Sarah Posins træning

Stærk, sund og glad er Sarahs vision. Hun er Womans tidligere træningsekspert og guider os kvinder til en sund hverdag med træning og sunde alternativer.

Sarah er en passioneret trænings- og livsstilsblogger, som deler ud af sin erfaring her på Woman og på hendes blog og i form af boot-camp forløb og personlig træning. Sarah er Danmarks mester i Bikini Fitness og har efterfølgende konkurreret i udlandet, hvor hun har repræsenteret det danske landshold.

Hendes mission er at hjælpe andre kvinder tættere på deres mål og finde glæde og velvære i en sund livsstil.

Kig også forbi Sarahs blog, hvor du kan finde flere tips og tricks til, hvordan du opnår resultater med din træning, eller find hende på hendes Instagram eller facebook.


4 utrolig effektive øvelser, som din krop vil elske dig for at lave

Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilke øvelser man skal lave, hvilke der er specielt gode og hvordan man udfører dem. Derfor har jeg samlet 4 af mine favorit øvelser og vist dem helt præcis in action!

Øvelse 1: Dumbbell Squat

Squat er blandt andet en af mine favoritter, da øvelsen har mange fordele. Her træner vi en flere muskelgrupper som baller, ben, ryg og specielt mave og core. Der findes utrolig mange varianter indenfor squat og jeg kan personlig rigtig gode lide at veksle lidt imellem varianterne – her ser i squat udførst med håndvægte, som man kalder ’Dumbbell squat’, specielt en god variant for dig som er ny/lidt mere erfaren og netop har overskud til at bringe lidt vægt med i træningen.

4 sæt, med 10-12 gentagelser

Øvelse 2: Kb sumo squat

Endnu en variant inden for squat, denne er specielt god da man har lidt breddere fodstand og det går ofte mere i bagdelen. Igen kan man lave både lave øvelsen med vægtstang, en håndvægt eller kettlebell som vist på billedet her. Teknikken er den sammen som i en squat, rank ryg og knævandring samme retning som fødderne.

4 sæt, med 10-12 gentagelser

Øvelse 3: Shulder pres

Skulder er noget vi gerne vil træne, for netop at få nogle flotte stærke arme og her er skulder pres en genial øvelse! Du træner nemlig ikke kun skulderne men får også en masse stabilitet med som blandt andet træner og styrker din core. Når vi presse ting over hovedet, træner vi også være triceps, som netop er det område som vi kalder ”mormorarmene”.

Øvelse 4: TRX skrå mave

TRX er et af mine yndlingsudstyr, da man kan træne hele kroppen om du er på ferie, hjemme, ude i naturen eller i fitness centeret og det bedste af det hele – alle kan være med! Fordelen ved TRX er nemlig at alle øvelser kan skalleres efter hvilket niveau du ligger på, man regulere blot fodtanden og så kan sværhedsgraden justeres. På billedet her laver jeg en skå mave bøjning, hvor jeg står i en planke med fødderne i håndtagene og hejser knæene op til albuerne. Ved at udføre øvelsen her styrker vi både vores core, de skrå mavemuskler, ryg, arme og en masse muskler bliver sat i aktivitet.

Her var blot 4 af de øvelser som jeg elsker at lave, netop fordi øvelserne har flere funktioner og alle kan være med – Smid gerne din favorit øvelse i kommentarfeltet og lad mig høre hvad du tænker om øvelserne her..

God træning!

Sarah Posin

Mavefedt? Derfor kan den have svært ved at forsvinde

Jeg får utrolig mange spørgsmål, fra folk der ønsker at smide den pokkers delle på maven. Derfor samler jeg op i indlægget her og giver 3 gode grunde til at den kære delle ikke vil fosvinde:

 1. Kalorieoverskud - Vi har snakket om det før, og princippet er det samme. Ønsker du at tabe dig, ja så gælder det om at ligge i kalorieunderskud. Men hvordan filan finder du lige ud af, hvor mange kalorier du indtager, hvor mange du bør indtage og om du får for mange? 

  Der findes mange forskellige apps til kalorieberegning. Sæt dig ned, og notér, alt hvad du har proppet i munden den pågældende dag. Er det sådan nogenlunde ens, hvordan dine dage ser ud i løbet af ugen? Ja – så er det dit generelle kalorieindtag. Start langsomt med at skære i indtaget og start eventuelt med 100 kcal færre kaloerier om dagen. Sund kost varieret med motion vil over tid skabe rigtig gode resultater.
 2. Alkohol – En vaske ægte stopklods for fedttab. For meget alkohol, øl, vin og spiritus har nemlig vist sig at bremse fedtforbrænding.
 3. Stress – er dårligt for mange ting heriblandt også mavefedtet. Når du er stresset over en længere periode, kan det netop føre til mere fedtophobning, og dette sætter sig ofte på maven. Når du er stresset, vil du på samme tid opleve, at overskuddet til træning ikke er på det højeste, og du sover måske heller ikke så tungt om natten. Disse 2 ting er også med til at sætte sine spor og nedsætte fedtforbrændingen

Her var en lille overigt over, hvilke ting der kan ligge til grund for, at det sidste mavefedt ikke vil slippe – vildt nok, at det egentlig kan have sådan en stor effekt på vores kroppe.

Hvilke gode erfaringer har du?

- Sarah Posin

 

3 gode tips til at komme igennem ugens træning

Vi kender det vist alle lidt for godt... Motivationen er ikke helt i top, og den dårlige samvittighed trænger sig på. Hvad kan du gøre for at få det optimale ud af ugens træning? Og hvad skal du gør for at være sikker på at komme afsted?

