“Undskyld, kære veninde, for at jeg ALTID kommer for sent”

© Privatfoto

Et åbent brev til mine veninder. Først og fremmest: JA, det er ekstremt dårlig stil, når jeg for 24. gang på ét år formår at komme for sent til vores aftale. Fireogtyve gange ud af fireogtyve aftaler. Det er en virkelig dårlig statistik, og jeg ved, at jeg burde skamme mig lidt. Så her får du en stor, offentlig undskyldning: UNDSKYLD.

Vi er mange, der ikke er gode til det med at komme til tiden

… og nej, det gør det bestemt ikke bedre. Men hvad jeg kan forstå på min omgangskreds, så er jeg ikke den eneste, der først går ud ad døren fem minutter før, jeg skal mødes på café med en veninde. Og det trøster mig trods alt lidt.

Jeg må bare erkende, at jeg er lidt langsom i optrækket. Det er ikke nødvendigvis, fordi jeg har vildt travlt eller er i gang med noget, der virkelig ikke kan vente. Pludseligt er klokken bare fem minutter i mødetid, og jeg er først lige gået i gang med at tage overtøj på. Og det værste er, at jeg udmærket er klar over, at det er noget, som sker HVER gang.  

Fordi du er typen, der altid er i god tid, så ved jeg på forhånd, at du tålmodigt venter, og når jeg endelig tropper op, sender du mig et skævt smil, der i sig selv signalerer, at jeg er sent på den. Igen. Her ville det være fedt, hvis jeg havde en reel undskyldning at gøre brug af.

Bevares, det drejer sig ikke nødvendigvis om mange minutters forsinkelse, men jeg kan stadig sagtens forstå, hvis det er noget der går dig på. For det må da ærlig talt være røvhamrende irriterende at skulle vente på mig gang på gang.

Se det som et tegn på, at jeg føler mig tryg i dit selskab

Hvis vi nu skal se positivt på den her situation, så betyder det bare, at jeg føler mig så tilpas og tryg i dit selskab, at jeg synes, jeg kan tillade mig at komme for sent. For selvom det måske kan lyde som et virkeligt dårligt argument, så ville jeg aldrig komme for sent til jobsamtaler, på studiet, arbejdet eller andre lignende situationer – for her ville jeg være bange for, hvad andre tænkte om mig, om jeg ville blive fyret eller måske gå glip af noget meget vigtigt.

Og jo, kære veninde, jeg ved godt, at du også kan fyre mig, stoppe vores venskab og sige “ses” uden at kigge dig tilbage. Men jeg håber sådan, at det aldrig bliver tilfældet. Og jeg håber sådan, at du måske kan se det som et tegn på, at jeg føler mig meget tryg, når jeg er sammen med dig.

Om ikke andet så LOVER jeg, at jeg vil forsøge at rette op på min sløsethed, tage mig sammen og måske endda være der før tid fremover!

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Simones skriverier

Simone er tidligere studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er helt pjattet med fodbold og bruger mere tid på stadion end på tv-serier. Dagen er en kæmpe succes, når hendes hold vinder, og der er sushi til aftensmad – og ekstra god, når kæresten en sjælden gang i mellem køber blomster med hjem