Rachel Green fra Venner
Sådan ser vi også ud, når mor og far ikke har købt vores yndlingschokolade.© Bright/Kauffman/Crane Productions/ Warner Bros. Television

15 barnlige ting, du kun gør hjemme hos dine forældre

Rigtigt mange af os forvandler os til forkælede teenagere, så snart vi har været hjemme et par dage

25. september 2020 af Rikke Hovn Poulsen

1. Du stiller din tallerken på køkkenbordet, når du har spist. Du orker simpelthen ikke at åbne opvaskemaskinen. Den klarer mama!

2. Du holder en lang og belærende tale for dine forældre om, at de skal i gang med at leve sundere. Har de slet ikke hørt om raw food og stenalderkost? Hrmpf! For derefter at forvente, at de disker op med flæskesteg og brun sovs samme aften.

3. Du går ud fra som en selvfølge, at du har lige så meget ret til bilen, som de har.

4. Du snakker uafbrudt om dig selv hele ferien. Skal du tage til Mallorca eller Lanzarote til sommer? Vil det være pænt at male dine vægge gule? Og bør du vælge græsk filologi på næste semester? Endelig nogen, der gider høre om dit liv!

5. Du tager skamløst for dig i din mors skønhedsskab. Det er jo stadig ‘jeres’ hus, så det må da også være ‘jeres’ La Mer-creme!

6. Du bliver rastløs og irriteret over, at I aldrig laver noget, når du er hjemme. Men hvis din far så foreslår en gåtur... neeeej, det gider du i hvert fald ikke!

7. Du husker Hanstholmcenteret som toppen af poppen i halvfemserne. Og derfor overtaler du din mor til at bruge halvanden time (hver vej) på at køre derop. Det er åbenbart gået lidt ned ad bakke for Hanstholm siden...

8. Du kommer seriøst op at skændes med din lillebror om det sidste stykke gulerodskage. Også selvom I begge er et godt stykke oppe i tyverne.

9. Du går som en selvfølge ud fra, at dine forældre betaler for alting. Hvis du får lyst til en cola i kiosken, snupper du derfor en tyver i krukken oven på skabet. Pyt med, at du har et rigtigt voksenjob og faktisk tjener mere end dem...

10. Du insisterer på, at de ikke må smide nogen af dine gamle støvler eller kladdehæfter ud – og laver en scene, når du finder ud af, at de vil omdanne dit gamle værelse til gæsteværelse. Men vil du have nogle af tingene med hjem? Nej for fa’en, det gamle, ubrugelige bras skal ikke ligge og fylde i din lejlighed!

11. Du ringer efter din far klokken fem om morgenen efter en bytur med de gamle veninder. En taxa koster jo flere hundrede kroner!

12. Du skælder ud på din mor, fordi hun tillader sig at støvsuge gulvet i mellemgangen uden for dit værelse klokken 10.30 næste formiddag.

13. Du forventer, at morgenmaden står på bordet, når du står op, lige meget hvor længe du har været hjemme. Og du bliver faktisk lidt skuffet, hvis de ikke har ventet med at spise, til du stod op tre-fire timer efter dem – helt ærligt, sætter de slet ikke pris på, at du er hjemme?

14. Du bliver irriteret over, at dine forældre behandler dig som en tiårig, men du vil da gerne have en rest lasagne med hjem efter dit besøg. Og du siger ikke nej til det ‘påskeæg’ på 500 kroner, som din far stikker i lommen på dig, inden du stiger på toget.

15. Du sniger en tube tandpasta med hjem. Nu har du jo alligevel åbnet den.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.