“Vær ærlig. Du har også tænkt over, hvem eksperterne ville sætte dig sammen med i Gift ved første blik”

Line og Michael fra Gift ved første blik sæson 3
Line og Michael fra Gift ved første blik sæson 3. © Snowman Productions, Danmarks Radio

Fem sæsoner af den danske udgave af Gift ved første blik er det indtil videre blevet til, og hvert år har jeg troligt siddet i spænding og ventet på at se de matches, eksperterne har lavet.

Det perfekte match

Hvordan de helt nøjagtigt gør, ved jeg ikke, men mine forventninger er høje, og jeg forestiller mig en lang række kloge hoveder, som sidder og kreerer det helt perfekte match sammen om et rundt bord. Grafer, statistikker, billeder af alle daltagerne på en kæmpe tavle, som var det en scene i FBI – ja, der mangler ikke noget. Og med denne (måske liiidt for vilde) forhåbning, tænker jeg: “Hvordan kan det så gå galt?”

For det ER gået galt. Mange gange. Og det er sommetider gået meget galt. Se nu bare Carsten og Eva i femte sæson, som på bryllupsdagen virker som det ultimative couple goal, men som allerede på første dag af bryllupsrejsen bliver uenige om alt fra sex til morgenmad.

Eller Frank og Pia fra sæson to, som er uenige om, om Frank må kysse Pia på bryllupsdagen. Kemien fungerede ikke mellem dem, sagde de. Og så ville de have kameraerne slukket. Men er kemien så vigtig i et parforhold? Og er det ikke netop kemien, deltagerne på ingen måde kan forvente at finde i et arrangeret ægteskab? 

© Snowman Productions, Danmarks Radio

Hvem ville eksperterne sætte mig op med?

... det spørgsmål har du SÅ meget stillet dig selv. Højt, hvis du er single og ser programmet med veninderne – og for dig selv, hvis du har en kæreste. For helt ærligt, det ville da være sjovt at se.

På den anden side findes der jo en lang række dating apps og datinghjemmesider. Jeg har ikke selv haft en datingprofil, men jeg går stærkt ud fra, at der på mange af datinghjemmesiderne er mulighed for at vælge mange præferencer i et maskulint modstykke. Så tænk lige, hvis alle singler udfyldte disse præferencer (ærligt) og – nok vigtigst af alt – mødte daten med et åbent sind og et åbent hjerte. Hvis alle troede lige så meget på, at daten ville lykkedes, som deltagerne i Gift ved første blik tror på, at ægteskabet vil lykkes. Ville det så ikke være det samme? For jeg må erkende, at eksperterne i programmet nok netop ikke sidder om det runde bord og diskuterer alle fordelene og ulemperne ved at sætte to personer sammen. Måske deltagerne ligefrem bare skal svare på en række spørgsmål – præcis som på en datinghjemmeside?

Gnisten

Gnisten er der ikke nødvendigvis. Det er den, deltagerne – og helt sikkert mange singler på diverse dating apps – søger og mangler. Eller i hvert fald føler, at de mangler. For i netop i det utraditionelle tv-program Gift ved første blik skal den jo skabes over tid. Eller hvad? Kærlighed og tiltrækning er tydeligvis utrolig forskelligt fra person til person. Og jeg synes, at de par i Gift ved første blik, som går all in og virkelig tror på forholdet, er pisseseje.

I år følger vi ægteparrene Carsten og Eva, Ronnie og Cecilie, Michael og Kathrine og Stefan og Vanessa – og jeg håber så meget på, at især Ronnie og Cecilie går all in! Hvad håber du?

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

 

 

Rie reflekterer

Rie Louise Kirkebjerg er redaktør på Woman.dk. Hun elsker træning højt – men bland selv-slik endnu højere. Hun foretrækker vin frem for øl, men hvis hun er nødsaget til at drikke sidstnævnte, skal det helst være en lunken én af slagsen i en ølbong. Det er hun faktisk pænt god til (synes hun selv)

Læs mere fra samme kategori