Kogebøger til børn
Laver du mad med dine børn?© Getty Images

5 børnevenlige kogebøger, der gør det sjovt og let at have de små med i køkkenet

Madlavning er en fantastisk måde at bruge kvalitetstid med dit barn

22. november 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

Der findes intet hyggeligere end et lille børnehovede, der titter frem i køkkenet og spørger, om I skal lave mad sammen. 

Med disse kogebøger, som guider jer gennem de lækreste opskrifter i børnehøjde, kan du gøre madoplevelsen endnu bedre for både dig og dit barn. 

Der er mange fordele ved en lille hjælper i køkkenet. I får tilbragt uundværlig kvalitetstid sammen, og så giver madlavning også barnet en naturlig interesse for mad og en naturlig lyst til at spise det. 

Disse kogebøger er alle målrettet børn. Derfor er opskrifterne lette, overskuelige og indeholder alle tænkelige børne-favoritretter. Mums

Læs om de fem børnevenlige kogebøger her. 

1. Juniorkogebogen

Sammen med sin datter Josefine på 10 år har forfatteren til Juniorkogebogen, Maria Christensen, udvalgt de hverdagsfavoritter, de sammen nyder at lave i køkkenet.  

Det er nemlig oftest sådan, at der findes voksenmad, og så findes der børnemad. Men denne kogebog forener begge, så du sammen med dit barn kan lave mad, der er et hit hos både store os små. 

I kogebogen kan du bladre dig gennem en masse favorit-opskrifter. Nogle af opskrifterne skal laves sammen med en voksen, mens andre kan laves selv af de lidt større børn uden voksenhjælp. 

Kogebogen koster 199,95 kroner, og du kan få fingre i den lige her

Kogebøger til børn
En samling af favoritter!© bog-ide.dk

2. Min egen store billed kogebog for de mindste 

En mere børnevenlig kogebog end denne finder du næppe. Den er helt perfekt til de mindste, som elsker at være en lille køkkenhjælper, når der bliver lavet mad. 

Hvert trin i opskrifterne fra kogebogen er nemlig illustreret med fine akvareltegninger, så alle kan være med. Og så er opskrifterne tilpasset små børn – uden farlige aktiviteter. 

Kogebogen er fyldt med livretter for enhver (børne)smag med simple og overskuelige opskrifter. 

Find kogebogen her til 199,95 kroner. 

Kogebøger til børn
En perfekt kogebog for de mindste. © bog-ide.dk

3. Mickey's kogebog

Hvis dit barn elsker Disney, så vil denne kogebog helt sikkert blive et hit i køkkenet. 

Kogebogen indeholder 50 klassiske opskrifter fra Disneys univers, som barnet selv kan lave (eventuelt med hjælp fra en voksen).

På bogens første sider er en introduktion til, hvordan der arbejdes i et køkken, hvordan ingredienser måles og selvfølgelig, hvordan de forskellige køkkenredskaber ser ud. Den er altså helt perfekt og meget lærerig for de madglade børn. 

Bogen er anbefalet til børn fra 6-års alderen. 

Køb Mickeys kogebog her til 129,95 kroner. 

Kogebøger for børn
Gå på opdagelse i Disneys univers. © kids-world.dk
Kogebøger til børn
Alle vennerne fra Disney. © kids-world.dk

4. Børneavisens kogebog 

Børneavisens kogebog har samlet 60 af Børneavisens allerbedste opskrifter, som alle er illustrerede med flotte tegninger trin for trin. 

I kogebogen deler flere af Bagedystens deltagere ud af deres egne opskrifter, så børnene kan gå i gang med at bage deres egne mesterværker. Du kan for eksempel finde Mickis kanelsnegle, Jasmins chokoladefirkanter eller Jons appelsinmazarinkage. 

Udover lækre opskrifter på bagværk indeholder kogebogen også børnefavoritter såsom lasagne og bulgursalat. Til de ekstra nysgerrige er der tilføjet sjove facts og historier om de forskellige opskrifter. 

Du kan købe kogebogen til 169,95 kroner lige her

Kogebøger til børn
Bladr dig gennem børneavisens favoritter med denne bog. © saxo.com

5. Helen og Holms familiemad 

Tv-kok Claus Holm og sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen har slået hovederne sammen og lavet en perfekt familiekogebog. 

Claus står bag opskrifterne, som i kombination med Helens brede viden om børns kostvaner ikke blot er en børnekogebog med fjol og spas, men omhandler, hvordan du får de yngste børn med i køkkenet på en god måde og laver mad, som hele familien vil elske. 

Det er nemlig afgørende for børns fremtidige madvaner, at de inddrages i køkkenet. Det og meget mere kan du læse om i familiekogebogen. 

Køb den for 249,95 kroner her

Kogebøger til børn
Inddrag dine børn i madlavningen med denne familiekogebog. © bog-ide.dk