Tampon
© iStock

Se Instagramprofilen, der gør strækmærker og menstruation til noget smukt

Tabuerne brydes med glitter og alle regnbuens farver!

14. august 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Når du trykker ind på kunsteren Cinta Tort Cartrós Instagramprofil, bliver du mødt af hundredevis af små kvadrater, der er fyldt med flotte farver og funklende glitter. Det er ikke en helt almindelig Instagramprofil, for det specielle ved billederne er, at farverne fremhæver ganske særlige dele af kvindelige kroppe – nemlig strækmærker og menstruationsblod.

Regnbuefarver og kærlighed til dig selv

Det er andre kvinder, der er Cintas lærred, når hun farvelægger det, nogle ville kalde “fejl”. Hun fortæller til BuzzFeed, at hun altid har brugt kunsten til at udtrykke hvad hun føler, og på sin Instagramprofil er det tydeligt, at hun vil ud med et budskab. Hun farvelægger nemlig strækmærker og menstruationsblod med skønne farver og glimmer.

Cinta fortæller, at strækmærker jo er en del af os, af vores erfaringer og af vores historier. Hun forstår ikke, hvordan nogle har overbevist os om, at vi bør hade dem – for som hun selv siger: De er så smukke!

Vi er alle smukke

Cinta har selv kæmpet med skønhedsidealerne og ligesom mange andre, har hun stræbt efter at være tynd og have en krop uden hverken mærker eller hår. Heldigvis har hun lært at elske og acceptere sig selv, og det er netop det, hun vil vise med sin Instagramprofil: At vi alle er smukke.

Den seje Instagrammer fremhæver altså de såkaldte fejl med smukke farver for at vise, at vi alle bør elske og acceptere vores krop og vores strækmærker (som er ganske almindelige at have!). 

Du kan se nogle af de fine billeder herunder.

1. Vi bør aldrig være flove over strækmærker

2. ... og heller ikke menstruation!

#manchoynomedoyasco

A post shared by ¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) on

💗 #manchoynomedoyasco

A post shared by ¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) on

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hvad synes mændene?