Anmeldelse: Fifty Shades of Grey

Den længe ventede premiere har fået sløje anmeldelser. Men vi sendte redaktionens største Fifty­fan i biografen - hun har en lidt anden opfattelse...

12. februar 2015 af Sara Møller Christensen

Womans vurdering af Fifty Shades

Jeg kan lige så godt være ærlig og indrømme, at der er ét stort problem med Fifty Shades of Grey-filmen: Den har muligvis ødelagt almindelige mænd for mig for altid. Du ved - dem, der hverken er veltrænede, rige, helikopterpiloter eller sexguder.

Er det stor filmkunst? Nej. Lever filmen op til sit formål og gør dig lidt besat (på en helt normal måde selvfølgelig) af Christian Grey og dødmisundelig på Anastasia Steele? Oh, yes! Var du vild med bogen, så vil jeg vædde mit slidte eksemplar på, at du også vil elske filmen.

LÆS OGSÅ Sådan kommer du i gang med Fifty Shades-sex


Synes du, bogen var cheesy og kedelig, så skal du ikke regne med, at filmen laver om på det indtryk. Den er nemlig virkelig tro mod bogen, og dermed besvarer jeg også et af de helt store spørgsmål, som Fifty­fans inklusiv jeg selv har længtes efter et svar på i månedsvis: Er Jamie Dornan og Dakota Johnson gode som Christian og Ana? Og ja, det synes jeg faktisk, de er.

Nuvel, jeg kunne godt have været foruden Anas til tider ret museagtige stemme og den lidt påtagede måde, hun tygger på blyanter på, men hun gik mig også på nerverne i bogen. Og Jamie Dornan er en charmerende, magtsyg, fræk, fucked up og pæn Mr. Grey - både med og uden tøj på.

LÆS OGSÅ Her er premieredatoerne på Fifty Shades of Grey 2 og 3

Sexscenerne fra Fifty Shades of Grey

Hvilket selvfølgelig leder mig direkte til sexscenerne - jeg kan ikke have været den eneste, der var ret spændt på, hvordan de løste dem! Det er ikke porno (og tak for det), men der er både nøgenhed, pisk og håndjern - og detaljer som kondomer og kønsbehåring, som du normalt ikke ser på film. I hvert fald ikke af den slags, der bliver lavet i Hollywood... Og helt ærligt, de fleste kvinder har ikke brug for at se mere end det!

Læg dertil et fedt soundtrack, og jeg forlod biografen som en glad (og lidt forelsket) kvinde. Godt nok en kvinde med hang til pladderromantik og Hollywood­glansbilleder og ja, jeg er ikke bange for at sige det: mummy porn. Men er det ikke os, filmen er lavet til? I så fald vil jeg sige, den gik rent ind. Undskyld ordvalget...


LÆS OGSÅ 8 bekymringer inden du skal se Fifty Shades of Grey

Og nu startede jeg godt nok med at sige, at der er ét stort problem med filmen, men det er løgn. Der er to! Den sluttede nemlig sådan, at der nu er alt for lang tid til, at toeren kommer. Nogen skulle have en lussing!

4 stjerner ud af seks mulige

Se filmens trailer her

Læs også: Sådan ville en ÆRLIG Fifty Shades-trailer se ud

Hvad synes mændene?