“Skal vi holde nytår sammen, bare fordi vi er kærester?”

Michelle og hendes kæreste
Michelle og hendes kæreste.© Privatfoto

Jeg har altid syntes, at nytår er en ret svær begivenhed at forholde sig til. Dengang jeg var barn og fejrede det nye år sammen med mine forældre, var det selvfølgelig en anden sag, bevares, men efterhånden som jeg er blevet ældre, er det altså blevet mere kompliceret. 

Jeg har ikke nogle faste traditioner omkring nytår. De sidste mange år har jeg fejret begivenheden med mine tætteste veninder og venner, og ikke to nytårsaftener har været ens – hvilket jeg egentlig godt kan lide. Der er dog én helt særlig person, som jeg endnu ikke har fejret nytår med – og det er, til de flestes overraskelse, min søde kæreste. Ja, du læste rigtigt. 

Det gør kærestepar da...

Selvom vi har været sammen i snart tre år, har vi endnu ikke nydt hinandens selskab på årets sidste dag – med undtagelse af en halv aften hvor jeg lidt inden klokken tolv sluttede mig til den fest, som min kæreste var til. Men den halve gang tæller jeg altså ikke rigtig med. 

I takt med at nytåret nærmer sig igen i år, popper en tilbagevendende tanke op i mit hoved: Skal vi holde nytår sammen, bare fordi vi er kærester? Grunden til, at jeg undrer mig, er nok, at de fleste af de veninder, jeg har, som har kæreste, har valgt at fejre nytår med deres kæreste – og det har jeg altså ikke. Nu skal det ikke lyde, som om jeg ikke har lyst til at fejre nytår med ham den søde, for det har jeg! Men jeg har lige så meget lyst til at fejre det med nogle af mine veninder. Og jeg ved, at han har det på samme måde – altså med gutterne, selvfølgelig.

Alligevel har jeg en fornemmelse af, at folk bliver en smule overraskede over, at vi ikke holder nytår sammen – for det gør kærestepar da... Af samme grund føler jeg sommetider, at jeg skal forsvare vores måde at gøre det på – selvom jeg godt ved, at der ikke er noget, som er hverken rigtigt eller forkert, og at det er helt vores egen beslutning. Heldigvis.

Er det mig, som er fjollet?

Er det bare mig, som overtænker, eller er det, som om der er en eller anden uskreven regel om, at kærestepar SKAL holde nytår sammen? Det kan også godt være, at det bare er, fordi jeg er ret påvirket af, hvad mine veninder med kærester gør. Jeg ved det ikke. Men jeg ved til gengæld, at det er noget, som går mig en smule på, selvom det garanteret er lidt fjollet. For helt ærligt, så behøver nytår nok slet ikke at være så kompliceret.

Og jeg skal selvfølgelig heller ikke få det til at lyde værre, end det er. Vi er jo begge to glade og tilfredse, og det er vel i virkeligheden det vigtigste. Året, hvor vi skal holde nytår sammen, skal nok komme, og det glæder jeg mig til. Og indtil da vil jeg nyde mine veninders selskab – ligesom jeg gør igen i år. 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Michelles meddelelser

Michelle er tidligere praktikant på Woman.dk. Hun er kæmpe fan af bland selv slik – og går ikke så højt op i om hun spiser det i weekender eller hverdage. Hun er også helt pjattet med julen og tæller hvert år ned til december, hvor hun går all in på nisser, pebbernødder og julekalendre. 

Du vil (garanteret) også kunne lide