4 lækre sommeropskrifter til dig, der ikke gider stå for længe i køkkenet

For hvem vil ikke hellere nyde de lange sommeraftener udenfor?

19. juni 2018 af Benjamin Native Studio for Santa Maria

Noget af det hyggeligste ved sommeren er, at du kan nyde de lange aftener udenfor sammen med dine venner og veninder og hygge med god mad fremfor at stå i køkkenet hele aftenen. Den perfekte sommeraften består nemlig af god og lækker mad, der ikke kræver det store af dig. Læs med, når vi serverer 4 lækre mexicanske opskrifter, som du nemt og hurtigt kan lave til dine gæster uden at gå glip af hele aftenen. 

Mexicanske retter med fokus på kvaliteten 

Og fylder du indkøbskurven med Tex Mex-produkter fra Santa Maria, kan du være helt rolig, når det gælder kvaliteten af dine mexicansk-inspirerede retter. Du kan være sikker på, at tortillaen både er frisk og elastisk, så den ikke smuldrer mellem fingrene på dig eller dine gæster – lad os være ærlige... den slags er sket før! Og du skal da heller ikke tøve med at invitere dine veninder med glutenallergi forbi til middag, for du kan sagtens finde glutenfri tortillas, som er lavet på tapioka, majs, ris og kartoffel. Der er altså nærmest garanti for at mætte alle munde uanset smagsløg og allergier. WIN WIN!

1. Frisk fajita med kylling og grøntsager:

Ingredienser: 8 champignon, 1 lille squash, 1 rød peber, 1 løg, olie til stegning, 250 g kyllingefilet, 1 pose Santa Maria Fajita Spice Mix, 1 pakke Santa Maria Tortilla Original Medium, guacamole, Santa Maria Chunky Salsa Medium.

  • Skær champignon, squash og peber i strimler. Skær løget i både
  • Steg grøntsagerne kort i olie på en meget varm pande. Sæt dem til side i en skål.
  • Skær kyllingekødet i strimler, og steg dem gyldne i olie
  • Hæld grøntsagerne tilbage på panden, og skru ned for varmen. Tilsæt Fajita Spice Mix, og rør godt rundt
  • Varm Tortillaerne efter vejledningen på pakken.
  • Fyld Tortillaerne med fajita-fyldet, og top med guacamole og salsa. Serveres straks. 

Vil du holde det helt simpelt, men stadig lækkert og nemt, så er nachos det oplagte valg. Top den med en lækker salsa, der er lavet på fuldmodne tomater for at sikre sødmen.

2. Sprøde nachos med ost

Ingredienser: 400 g hakket oksekød, 1 spsk. olie, 1 pose Santa Maria Taco Spice Mix, 1 dl vand, 1 pose Santa Maria Nacho Chips, 1 dåse Santa Maria Red Jalapenos, 200 g revet ost. Santa Maria Salsa Dip Medium, cremefraiche, guacamole, oliven.

  • Brun det hakkede oksekød. Tilsæt krydderiblandingen og vand. Rør rundt, og lad det simre uden låg i 5-10 minutter.
  • Fordel de sprøde nachos i et ovnfast fad, og tilsæt tacokødfyldet samt røde eller grønne jalapeños. Drys med revet ost, og tilbered retten i ovnen ved 225 °C i 5 minutter, eller indtil osten er smeltet.
  • Nachotallerkenen serveres med guacamole, cremefraiche og salsa og oliven.
© iStock

Hvis du troede, at Pizza kun tilhørte det italienske køkken, så tager du fejl. Du kan faktisk også lave en mexicansk-inspireret pizza på tortilla-bund. Hvor lækkert er det lige?

3. Azteka-tortillapizza

4 stk. Santa Maria Pizza Tortilla. 1.5 dl Santa Maria Pizza Sauce. 3.5 dl revet ost. 100 g røget skinke. 16 stk. Santa Maria Green Jalapeño. 4 spsk. Santa Maria Taco Sauce Hot

Tilbehør: 1 dl Santa Maria Pizza Topping

  1. Forvarm ovnen til 250 °C.
  2. Skær den røgede skinke i tynde strimler.
  3. Fordel ca. 2 spiseskefulde pizzasauce på hver tortilla, og drys med revet ost. Kom derefter skinke, jalapeños og et par skefulde tacosauce på hver pizza.
  4. Placér pizzaerne på en bageplade, og bag dem i 5-8 minutter, indtil osten er smeltet, og pizzaerne er gyldenbrune.
  5. Pynt pizzaerne med Pizza Topping og rucola inden servering.


© Santa Maria

Uhmm tacos. Hvis du serverer sådan en omgang, er du i hvert fald sikker på at blive et hit. 

4. Tacos med krydret kødfyld

Tacokødfyld: 400 g hakket kød, 1 spsk. smør/margarine, 1 pose Santa Maria Taco Spice Mix, 1 dl vand

Tilbehør. 1 pk. Santa Maria Taco Shells, salat, tomater, Santa Maria Taco Sauce Medium, cremefraiche, guacamole

  1. Brun det hakkede kød i smør eller olie.
  2. Tilsæt krydderiblandingen og vand. Rør rundt, og lad det simre uden låg i ca. 5-10 minutter.
  3. Lun tacoskallerne i henhold til vejledningen på pakken, og gør toppingen klar imens.
  4. Skallerne serveres lune med masser af krydret kødfyld og lækre toppings!


© iStock

Husk selvfølgelig at krydre dine retter med de forskellige spicemix, så dine smagsløg også få lov at holde en kæmpe fest! 

© Santa Maria

Når du handler Santa Maria produkter kan du handle med ekstra god samvittighed. Her er der en lang tradition for direkte indkøb og tæt samarbejde med hver eneste bonde, hans landbrug og hans historie, og produktionen ligger langt over den generelle Fairtrade-standard .

Glem alt om tilsat sukker, og det gælder desuden også spice mixes og taco saucer fra Santa Maria.

Hos Santa Maria er der et stort udvalg af produkter og varer, der er perfekte til din mexicansk-inspirerede aften, og der er noget til enhver smag og ethvert behov. Læs mere og find din Tex Mex-favorit her.

Hvad synes mændene?