“Til september bliver jeg moster – uden at have nogen søster”

© Privatfoto

Jeg er så hamrende privilegeret, at jeg til september bliver moster til to skønne piger, helt uden at have nogen søster. Det sker, fordi to af mine tætte veninder bliver mødre til hvert deres vidunder, og i den forbindelse har jeg simpelthen påtaget mig titlen som ‘moster Mone’. Og det er en titel, som jeg – hvis forældrene ønsker det – vil elske at bruge, når flere af mine gode veninder får børn.

Jovist, det er måske ikke en helt officiel titel, da ‘moster’-titlen sådan helt basalt tilhører morens søster, men til gengæld har den for mig lidt den samme effekt. 

Titlen som ’moster’ skaber en tættere relation

I fem år af min barndom oplevede jeg, hvad det ville sige at have en søster, da min mors daværende kæreste og hans datter kom ind i mit liv. Selvom vi ikke var ‘ægte’ søskende, er jeg næsten sikker på, at forholdet var som et søsterforhold ofte er: Vi kunne gå hinanden på nerverne, men vi elskede samtidig hinanden højt – lidt ligesom forholdet til en god veninde.

Derfor finder jeg det på ingen måde unaturligt at kalde mig ‘moster’ til min veninders børn, fordi de netop er så tætte på mig, at vores relation på flere punkter bliver meget søsterlige.

Jeg kunne selvfølgelig godt ‘nøjes’ med at blive kaldt ved navn i selskab med mine veninders børn, men personligt synes jeg, at der ligger noget i ordet ‘moster’, som skaber en form for bånd mellem barnet og mig. Noget familiært, hyggeligt og som en måde indirekte at sige ‘jeg vil altid være der’.

Forældrene har det sidste ord

Lige så hurtigt jeg var til at titulere mig selv som moster, lige så vigtigt var det for mig, at det ikke kun er en titel, jeg selv ønsker – men også en titel, som mine veninder synes, at jeg skulle have. For måske ville min ene veninde, der har to søstre, synes det var mærkeligt, at jeg ville påtage mig samme titel, som de vil få? Måske ville søstrene føle, at jeg ‘stjal’ deres titler?

Sidstnævnte ved jeg i realiteten ikke, for jeg har ikke spurgt hendes søstre. Men jeg har spurgt min veninde, og det er trods alt hende, der til september skal være mor. Og for hende gav det mere end god mening.

Så ja, jeg mener bestemt godt, at du kan være moster til din venindes barn – så længe begge forældre er med på den.

Og jeg kan godt afsløre, at jeg glæder mig helt afsindigt til at følge de to pigers opvækst på tæt hold!

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Simones skriverier

Simone er tidligere studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er helt pjattet med fodbold og bruger mere tid på stadion end på tv-serier. Dagen er en kæmpe succes, når hendes hold vinder, og der er sushi til aftensmad – og ekstra god, når kæresten en sjælden gang i mellem køber blomster med hjem