Zenias zone

Zenia er tidligere praktikant på Woman.dk. Hun elsker sine katte mere, end hun elsker alt, der er lyserødt (hvilket er meget). Selvom hun stort set kun går i kjoler, har hun alligevel altid tøjkrise. En perfekt aften for hende består af godt selskab, et glas rødvin (eller to), oliven og ost. 


“13 grunde til, at sommeren er balsam for sjælen”

1. Jeg kan endelig gå i mine kjoler og nederdele uden strømpebukser indenunder. Sommerkjoler og sandaler kan noget helt andet end termostrømpebukser og støvler.

2. Det er lyst næsten hele døgnet. Det er lettere at stå op om morgenen, og humøret er meget bedre, når solen skinner. 

3. Frisk frugt og bær. Det smager bare så meget bedre om sommeren!

4. Fuglekvidder, hvor end jeg går hen. Også når jeg ligger i sengen klokken 04 om morgenen... Men der er stadig noget over at vågne op til glade fugle fremfor regnvejr.

5. Is i stride strømme. Ja tak, en af hver! 

6. Lugten af solcreme. Det dufter jo af ferie! 

7. Jeg kan drikke iskaffe døgnet rundt. Endelig kan jeg drikke iskaffe uden at gå rundt og småfryse... OG JEG ELSKER DET.

8. Min fødselsdag skal selvfølgelig med på listen. Eller fødselsdagsuge, vil jeg nok selv mene. 

9. GRILLMAD! Det er jo det, sommeren er til for! Alt bliver bedre, når det er grillet om sommeren.

10. Lune sommeraftener og kold vin med veninderne. Nogle af de bedste minder bliver skabt på den måde. 

11. Duften af nyslået græs. Mmhm.

12. Roadtrip i DanmarkSommerplaylisten på, de bedste mennesker omkring mig og afsted!

13. Picnic i naturen. Pindemadder og lækre drinks? Sommer, når det er bedst.

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her. 

“Kan jeg tillade mig at være skuffet over Corona-situationen?”

Jeg har altid haft en idé om, hvad jeg skulle, og der har derfor ikke været meget oppe til diskussion. Jeg vidste, hvilket gymnasium jeg skulle gå på, og senere at jeg skulle bo i Odense. Jeg valgte sågar studieby, før jeg valgte studie (hvilket måske for nogle virker ret mærkeligt). 

Jeg startede først på et studie, som ikke lige var mig. Men efter to år med arbejde, fandt jeg det rigtige, og jeg er hver eneste dag lykkelig over, at jeg søgte ind på Medievidenskab, som jeg læser i dag.

Min første studieplan blev skiftet ud med en masse selvudvikling, som jeg ikke ville være foruden – jeg har udviklet mig, og jeg er blevet meget klogere på, hvad jeg gerne vil. Dog kan jeg stadig godt lide at have en plan at forholde mig til – og derfor har det været svært for mig at blive sendt hjem, uden at vide, hvornår muligheden for at komme tilbage skulle opstå. 

Der stod hverken praktik eller Corona i planen

Der stod ikke umiddelbart praktik i planen til at starte med – det var en tanke, der opstod, da jeg var godt i gang med mit studie. En tanke, som jeg blev nødt til at følge op på.

Et praktikophold er en kæmpe mulighed for at få brugt sine redskaber i praksis, og det var lige netop dét, der fik mig overtalt! Denne praktikplads skulle være den fedeste oplevelse – og tro mig, det har den bestemt også været, og er heldigvis stadig – men jeg er så træt af situationen i Danmark (ja, og resten af verden), der har taget muligheden for at være på min praktikplads fra mig... 

Jeg er faldet til i min lejlighed

Det var ikke det, jeg følte, jeg gik ind til, eller havde regnet med (det var der jo ingen af os der havde). På trods af Corona og nedlukning af Danmark, som har gjort, at jeg har siddet i min lille lejlighed på 37 kvadratmeter i to måneder, har jeg stadig haft den fedeste oplevelse som praktikant hos Woman. Jeg ville gøre det igen, hvis jeg kunne, det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om.

Jeg har også fået brugt umådeligt meget tid i min "nye" lejlighed, som jeg ikke havde samme mulighed for før (læs: jeg flyttede ind lige efter jeg startede i praktik), for når tiden bliver brugt på at pendle, så er energiniveauet en smule begrænset, når jeg er hjemme. 

Det er okay at have følelser

Corona kom som en overraskelse for os alle sammen, men derfor synes jeg stadig, at det er helt okay at være skuffet over ting, der ikke er, som de skulle have været. Ting, vi ikke kommer til at opleve på samme måde, og ting, der er blevet rykket eller aflyst.

Men så er det bare med at få det bedste ud af det alligevel – og det vil jeg vove at påstå, at jeg har gjort. Og så har jeg lært, at selvom jeg trives allerbedst med at planlægge, så har jeg godt af at komme ud af min komfortzone, prøve noget nyt og opdage nye ting om mig selv – jeg kan meget mere, end jeg selv tror.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

“10 ting, jeg gerne vil blive bedre til at tage mig tid til i hverdagen”

Hvis der er noget, jeg har opdaget under denne corona-karantæne, så er det, at jeg rigtig gerne vil gøre noget mere for mit velvære i hverdagen. Efter at have været isoleret fra andre mennesker – i hvad der føles som en evighed – har jeg fundet ud af, at de små ting bestemt også tæller, når jeg gør noget for mig selv. 

Derfor har jeg samlet 10 ting, som jeg gerne vil være bedre til i hverdagen. 

1. Lægge neglelak (også på tæerne). Det er normalt ikke noget, jeg har tålmodighed til, men det betyder bare alligevel noget at gøre dét ekstra ud af mine negle. 

2. Læse en god bog. Jeg har efterhånden mange bøger herhjemme, som jeg endnu ikke har fået læst. Men jeg ved jo, at det giver mig mulighed for at slappe af på en anden måde, end jeg plejer. 

3. Gå en tur. Det giver bare en helt anden energi. 

4. Ses med mine veninder noget oftere. De skal også plejes!

5. Eksperimentere i køkkenet. Så jeg kan udfordre mig selv lidt på de vanlige kyllingefrikadeller eller carbonara. 

6. Leve i nuet. Ja, jeg vil tage mig tid til at leve i nuet og ikke hele tiden tænke så langt frem. For vi ved tydeligvis ikke, hvad der kan ændre de planer, vi ellers har. 

7. Gøre ting, der gør mig glad. Om det så er at sidde på altanen en times tid eller købe nogle nye krydderurter. Jeg skal huske at tage tid til at gøre mig selv glad. 

8. Vaske tøj. Det er jo ikke så slemt, og det er skønt, når det er overstået. Men nogle gange skubber jeg det bare, selvom jeg ikke burde. 

9. Slappe af uden dårlig samvittighed. Det kan vel ikke være så svært? Jo, for i stedet kommer jeg bare til at køre mig selv op, over de ting jeg mangler at få gjort. 

10. Rydde op efter mig selv med det samme. Det burde jeg jo bare gøre automatisk, meeen... 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

“11 tanker, jeg har gjort mig under lockdown”

1. Jeg troede, at jeg nogenlunde kunne styre mit temperament. Men jeg bliver skør af at være indenfor 24-7.

2. Hvor meget jeg savner en god gåtur med veninderne. Jeg ville give min sidste pakke gær og dåse kikærter for duften af forår og nyslået græs. 

3. Jeg troede, at 2020 var året, hvor jeg fik styr på mit liv. Jeg prøver da bare igen næste år. 

4. Hvor lidt jeg sætter pris på at kunne gå ud og være social. Jeg skal ikke lave andet, når vi kommer over på den anden side.

5. Mange opskrifter kræver gær. Medmindre jeg skal bage pandekager for 10. gang. 

6. Hvor meget jeg skal sætte pris på min arbejdspladsDet er bare ikke det samme at arbejde hjemme i en lille etværelses lejlighed, hvor alt flyder sammen. 

7. Ting jeg gerne ville før, er slet ikke det samme længere. Slænge mig på sofaen med Netflix en hel dag var intet problem, indtil jeg ikke måtte andet. Nu er det tortur.

8. Jeg sætter aldrig pris på det, jeg har, før det er væk. For eksempel muligheden for at gå en tur udenfor. Akkurat på samme måde, som når jeg lover mig selv at sætte pris på at trække vejret ordentligt, når min forkølelse endelig er væk. 

9. Det er ikke, fordi jeg ikke har tid til forskellige ting, at de ikke bliver gjort. Det er ren og skær, fordi jeg ikke har lyst.

