En kvinde griner og holder hånden op for munden
Har din mor også sagt de her (lidt irriterende) ting til dig?© Getty Images

12 ting, din mor lærte dig, som er helt forkerte

Din mor er det vigtigste menneske i dit liv – men ikke altid det skarpeste...

4. maj 2021 af Sara Møller Christensen

1. Du får blærebetændelse, hvis du render rundt i de der små underbukser. De der små underbukser hedder g-strenge, mor, og nej, de giver ikke blærebetændelse. De giver heller ikke fire baller, hvilket er hele grunden til, vi går i dem.

2. Du skal spise noget mere brød til. Og der blev vi lige afhængige af 90'ernes mest udskældte madvare. Tak for deeeet! 

3. Du får firkantede øjne af at se fjernsyn. Da du var barn, var du lidt bange for, at det var rigtigt, men nu har du prøvet at se 13 timers Gossip Girl i træk på Netflix, og det passer simpelthen ikke. Så ha!

4. Du får aldrig et job med den piercing/tatovering/hårfarve. Se os, mor, vi arbejder!

5. Hvis der ikke er mug på, fejler det ingen verdens ting! Hvorfor kunne vi ikke bare købe en ny leverpostej, før den gamle blev så levende, at den selv kunne gå op på brødet? Men nej, mor insisterede absolut på, at den sagtens kunne spises, hvis det bare var den yderste skive, der var muggen.

6. Husk at vaske hår! Der mangler bare lige et “at lade være med” efter “husk” – så er den der. Nu ved vi heldigvis, at det er bedst at være sparsom med hårvasken. 

7. Der findes ikke noget sundere end kartofler. Æh... vi er kede af at måtte ødelægge illusionen, men det gør der faktisk. Nuvel, der findes også meget, der er mere usundt, men ville det have skadet med en salat engang imellem? Svaret er nej. Nej, det ville det ikke.

8. Du bliver syg af at gå ud med så lidt tøj på. Hvilket vi nu ved var kodesprog for “den nederdel er alt, alt for kort!”

9. Der er alligevel ingen, der kan smage forskel. På Coca Cola og den der discountudgave fra købmanden, ikk'? Det kan vi så godt.

10. Det vil du forstå, når du kommer i min alder. Nej, vi forstår faktisk stadig ikke, hvorfor alt dit tøj skal bruges som sæt, og hvorfor du hellere vil sidde derhjemme med far og se Kriminalkommissær Barnaby end at tage til den fest, I er inviteret til, men det er nok bare os...

11. Du skal ikke lave ansigter. Hvis vinden vender, sidder det fast. Hvad betyder det overhovedet?!

12. Det klæder dig meget bedre med brun mascara end sort. Du har helt ret, mor – og nu vi er ved det, vil vi faktisk også til at klæde os efter de der smarte farvekort fra 90'erne igen. Der var bare så mange smukke brændte farver at vælge imellem.