Far og datter | Ferie | fars dag
© iStock

8 grunde til, at du skal udnytte helligdagene og invitere din gode, gamle far med på tur

Hvem siger nej til en hel weekend fyldt med far-jokes?

22. april 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

Blomsterne er så småt ved at springe ud, og vi ved vist alle godt, hvad dette betyder... Masser af helligdage! Store bededag venter for døren og en hulens masse andre fridage, kan vi snart se frem til. 

Så hvorfor ikke udnytte de forlængede weekender og invitere din gode, gamle far med på tur? Hvis du tænker over, hvor mange gange han har taget dig med på tur igennem årene – så vil han da elske at blive inviteret af dig! Her har vi samlet otte overbevisende grunde til, at du selvfølgelig skal gøre det med det samme. 

1. Intet tøsefnidder

Der er nok ingen tvivl om, at en tur med mor, søster eller veninderne hurtigt kan eskalere til noget, som ingen synes er særligt rart. Nemlig tøsefnidder. 

Nogle vil et sted hen, som de andre måske ikke vil. Eller også kan der opstå en generel uenighed om, hvor det næste kaffebesøg skal være henne. Det er intet problem med farmand, for med ham kan det aldrig blive en hønsegård, og det er jo nærmest let som en leg at beslutte, hvad I skal. 

2. Far-jokes hele weekenden

Det kan være noget så irriterende, når din far absolut altid skal lave de mest latterlige jokes i offentligheden eller foran dine veninder. Men lad os være ærlige: Vi elsker det jo.

Det er kun ham, som kan bære sig ad med SÅ dårlige jokes – og det er jo en ren fornøjelse! 

3. Var der nogen, der sagde øl-/vinsmagning? 

Der er nok 99 procent chance for, at din far enten elsker øl eller vin bare en smule, og der er måske en lille chance for, at du har arvet dine smagsløg efter ham... I bør derfor prøve en øl- eller vinsmagning sammen. Det kan da kun blive hyggeligt – og mon ikke at der så oven i købet kan komme nogle sandheder frem på bordet fra din fars ungdom? Det er altid hyleskægt at høre om de drengestreger, han lavede med sine venner, da han var ung. 

4. Sport i det hele taget

Der er god grund til at udforske den by, som I har valgt at besøge, på den sjoveste og mest mandige måde, hvis din far godt kan lide fart og noget, der kører på hjul... Lej en scooter, rulleskøjter, cykler eller hop om bord på en båd! Det ville helt sikkert blive et minde for livet – med fart på!

5. Masser af spil og konkurrencer

Hvis I er rigtigt spilleglade eller konkurrencemennesker, er der da rig mulighed for, at I kan få dystet mod hinanden på sådan en tur. Vinderen kunne jo eventuelt betale for næste middag eller butikbesøg... Og vi kan godt blive enige om, at det selvfølgelig altid er dig, der vinder!

6. Mad overgår shopping

Det gør det i hvert fald på sådan en tur med din far. Han orker nok ikke rende rundt butik efter butik, som du gør med din søster, eller hvis du er ude at rejse med din mor. Dog skal det ikke tages som en negativ ting! Din far vil nok have en masse pauser fra shoppingen, hvilket betyder en masse pitstop enten på gode caféer eller barer. På den måde kan han slappe af, imens du kigger på tøj, og du kan få tid til at kigge nøje efter det rette tøj og samtidig smage en masse forskelligt mad med ham! 

7. 100 procent tryghed

Med far rendende rundt ved din side, når I besøger et nyt sted, så ved du bare, at ligegyldigt hvad der kunne ske, så sker der i hvert fald ingenting med dig!

8. Words of wisdom

Kvalitetstid giver en hulens masse tid til at få snakket om ting, som I måske ikke har snakket om før. En weekendtur med din far kan altså give ham rig mulighed for at fortælle dig alt, han har lært gennem livet, og hvilke fejl du måske ikke bør begå. Eller hvilke fejl som er sunde for dig at begå. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori