Mor og datter sidder i sofa
Er du begyndt at minde mere om din mor? © Getty Images

Du ved, du er blevet til din mor, når...

Begynder du at pakke en uge før, du skal to dage i sommerhus?

3. maj 2021 af Sara Møller Christensen

... du fortæller historier om folk, som ingen nogensinde har hørt om. “Birthes pige har jo fået kronisk bronkitis. Jo, du kender da godt Birthe. Det var hende, der var søster til Dorthe, som boede ved siden af Søren fra efterskolen.”

… du holder en beskyttende arm ud foran din veninde, inden I krydser vejen. Hun skal virkelig også have lært ‘kig til venstre, kig til højre og så til venstre igen’-reglen. Ellers overlever hun jo aldrig i den dødsfælde, der kaldes trafikken.

du køber trusser. Ikke hipsters, ikke g-streng, men trusser. Kan du huske, at der var engang, hvor det var vigtigere, at underbukser var frække, end at de var gode at have på? Næ, det kan vi heller ikke.

… du koger lige et halvt kilo ekstra kartofler. Så er der til bras i morgen. Faresignal nummer et: At du koger kartofler. Faresignal nummer to: At du braser dem.

… du ikke længere kalder din kæreste for skat/babe/pus, men bare for Jan. Hvedebrødsdagene er ovre, Jan, og det er tid til, at du får hængt nogle hylder op og slået det græs!

… du begynder at pakke en uge før, du skal to dage i sommerhus. Hellere gå uden mascara i en uge end at glemme at putte den i toilettasken.

… du foretrækker et godt afsnit Sporløs frem for en tur i biografen. Du husker engang, hvor billetten kun kostede en halvtredser. Du har til gengæld glemt alt om, at du engang syntes, Sporløs var et program for pensionister.


… du siger ‘pas på dig selv’ i stedet ‘hav det sjovt’, når din kæreste eller veninde skal til ud. 
Definitionen af at være gammel: når succeskriteriet for en god fest ikke længere er, hvornår den sluttede, men om du huskede at køre med cykelhjelm, når den gjorde...

… du køber køkkengrej i gave til folk, som de ikke har ønsket sig, men som du simpelthen ikke fatter, de kan leve uden. Har han ikke en dejskraber? Hvad er det her? Middelalderen?!?

… du rejser dig op uden advarsel og slukker fjernsynet med et ‘så!’. Hvad?!? Når du ikke gider se mere, skal de andre da heller ikke!

... du overvejer at sende hjemmeværnet ud, hvis der går en time, før din veninde svarer på din sms. Der må være sket hende noget! Og du har helt ret – der er sket hende det, at hun er faldet i søvn til Netflix.

... du køber alt din kærestes tøj. Det er flere år siden, han/hun kunne sin egen tøjstørrelse!

... du reagerer på alle slags sygdomme ved at spørge folk, om de har drukket vand nok. Det må helt bestemt være derfor, din kollega har ondt i knæet.

... du sætter andres behov over dine egne. Pyt med, at du egentlig selv hellere vil have kylling – hvis de andre vil have bøf, er det det, du laver. Og du glæder dig mere til andres fødselsdag end din egen, for du er simpelthen så spændt på at se dem åbne den gave, du har brugt de sidste to uger på at finde, pakke ind og skrive kort til. Sådan er mødre nemlig – så hvis du ligner din mor, er det nok slet ikke så dumt endda.