Mødregruppe
Der er mange sjove aktiviteter, I kan prøve af i mødregruppen.© Getty Images

6 anderledes og sjove aktiviteter, du kan lave med din mødregruppe

Hvad med en omgang massage? Altså ikke til babyerne...

30. september 2021 af Camilla Stubbe

Er jeres mødregruppe løbet tør for idéer til aktiviteter? Det kan være svært at finde på ting, I kan lave sammen – udover at drikke kaffe og sludre. Det kan også være, I allerede har gået rigtig mange lange ture med barnevognene, og I simpelthen trænger til nogle andre oplever og nye indtryk. 

Vi har samlet seks anderledes og sjove aktiviteter, I kan lave sammen. På den måde kan I både blive rystet bedre sammen, blive underholdt og opleve at tiden på barsel også går hurtigt, når I har det sjovt.

1. Massage

I har måske allerede overvejet eller måske endda prøvet babymassage, hvor I lærer forskellige teknikker til at massere jeres babyer. Men har I overvejet, at I måske også selv kunne bruge lidt massage og velvære i en periode, hvor jeres eget behov er skubbet lidt i baggrunden? Flere massageklinikker tilbyder faktisk massage til mødregrupper, hvor I en ad gangen bliver masseret, mens de andre kigger efter de små. Lidt selvforkælelse kan virkelig gøre underværker!

2. Babyaftryk

Mangler I at få styr på julegaverne? Eller har I bedsteforældre, som snart har fødselsdag? Så har vi den perfekte aktivitet til jeres mødregruppe! I kan nemlig få en professionel hjem til en af jer, som laver flotte aftryk af jeres børns hænder og fødder. Bagefter bliver aftrykkene glaseret, og I ender med de fineste porcelænsaftryk, som vil være den oplagte julegave til en bedsteforælder eller en moster. 

3. Førstehjælpskursus

Denne aktivitet er både praktisk og en god ting, som I kan lave sammen i mødregruppen. Et førstehjælpskursus med gode råd og vejledning til, hvad I skal gøre samt hvordan I skal forholde jer, hvis der skulle opstå et alvorligt problem. Kurset kan tages online via computeren, og fysisk, hvor der kommer en foredragsholder på besøg hos en af jer. 

Kvinder i mødregruppe
Aktiviteter i jeres mødregruppe kan hjælpe jer med at komme tættere på hinanden.© Getty Images

4. Babytegnsprog

Tænk at kunne forstå sin baby bedre, allerede inden de begynder selv at kunne sætte ord på deres følelser! Med et kursus i babytegnsprog vil I måske have lettere ved at forstå og læse jeres babys tegn og udtryk. Der findes flere udbydere, da det er blevet en populær aktivitet blandt nybagte mødre. Om ikke andet vil I få nogle timer med hyggelig underholdning sammen, og måske endda opleve at få knyttet et endnu tættere bånd med jeres små puslinger.

5. Babysalmesang

I har måske allerede sunget og nynnet nogle søde viser for jeres små guldklumper – men har I prøvet babysalmesang i en kirke? Der er flere og flere kvinder samt mødregrupper, som deltager i salmesang for babyer, hvor I synger salmer sammen og leger en masse sanglege. I kan tilmelde jer babysalmesang ved de fleste kirker. Så forbered jer på nogle hyggelige stunder sammen i nogle anderledes omgivelser, end I formentlig er vant til. 

6. Fotosession

I har sikkert allerede telefonens kamerarulle fyldt med søde billeder af jeres babyer, men måske I skulle overveje at få taget nogle professionelle billeder? Jeres mødregruppe kan både booke en fotograf, som kommer hjem til en af jer, eller I kan besøge et fotostudie, hvis I har brug for at komme lidt ud. Der er masser af muligheder, og helt sikkert også en fotograf nær jer. Så hvad bedre end en aktivitet, der foreviger mindet om jeres lille babymus. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide