“Skal du snart til Paris? Her er mine 5 bedste tips”

Pige i Paris
We'll always have Paris. © Private fotos

Jeg elsker Paris! Det er absolut min yndlingsby, og hvis jeg kan slippe afsted med det, besøger jeg den gerne et par gange om året. Jeg holder så meget af at slentre i gaderne, drikke vin på fortovscafeerne, lytte til det lækre franske sprog (som jeg ikke forstår en dyt af), spise croissanter og drikke varm chokolade til morgenmad. Jeg har besøgt byen 10-11 gange, så jeg kender efterhånden byen ret godt – selvom jeg opdager nye steder, hver eneste gang jeg vender tilbage. Måske skal du snart til Paris? Så har jeg i hvert fald samlet mine fem bedste tips til dig lige her!

1. Gå! 

Mit første tip til at opleve Paris er at gå. Det lyder måske lidt banalt, men det er den allerbedste måde at opleve Paris på. Drop mentroerne, gå hjemmefra i god tid, og se Paris fra alle dens vinkler. På den måde finder du de fineste små steder, opdager Paris' fantastiske streetart og mærker byens puls på en helt anden måde. 

2. Bo centralt

Jeg vil til hver en tid anbefale at prioriter at bruge lidt ekstra penge på at bo centralt. På den måde kommer du direkte ind i stemningen i Paris' livlige gader, når du træder ud ad døren. Du kan også være sikker på, at der ligger en lille cafe, hvor du kan snuppe morgenmad og kaffe, inden du går i gang med dagen. Derudover er det altså bare mega fedt, at du hurtigt kan komme hjem at slappe lidt af og friske dig selv op efter en lang dag med mange skridt på skridttælleren, inden du for eksempel skal ud og spise lækker aftensmad eller have en lille drink om aftenen. Jeg bor selv altid i Saint-Germain-des-prés, der ligger i det sjette arrondissement - det synes jeg bare er det dejligste område i hele Paris. 

3. Pre book dine turistattraktioner

Hvis det er din første tur til Paris, vil du sikkert gerne se nogle af byens mange flotte turistattraktioner! Og af egen erfaring er det altså fedest at pre booke de seværdigheder, som du ellers skal stå i kø til. Jeg drømte selv om at komme ind på La Galarie Dior, som er den smukkeste udstilling af overdådige Dior-kjoler, men jeg måtte opgive efter 20 minutter i stegende sol og 32 graders varme, da den almindelige kø ikke rykkede sig en millimeter. Der ville jeg ønske, at jeg havde pre booket mine billetter. På den måde får du nemlig et tidsslot, du kan komme i, og du kan således både planlægge dagen og undgå at spilde den tid, du er i Paris. 

4. Mit yndlingsspot

Min yndlingscafé vil altid være Café de Flore. Jeg har ikke været i Paris, hvis jeg ikke har været på Café de Flore. Om det er til morgenmad, en kop kakao eller et glas vin, så er det 100 procent sikkert, at jeg når forbi i løbet af min tur. Café de Flore har for mig en helt speciel stemning, den er fyldt med historie, og så kan du sidde og spotte de nyeste trends på gaden, hvor mange fashionable mennesker går forbi. 


5. Shopping 

Når jeg shopper i Paris, er jeg meget styret af, hvad jeg går forbi. Jeg elsker at gå og kigge i vinduer, men der er alligevel to steder, jeg altid skal nå hen! 

Først og fremmest skal jeg nå en tur i Merci. Merci er en multibrand store, der ligger i Marais i det tredje arrondissement. De har altid en eventyrlig udstilling i butikken, og derudover donerer de al overskud til velgørenhedsorganisationer. De har de fineste mærker og de lækreste boligtekstiler fra deres eget brand. Derudover har de den sødeste lille café, hvor du kan få de lækreste kager og en god kop kaffe. 

Derudover skal jeg nå forbi det luksuriøse varehus Le Bon Marché. Når du træder ind i Le Bon Marché, emmer det af luksuriøsitet. De største modehuse har en butik, og etagerne er delt op i de meget dyre mærker og de lidt mindre dyre mærker. Jeg er selv på SU, så det er ikke, fordi jeg selv kan shoppe amok derinde, men de har altid nogle meget smukke udstillinger, og så er selve varehuset bare mega smukt. Så kan jeg gå derinde og drømme mig til alle de fine ting.

Paris er en dyr by. Både kost og logi løber hurtigt op – men den vil altså forevigt stå mit hjerte meget nært. Her har jeg haft de bedste dage og aftener i selskab med min mor, drukket de bedste vine og ikke mindst søgt tilflugt til, når mit hjerte har været knust. Så for mig passer det, når man siger “We will always have Paris”.  

 

Rosas råd

Rosa er praktikant på Woman.dk. Hun bor i sin lille andelslejlighed, hun selv har istandsat i København, læser en bachelor i Dansk på KU og prøver at balancere sit liv bedst muligt med veninder, familie, dating, løb og arbejde.