenavne, og det skal lige siges, at det på ingen måde behøver at være øgenavne – og altså negativt ladede. 

For at holde styr på alle vores samtaleemner (ja, vi har mange forskellige jo), ender det bare ofte med, at det er meget nemmere at kalde min venindes flirt, som bor på Frederiksberg, for “Frederiksberg”, mens dæknavne som “N”, “Onsdag”, “Ham den flotte” og “Grøntsagskassen” også er velkendte blandt mine veninder.  

“Patienten” lyder bare så meget federe end “Frederik”

Da min kusine, som er tandplejer, mødte sin (dengang kommende) kæreste for første gang, var han patient på hendes klinik, og derfor gav det selvfølgelig rigtig god mening, at han fik tildelt kælenavnet “Patienten”. Det kaldte vi ham i lang tid, og i dag, hvor de er kærester, er det faktisk virkelig underligt, at han “bare” hedder Frederik… Heldigvis holder min kusine stadig lidt fast i vores geniale kælenavn til ham, for han hedder det stadig i hendes kontakter på telefonen. Det er da sødt!

Dæknavnene er ikke velovervejede

Nu er det ikke, fordi det skal lyde, som om mine veninder og jeg sætter os ned og finder på et virkelig velovervejet dæknavn til alle og enhver, for sådan er det på ingen måde.

Faktisk er det virkelig tilfældigt, hvilket dæknavn den italesatte får, men det gør det bare muligt at tale om personen, mens vi alligevel spiser brunch på en café – og så må jeg ærligt indrømme, at det ofte også gør det lidt nemmere at holde styr på alle de forskellige flirts, nogle af mine veninder har haft... Sorry! Jeg lytter altså, men når de alle er mørkhårede, hedder Niklas eller Kasper og er mødt på Tinder, er det altså liiidt svært at skelne dem fra hinanden. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Rie reflekterer

Rie Kirkebjerg er redaktør på Woman.dk. Lige nu har hun byttet arbejdet ud med bleskift, for hun er nemlig på barsel med sin første barn.