"Sidder selvtilliden i lårene?"

Sidder selvtilliden i lårene?
© Privatfoto

“Der er noget, jeg gerne vil sige til dig, Rothmar.”

Min kvindelige kollega ser på mig henover den stærke drink, vi har fået serveret til firmafesten.

“Skål?” svarer jeg og hæver min Fisherman i vejret.

“Ja, men nej, det er bare fordi, at du faktisk er mit forbillede.”

På trods af det høje humør og min ditto promille, bliver jeg et øjeblik helt stille – for hvad er det egentlig, man lige svarer til sådan en kompliment?

“Nu må du ikke misforstå mig, men du har jo former, og du prøver aldrig at gemme dem væk! Du har for eksempel en stram kjole på i aften, selvom du ikke er tynd, og du er godt tilpas i den. Jeg ville ønske, jeg var lige så modig.”

Jeg smiler til min (meget slanke) kollega og svarer med et tak og endnu en skål i mangel på bedre ting at sige. Resten af festen var så sjov, at jeg ikke kan huske særligt meget mere, men dén bemærkning glemmer jeg ikke lige med det samme.

 

I like me!

Der findes sikkert kvinder, der ville tage en erklæring som min kollegas ilde op, men jeg er ikke en af dem. For hun har jo ret. Jeg er 1,69 høj og vejer 75 kilo, hvoraf størstedelen er blødt fordelt mellem ribben og knæ – ikke ligefrem modelmål. Det tyndeste, jeg har været i mit voksenliv, var på min bryllupsdag, hvor jeg slankede mig ned på 68 kilo ved at forsage kulhydrater i et halvt år. Det var ikke et skidesjovt halvår, kan jeg godt hilse og sige.

Så nej, jeg er ikke tynd, og det bliver jeg heller aldrig, har jeg indset for længe siden. Men jeg kan faktisk godt lide mig selv. Ja, nu siger jeg det simpelthen bare, som det er, selvom det kan være et næsten lige så stort tabu som at afsløre sin vægt: I like me!

Jeg er sjov, klog, god til mit job og ganske ferm til at være både kæreste, veninde og mor. Jeg skal ikke trætte dig med den komplette ego-liste, men min pointe er, at jeg har flere pluspoint end minuspoint. I hvert tilfælde ifølge mig selv. Og er det ikke det, der tæller?

 

Selvværd mellem ørerne 

I øvrigt er det er min erfaring, at selvtillid og selvværd ikke har det store med vægt og kropsform at gøre. Det lille område mellem ørerne betyder mindst lige så meget for dit udseende, som alt det under dem.

Jeg kender kvinder med knivskarpe kroppe fyldt til randen med usikkerhed, der camouflerer sig selv med trist påklædning og krumryggede holdninger. På den anden side har jeg bekendte, der svulmer endnu mere end mig i tætsiddende pencilskirts og spraglede toppe, men som bærer sig selv så stolt, at udstrålingen klart overstråler rumfanget.

Indrømmet, jeg gør selvfølgelig mit ypperste for at flattere min krop, når jeg vælger tøj, men jeg kunne ikke drømme om at skjule den. Jeg går i print, farver, stramt tøj og stiletter, fordi jeg synes, det klæder mig. Og her er hemmeligheden: Når du selv synes, at noget klæder dig, så gør din overbeviste selvsikkerhed det til en selvopfyldende profeti. Smart, ikk’?

Nu skal det ikke lyde, som om jeg bare hviler 100 procent i mig selv og mine svungne former. Jeg har også dage, hvor jeg er træt af, at der er buler i kjolen, muffintop over jeansene og dirrende rystelser i de bare overarme. Indimellem drømmer jeg om at gå på benhård kur, træne fem gange om ugen og fuldstændig forvandle min krop, så jeg kan føre mig frem på Facebook med et før- og efterbillede. Andre gange vil jeg bare gerne smide fem kilo på mås og hofter, så jeg kan skrue dem ned i de gamle yndlingsbukser igen.

Hvem ved, måske gør jeg det en dag (den dag, de opfinder slankechokolade). Indtil da vil jeg dog fortsætte med at spise kulhydrater, hoppe i stramme festkjoler, ryste min brede bagdel på dansegulvet og ikke mindst tale pænt til og om mig selv – så gør andre det også.

Rothmar regerer

Maria Rothmar er tidligere skønhedsredaktør og redaktionschef på Woman. Rothmar, som kollegaerne kun kalder hende, bor i Albertslund med sin mand og to døtre på 5 og 8 år. Hun forsøger dagligt at regere både skønhedssager, børn, snusfornuftig bankmands-mand og alle mulige andre ting, der dukker op i hendes liv.

Du vil (garanteret) også kunne lide