“Woman har været mit livs store kærlighed, men det er på tide at sige farvel”

Sara, chefredaktør på Woman
© Foto: Morten Andersen

Jeg har ikke så let til tårer. Våde øjne er for mit vedkommende forbeholdt begravelser og tudeøjeblikkene i Grey’s Anatomy – eller en sjælden bytur, hvor der er kommet så meget alkohol indenbords, at det flyder over og kommer ud af øjnene på mig. Men lige nu kan jeg faktisk mærke, at jeg er rørt. Den leder, som jeg prøver at hive ud af tankerne og ned i tasterne, er nemlig min allersidste på Woman.

Da jeg første gang satte mine ben på redaktionen, var jeg 23 år gammel og landet der ved lidt af et tilfælde. Jeg var på vej i praktik som journalist og tænkte, at Woman lød meget sjovt, selvom jeg ikke rigtigt havde noget forhold til bladet, ud over at jeg engang havde købt en lipgloss fra Rimmel, der havde vundet en stortest.

It's a match!

Men vi blev et match, Woman og jeg, og ligesom med mange af de helt store kærlighedsforhold fungerede vi lidt på trods. Jeg var en drengepige, interesserede mig ikke synderligt for mode og makeup – eller for at bo og arbejde i København for den sags skyld – og jeg havde nærmest aldrig åbnet et såkaldt dameblad. Endnu mindre havde jeg drømt om, at jeg en dag skulle være chef for et.

Men der skete et eller andet med os, med Woman og mig, som jeg ikke helt kan forklare. Vi passede bare sammen. Som Bacardi og cola. Som Ross og Rachel. Som dyne og pude. I dag er jeg 32 år, og jeg kan uden tøven og uden fortrydelse sige, at Woman indtil nu har været mit livs store kærlighed.

Selvfølgelig har jeg datet mænd undervejs, hængt ud med veninder og familie og også flirtet med andre interesser som træning, tv-serier og (mange) fester. Men at jeg i syv år har været glad – ja, lykkelig faktisk – kan jeg primært takke mit job og mine kolleger for.

Det siger jeg ikke for at prale, men for at du skal vide, hvor meget dette job har betydet for mig, og hvor stor en del af det, du også har været, kære læser. Det er sjovt at lave indhold, ja, men hvis der ikke er nogen, der læser det, reagerer på det og værdsætter det i den anden ende, så kan det godt føles ligegyldigt. Som at give alt til en eksamen for derefter at gå derfra uden at få en karakter.

Men hvis der er noget, I læsere gør, så er det at reagere på det, vi laver. Med ris, ros og masser af kærlighed. Det betyder bare så vanvittigt meget, at det job, der har gjort hele forskellen i mit liv de sidste syv år, også har gjort en forskel hos mange af jer.

Et enkelt ord

Dertil kommer de tusindvis af kvinder (ja, så mange tror jeg faktisk, det er), som har optrådt i magasinet, i den tid jeg har været her. Som har delt deres historier med mod og ærlighed, og som har inspireret og rørt så mange af os og på den måde været med til at forandre liv. I har i hvert fald forandret mig!

I har vist mig, at jeg ikke behøver at være ligesom alle andre for at være perfekt. Faktisk er det lige præcis mit røde hår og min særlige blanding af storhedsvanvid og jysk beskedenhed, der gør mig til noget særligt. I har vist mig, at der ikke er noget, der er for personligt eller pinligt at dele med andre. Der er altid nogen, der har oplevet det samme som dig – eller værre – og det hjælper at sige det højt.

Jeg er normalt en kvinde af mange ord, men lige præcis i denne sammenhæng har jeg svært ved at finde de rigtige. Jeg tror, jeg vil nøjes med et ‘tak’, hvor kort og brugt det end er. Tak til jer, skønne, seje læsere. Tak til jer, skønne, seje kolleger. Tak til skønne, seje Woman. I er perfekte, lige som I er, og lav aldrig om på jer selv, fordi I føler jer presset til det.

Og så vil jeg stoppe her, for jeg er bange for, at hvis jeg bruger flere og større ord, så bliver klumpen i halsen til faktiske tårer, og på trods af alt, hvad Woman har lært mig, er det at græde på jobbet ikke én af tingene. Men skulle jeg nogensinde gøre det, skulle det da være nu. Jeg tror aldrig, jeg vil få samme følelser for et job igen, som jeg har haft for det her.

Tak! Og kæmpe kram fra Sara

Sara siger

Sara er 32 år og tidligere chefredaktør på Woman. Hun er i et livslangt forhold med Cola Zero, men er ellers single. Her deler hun sine tanker om alt fra tøjstørrelser til tv-serier og Tinder – og du kan også læse hendes seneste ledere fra magasinet.