Jeg kommer her med 3 simple og effektive metoder:

 1. Har du en travl hverdag, hvor træningen er svær at få passet ind? Læg dine træningspas i weekenden, når overskuddet er størst, og tidsplanen ikke er for stram. Hvornår på ugen, dine træningspas ligger, er ligegyldigt!
 2. Har du svært ved at komme afsted? Især når solen skinner og grillhyggen står på? Sæt uret til en time før, og få træningen overstået fra morgenstunden. På den måde har du hele dagen foran dig uden at skulle tænke på, at du skal afsted.
 3. Den bedste motion er den, som er gratis! Udnyt muligheden for at tage cyklen i skole eller på arbejde, løb eller tag en rask gåtur hjem, og spring bussen over de dage, hvor vejret er fantastisk!

Hvilke gode rutiner bruger du selv, for at nå ugens træningspas?

- Sarah Posin

Waaauw! Så nemt laver du dine egne sunde og enormt lækre is

Er du ligesom jeg også lidt af en is-elsker? Hvis du er, så er vi vist også enige om, at der bare ikke er noget bedre end en lækker is på en solskinsdag. Men vi kan vidst ikke komme uden, om at de små søde indeholder mange kalorier og derfor hurtigt kan være vejen til de ekstra små kilo sommeren over. Derfor deler jeg her tre super lækre opskrifter, som du nemt kan nyde med god samvittighed.

Sommer-is (billedet) 

Smukke dekorative is, pyntet med kiwistykker. Her kan kun fantasien sætte grænser, og du kan bruge lige de frugter, du bedst kan lide.

Sådan gør du: Tilføj dit frugt i en isform, og tilsæt din valgfri saft.

Københavnerstang

Lækre friske og cremet københavner stænger, mmh... Var det noget med en sundere version?

Sådan gør du: Bland vaniljeskyr med ren ananas saft, og hæld det i en isform. Den lækre cremede skyr blandet med den friske ananas saft får dine is til at smage helt fantastisk!

Ren frugt med knasende chokolade

Det behøver ikke altid være den store hokuspokus, når det gælder sunde alternativer. Husk, at du nemt og simpelt kan lave ren frugt til de mest lækre og sunde is.

Sådan gør du: Du kan vælge mange forskellige frugter, både blendet men også som den er. Sæt en banan eller et stykke vandmelon på en ispind, dyb dem i mørk chokolade, og smid dem i fryseren – her har du de lækreste is med sprød chokolade på toppen.

Her fik I tre super simple og lækre alternativer til sommerens is. Ligger du selv inde med en god opskrift, som kan spare os for de ekstra kalorier? Smid den i kommentarfeltet under indlægget.

Rigtig god fornøjelse!

- Sarah Posin

3 gode energikilder inden din træning

Jeg har testet og afprøvet alverdens kosttilskud, som netop booster energiniveauet, så det kribler i hele kroppen. Dog har jeg nogle favoritter, som jeg selvfølgelig vil dele med jer her på Woman.dk. Er du til naturprodukter eller energidrikke? Her er 3 af mine yndlings energikilder til en god træning:

Sort klassisk kaffe

Simpelt af det og ja.. sort kaffe, en god klassiker som er sten sikker! Kaffe giver et god koffein spark og kan både drikkes varm og kold, alt efter hvad du fortrækker.

Rødbede booster

Rødbedejuice er det nye indenfor energidrikke, da rødbede har en positiv effekt på energi og udholdenhed. Er du ikke den store fortaler for energidrikke, så kan denne naturkilde virkelig anbefales

Opskrift

4-5 rødbeder

2 gulerødder

3 cm ingefær

1 appelsin

Bland indgredienserne sammen i en juicer, og du er klar til din træning.

Grøn te

Grøn te eller det populære matcha-pulver er en suveræn kilde til energi. Der findes et hav af muligheder, hvorpå du kan indtage teen. Matcha-pulver kan laves som te, lemonade, blandes i smoothies eller i en portion skyr.

Hvad gør du, når energiniveauet trænger til et lille spark bagi? Del dit bedste tip i kommentarfeltet.

Hav en dejlig dag!

- Sarah Posin

3 ting, du nemt kan lave på din ferie, som holder dig i form

Er du aktiv på din sommerferie? Eller er du også en af dem, som absolut ikke gider at bruge ferien i fitness centeret? Her er 3 gode og sjove muligheder for at få motion på ferien, imens du nyder solen og oplevelserne omkring dig.

1: Hotel workout

Små hurtige workout’s på hotelværelset sammensat af dine yndlingsøvelser. Her kan du bruge din egen kropsvægt eller lade stole eller sengekanten indgå i din træning.

Eksempel:

 • 15 air squat
 • 15 armbøjninger på sengekanten
 • 15 englehop
 • 15 step op på sengekanten

4 runder af ca. 10 minutters træning.

2: Aktiv på stranden

Hop ind forbi den nærmeste kiosk, og køb et sæt strandtennis. Udover at det er hamrende sjovt og underholdende, så får du nok strandens bedste solspot – og det fedeste af det hele, det er gratis motion!

3: Lej en cykel

Skal du opleve feriestedet fra lidt andre vinkler? Lej en cykel, og udnyt, at du kan få lidt motion, imens du suger opleverser og indtryk til dig.

Hvilke aktive feriemuligheder benytter du dig af, når det gælder motion på ferien?

Sarah Posin