10. Hvordan jeg ihærdigt forsøger at finde på noget jeg mangler for at have en undskyldning for at gå i Føtex. Suk...

11. At der må være grænser for, hvor mange gange jeg kan rykke rundt derhjemme. Undskyld underbo, jeg skal nok prøve at holde igen.

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

“12 interessante ting, jeg oplevede ved at flytte”

1. Jeg har lært at male. Det værelse, jeg flyttede ud af, blev meget flottere, end dengang jeg malede fars carport og hele indkørslen (sorry far). 

2. Apropos maling, så er literprisen højere end en flaske Dom Pérignon. Jeg troede, at slotte var forbeholdt de kongelige, men dem, der opfandt maling, må også eje et par stykker.

3. Jeg fik ryddet ud i mine gamle sager. Hvem vidste, at det var muligt stadig at have fødselsdagskort liggende fra 2010? 

4. Ikke længere at skulle tænke på, hvor meget tøj jeg har på, nu hvor jeg bor på tredje sal i stedet for i stuen. Ikke at jeg gjorde det før, og måske det var derfor, naboerne altid parkerede foran mine vinduer?

5. Jeg er blevet rigtig voksen, nu hvor jeg har erhvervet mig en støvsuger. Jeg vidste ikke, jeg manglede så mange ting, nu hvor jeg kom fra et bofællesskab. 

6. Hvor begejstret du kan blive for en elevator i ejendommen. Ellers var vi nok stadig i gang med flytningen. 

7. Apropos elevator – det dårlige førstehåndsindtryk, du skaber, når du lægger beslag på elevatoren hele dagen. Beklager...

8. Min familie står altid klar til at hjælpe. Selvom jeg ingen tålmodighed har og altid hundser med dem.

9. Selvom det er fjerde gang jeg flytter, har jeg aldrig samlet et IKEA-møbel. Til gengæld er jeg rigtig god til at heppe på min familie.

10. Alle mennesker er lidt creepy, når du møder dem i kælderen for første gang. Hvorfor skal det også altid være så mørkt dernede?

11. Byggemarkeder lukker tidligere i weekenden, selvom det er der, størstedelen flytter. Findes der et nødnummer, når du står og mangler et betonbor efter klokken 16?

12. Flyttepizza smager bare bedre, fordi du har arbejdet hele dagen. Det er en ting, ikke? 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

“12 ting, jeg har lært af at bo i et bofællesskab”

1. Lad være at vente med at gå ud at tisse, til du virkelig skal. Når du kommer til det punkt, så er der helt sikkert optaget. 

2. Det samme gælder madlavning. Vores køkken var virkelig småt til fem kvinder. 

3. Reality-tv er meget sjovere, når det ses sammen. Reality skal jo netop diskuteres, før det er rigtig sjovt. 

4. Det samme gælder DR-programmer som Gift ved første blik og Bagedysten. Selvfølgelig sjovere, hvis vi holder med de samme. Ellers bliver det hurtigt akavet.

5. Du er aldrig alene hjemme. Kun op til jul eller i sommerferien, når alle tager afsted på ferie, og du er den eneste, der skal arbejde... 

6. Du bliver mere ynkelig, når du er syg. For du behøver ikke selv rende i Rema 1000 efter panodiler eller slik (TAK, PIGER).

7. Hvor godt et tørrestativ fungerer til at spille beerpong. Det er jo intet mindre end genialt! Men det skal selvfølgelig lige vaskes grundigt, inden det bruges til rent vasketøj igen.

8. Det er lettere at være fælles om krydsord, når man taler samme sprog. Det blev pludselig meget kompliceret, da vores norske roomie troede, at 'rejer' på dansk skulle staves 'ræger'. Det tog LANG tid at finde fejlen – hvilket næsten ødelagde tålmodigheden. Der var jo en grund til, at vi valgte de lette krydsord.

9. Hvor meget opvask der er efter fællesspisning, når der ikke er en opvaskemaskine. Det gælder om at være på madlavningsholdet! 

10. Hvor meget pigefnidder folk tror der er, når man bor fem kvinder sammen. Nej, det er ikke en hønsegård. Vi kan faktisk godt sammen. 

11. Hvor meget mad der kan findes plads til på den éne hylde, du har i køleskabet. Og hvor tydeligt det er at se, om folk er hjemme udfra deres mængde af mad på hylderne.

12. Der er helt sikkert nogen, der gerne vil fejre din fødselsdag med god mad og drinks. Kunne jeg ønske mig mere?

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.