Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit! 

 


Lækre bananmuffins med EKSTRA meget chokolade

Nemme bananmuffins

De her lækre bananmuffins er fyldt med gode store chokoladestykker og kan gøre enhver dag lidt bedre og hyggeligere. Bananmuffins er altid en sikker vinder, og jeg vil vove at påstå, at disse muffins er nogle af de bedste!

Der er ikke tale om en kedelig tør kage, der aldrig har set skyggen af banan – nej, de her muffins er svampede, bløde, fyldt med store stykker chokolade, og så smager de bare af mere. Det er en god måde af få bugt med de gamle bananer, der ligger og er blevet lidt kedelige og brune at se på.

Nemme bananmuffins

De tager ingen tid at lave, og så passer de faktisk sig selv ret meget.
Vupti, så er der lækre nybagte bananmuffins, der kan redde enhver kagetrængende sjæl.

Ingredienser til lækre bananmuffins med chokolade (8-10 stk)

  • 2 bananer
  • 2 æg
  • 1 vaniljestang
  • 110 g rørsukker
  • 75 g hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 80 g smør
  • 80 g mørk chokolade
  • Lidt ekstra chokolade og en håndfuld valnødder til pynt

Sådan laver du bananmuffins

  • Smelt smøret ved lav varme, og lad det køle let af.
  • Mos bananer, og hak chokoladen groft.
  • Pisk æg, rørsukker og vaniljekorn til en lys og luftig masse.
  • Tilsæt hvedemel og bagepulver, og pisk det med i dejen.
  • Tilsæt også most banan, og pisk det kort med i dejen.
  • Tilsæt det smeltede smør, og vend det med en dejskraber i dejen.
  • Tilsæt til sidst grofthakket mørk chokolade, og vend det i dejen.
  • Fordel dejen i 8-10 muffinforme, og bag dem ved 200 grader i 15-20 min. Hold øje med dem, så de ikke får for meget.

Velbekomme!

Opskrift: Snaskede fastelavnsboller, som mormor lavede dem

Gode fastelavnsboller

Skal du have fastelavnsboller, kan du lige så godt lave dem ordentligt. Valget falder her på en gammeldags én af slagsen med lækker crmet fyld. Du kan også lave dem med wienerdej eller som vandbakkelser, men den helt klassiske fastelavnsbolle med fyld af creme og remonce vinder altså de flestes kagehjerter. Og selvfølgelig skal der både creme og remonce i – hvorfor nøjes, når man kan få begge dele? Bollerne her er lækre bløde, luftige og fyldt med gode sager. 

Hvis du gerne vil peppe din fastelavnsbolle yderligere, kan du også komme lidt hakket mørk chokolade i bollen eller rive lidt citronskal i din remonce. Det gør den bestemt ikke dårligere.

Ingredienser til fastelavnsboller (10 stk)

Bolledej

20 g gær
1,25 dl sødmælk
100 g blødt smør
1 æg
1 spsk sukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
250-300 g hvedemel

Vaniljecreme

2 æggeblommer
25 g sukker
1 spsk maizena
½ vaniljestang
2 dl sødmælk

Remonce

50 g marcipan
50 g sukker
50 g blødt smør

Pynt
Glasur af flormelis, kakao og vand
Drys (evt frysetørrede bær, hakkede pistaciekerner, krymmel)

Sådan laver du fastelavnsboller

Vaniljecreme

Start med vaniljecremen, så den kan nå at køle af. Varm mælk, vaniljekorn og vaniljestang op i en gryde til lige før kogepunktet. Pisk sukker, æggeblommer og maizena i en skål. Fisk vaniljestangen op af gryden, og hæld forsigtigt mælken ned til æggeblandingen, mens der piskes. Når alt mælken er tilsat, hældes det hele tilbage i gryden, og varmes op ved medium varme under konstant omrøring. Bliv ved med at røre, indtil cremen tykner. Tag cremen af varmen, og hæld den i en skål. Dæk hurtigt cremen med film helt tæt ned til cremen, så der ikke dannes skind eller kondens. Sæt cremen på køl.

Bolledej

Varm mælken, så den er lillefingervarm, og rør gæren ud i. Tilsæt de første 200 g hvedemel, og rør det sammen. Tilsæt herefter blødt smør, æg, sukker, salt og kardemomme, og rør det hurtigt sammen. Tilsæt nu lidt efter lidt resten af melet, imens der æltes – det er ikke sikkert, at alt melet skal bruges. Dejen skal være klistret, så den lige akkurat slipper skålens sider eller dine hænder. Lad dejen hæve I 45 min - 1 time. Lav imens remoncen.

