familie
Et parforhold ændrer sig på mange måder, når I bliver forældre! © Getty Images

11 ting, ingen har fortalt dig, der sker i jeres forhold, når I får et barn

“Skaaat, prøv og se en flot lort, lille blyp har lavet! Tager du lige et billede af den til Insta?”

18. januar 2018 af Maria Greve

1. Før i tiden glædede du dig til, din kæreste kom hjem fra arbejde, så I kunne flette fingre og snakke om jeres dag. Nu glæder du dig til, din partner kommer hjem, så du kan kaste ungen i hans eller hendes arme og få bare fem minutter i fred til at drikke den kop kaffe, du bryggede for fire timer siden.

2. “Vi bliver ikke et af de par, som KUN kan tale om vores barn, når vi er sammen med andre.” Klip til fem måneder efter fødslen, hvor I viser vennerne et uendeligt slide show med ungen.

3. I et sundt forhold holdes der ikke regnskab. Alligevel har du en mental liste i dit hoved, hvor du noterer, hvor mange gange din kæreste har skiftet lorteble/stået op om natten/gået tur med barnevognen i regnvejr, så du kan kyle det i hovedet på din kæreste, når han eller hun mener, det er din tur – igen.

4. Du kender bridezilla, men har du hørt om babyzilla? Det er hende, som gennem din mund pludselig siger “Ej Kenneth, nu har du IGEN glemt, at hun skal have en økologisk uld/silke-body på under blusen. Er det MEGET svært at forstå?!”

5. Jeres skænderier ændrer sig fuldstændig. Nu handler de primært om at afgøre, hvem af jer der er mest træt.

6. “Ble, nu! Patrick, gylpekrise! Sutten, hurtigt!” I opdager, at I faktisk kan kommunikere knivskarpt ved hjælp af ganske få ord og overvejer, om den slags kompetencer eksempelvis kan skaffe jer et højtstående job i militæret.

7. I skal på første date sammen efter babys ankomst og glæder jer til endelig at få alenetid og tale om noget andet end arvingen. Halvvejs gennem forretten sidder I og scroller gennem jeres babybilleder på telefonen og snakker om, hvor nuttet det er, når lille blop laver savlbobler.

8. “Kom lige og se – synes du også, hendes lort er meget klumpet?” Jeres samtaler kommer pludselig til at handle enormt meget om afføring, gylp og motorisk babylegetøj.

9. Lørdag morgen var før i tiden lig med at sove til klokken 10, drikke kaffe i sengen og ligge i ske (måske endda også dyrke lidt lagengymnastik). Nu starter lørdag morgen klokken 5.47 med, at du bliver sparket i hovedet og skal skifte tissevåde lagner.

10. “JEG GÅR KRAFTEDEME FRA DIG, HVIS DU IKKE STÅR OP LIGE NU OG GIVER HAM DEN SUT, DIN IDIOT!” Alt, der bliver sagt om natten, gælder ikke. Hvis det gjorde, ville I sandsynligvis begge blive dømt for mordtrusler i retten.

11. Du troede ikke, det var muligt at elske din kæreste højere, end du gjorde, før babyen kom. Men når du ser din partner vugge babyen i søvn eller pludre med hende på legetæppet, flyder dit hjerte fuldstændig over med kærlighed.