Rul dejen til fastelavnsbollerne tyndt ud, og skær dejen i 10 kvadrater. Fyld ca 1,5 tsk vaniljecreme og 1 tsk remonce i midten af hvert stykke dej, og saml enderne godt. Sørg for at lukke hullerne så godt som muligt, og placer bollen på en bageplade med lukningen nedad. Lad bollerne efterhæve i ca 30 min. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem 12-15 minutter ved 210 grader i almindelig ovn. Hold øje med dem – de skal blive let gyldne. Køl dem helt ned, inden de pyntes.

Remonce 

Lav remoncen ved at ælte marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt nu smørret, og ælt det sammen til massen er ensartet.

Pynt

Rør en glasur sammen af flormelis, god kakao og lunkent vand. Tilsæt vand lidt efter lidt, så den ikke bliver for flydende. Jeg foretrækker, at den er forholdsvis tyk, så den ikke glider af bollerne. Pynt kun de fastelavnsboller, du skal spise samme dag med glasur og drys. Resten kan gemmes og pyntes, når de skal spises eller fryses ned – hvis ikke de bliver spist de lækre fastelavnsboller inden.

Hytteosttærte med bund af oksekød

Tærte med hytteost

En enkel udgave af madtærten, her uden den originale mørdejlsbund, men i stedet med en bund af hakkekød og grøntsager. Generelt er der masser af muligheder for at komme grøntsager i denne ret – og du kan variere det alt efter hvad du har. Peberfrugt, tomat, gulerod, blomkål og squash gør sig også godt i.

Opskrift på hytteosttærte

Til to personer:

  • 1 stor revet gulerod
  • 350g hakket oksekød
  • 250g hytteost
  • 2 æg
  • 1 stort løg
  • 300g broccoli
  • 1 stort fed hvidløg
  • 100g frisk spinat
  • 100g bacon
  • Olie til stegning

Sådan laver du den lækre tærte med hytteost

Riv guleroden fint og blande det i oksefarsen sammen med lidt salt og peber. Fordel farsen tyndt (0,5 - 1 cm) i et ildfast fad. Skær broccoli i mundrette bidder og løg i små stykker. Svits broccoli, løg, spinat og hvidløg i olie og kom bacon ved. Når bacon er semi færdigt tages dette af panden og blandes op med hytteost. Pisk æggene sammen og vend i hytteostblandingen. Kom det hele over bunden og sæt i ovnen 30 minutter ved 180 grader. Du kan eventuelt gratinere med lidt ost på toppen. Server den lækre tærte med hytteost sammen med en god salat. 

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Opskrift: Hjemmelavet rødkål

Rødkål hører julen til. Desværre er der altså langt i mellem en god rødkål fra glas. Rødkål i sig selv er en super sund kål, der er fuld af C-vitamin og K-vitamin, der blandt andet holder dit immunforsvar stærkt og holder din blodstørkningsevne helt i top. Det er egentlig super enkelt at lave en klassisk rødkål selv - det laver nemlig stort set sig selv i gryden. Her kommer to rødkålssalater, en klassisk - dog uden hvidt sukker, og en crispy.

Lav eventuelt den klassiske til juleaften, og den crispy til en julefrokost. 

Klassisk

1 kg rødkål

150g honning

1dl æblecider eddike

25g smør

1 dl ribssaft ( ikke gele, men saft )

Snit rødkålen helt fint, og hak den efterfølgende. Smelt smørret i gryden, og tilsæt rådkål. TIlsæt nu honning, æblesidereddike og ribssaft. Lad det komme op og koge, og skru herefter ned. Lad det simre i ca. 45 min. Tjek lige, om kålen er mør, inden du tager det af varmen. Der skal være bid i, men ikke knas!

Ekstra info: Dette er ikke en sukkerfri rødkål, men det hvide sukker er byttet ud med honning, der indeholder mange mineraler. Ribsgele er også en lille sukkerbombe, og jeg har derfor i stedet brugt ribssaft, som kan købes i større supermarkeder eller i en helsekostbutik. Du kan eventuelt også købe en sukkerfri ribsgele.

 

 

 

Crispy

600g rødkål

1 appelsin

30g tørret tranebær

50g mandler

2 spsk valnødde olie

2 spsk honning

2 cm frisk ingefær

1 tsk kanel

Snit rødkålen helt fint. Fjern alle hvide hinder fra appelsinen, og skær den først i både, derefter mindre stykker. Hvis du skal krædse ekstra for din rødkålssalat, så kan du filetere appelsinen - det vil sige fjerne alle hinder på den. Hak tranebærene i mindre stykker. Hak mandlerne, og rist dem kort på en tør pande, så de får lidt farve. Riv ingefæren fint, og bland en dressing af olie, honning, ingefær og kanel. Vend appelsiner, mandler og tranebær med kålen og til sidst det hele med dressingen. Lad det trække mindst to timer i køleskabet.

 

Må vi præsentere vores nye yndlingsdessert? Mød Zebra-moussen

Her får du en dessert, der hverken påvirker den dårlige samvittighed eller dit blodsukker. Der er tale om kombinationen af to slags lækre mousser: mandel- og chokolademousse – er der rester, så kan disse altså sagtens spises til morgenmad.

Du får fodret den søde tand med naturligt sukker fra dadlerne og den søde smag fra mandlerne. Samtidig får du også en god portion fibre fra mandlerne, der sammen med det gode fedt fra kokosolien holder styr på dit blodsukker. Ren kakao er spækket med anioxidanter, der holder dig sund og modstandsdygtig over for bakterier og celleforandringer – så husk lige at spise op!

Det skal du bruge 

Til 2 personer

1,5 dl mandler

1 spsk honning/sirup eller 1 tsk stevia

1 dl vand

1,5 dl dadler

3 spsk fed kokosmælk

2-3 spsk kakao

2 tsk kokosolie med top

1 tsk ren vanilje

Sådan gør du

  • Læg mandlerne i kogende vand, og smut dem. Kog derefter nyt vand, og lad dem ligge deri, mens du laver chokomousen.

Chokomousse

  • Udsten dadlerne, og smelt kokosolien.
  • Put begge ting i en minihakker eller blender, og tilføj kakao og kokosmælk. Hvis du synesm den er for drøj, putter du bare lidt mere kokosmælk i.
  • Stil koldt, og rengør blenderen til mandelmousen.

Mandelmousse

  • Mandlerne blendes, indtil de klumper sammen, og bliver melet. Tilføj honning/sirup/stevia, smeltet kokosolie og vanilje, og tilføj langsomt vandet, indtil massen bliver ”fluffy”.
  • Anret lagvis, og sæt i køleskabet minimum to timer.

Fløjlsblød Nutella-cheesecake som vil smelte i din mund

Mmmhhmm... Det er blødt, det er lækkert, det er cheesecake. 

Det skal du bruge: 

Bund:

2 pakker Oreos (af 154 g pr. pakke)
100 g smør

Fyld:

750 g flødeost (natural)
4 dl fløde
2,5 dl sukker
100 g chocolate chips
En krukke Nutella (af 350 g)

Sådan gør du:

  • Skrab fyldet ud af Oreokiksene og knus dem til fine krummer. 
  • Smelt smørret og bland det i med krummerne.
  • Fordel det herefter i en springform, og sørg for at få det presset godt ned i bunden. Brug eventuelt bunden af et glas til at få en jævn overflade.
  • Stil herefter kiksebunden på køl i en halv time inden fyldet bliver hældt i.
  • Pisk flødeost, sukker og fløde sammen til det har en cremet og blød konsistens. (Flødeosten skal have stuetemperatur, så sørg for at have ladet den stå ude inden du går igang. Cirka 2-3 timer før.)
  • Tag derefter halvdelen fra og bland Nutellaen i.
  • Bland så chocolate chips i den halvdel der ikke er Nutella i. Har du ikke chocolate chips kan du selv hakke noget chokolade og komme i. Stykkerne skal bare være chunky.
  • Hæld nu fyldet i en ad gangen, og fordel det med en dejskraber.
  • Sæt kagen på køl så den kan sætte sig, gerne natten over. Skal den serveres samme dag kan 4-6 timer også gøre det. Jo længere tid den får på køl, jo fastere er den når den skal ud af springformen. Har den ikke sat sig ordentligt fylder den ud.
  • Når kagen skal serveres løsnes springformens kant og trækkes af. Nu kan du skære i kagen uden at bekymre dig om ridser i springformen.

    Velbekomme!