Par der blev gift, før de fik børn
Der er flere gode grunde til at blive gift, før I får børn© Getty Images

3 fordele ved at være gift, før du får børn

Det kan være en økonomisk fordel at sige ‘ja’ til hinanden

19. september 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Hvis du og din kæreste venter jer, eller går med drømmen om at stifte familie, så har I garanteret utallige gange fået spørgsmålet fra familie og venner: “Hvornår skal I så giftes?”.

Lad os først slå fast: I behøver ikke at være gift, før I får et barn. Mange par har børn uden en underskrevet ægtepagt. Men når det er sagt, så kan der være flere fordele ved at sige ‘ja’ til hinanden, inden to bliver til tre.

Vi har samlet tre gode grunde til at blive gift, før I får børn.

1. Din mand bliver automatisk registreret som far

Hvis I er gift, inden I får jeres barn, så bliver din partner helt automatisk registreret som far til barnet efter fødslen. Det betyder også, at I automatisk får fælles forældremyndighed og dermed de samme rettigheder til opvæksten af jeres barn.

Hvis I ikke er gift: ... Så skal I enten før fødslen eller senest 14 dage efter udfylde en omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab, så det bliver registreret, hvem der er far til barnet. Det kan I gøre her.

Mand og kvinde er blevet gift
I kan altid gemme den store fest til et senere tidspunkt (hvis det er sådan, I vil fejre dagen). © Getty Images

2. Går en af jer bort, undgår I økonomiske problemer

Hvis der skulle ske det værst tænkelige, nemlig at en af jer går bort, så er den anden forælder bedre sikret i forhold til arv og formue, hvis I er gift.

Hvis I ikke er gift, vil barnet arve hele den afdøde forælders formue. Det betyder også, at hvis I ejer noget sammen, så er det teknisk set barnets arv – og det kan skabe en del økonomiske problemer for dig/din partner, som altså kunne undgås, hvis I var gift.

Hvis I ikke er gift: ... Så er der stadig mulighed for at sikre hinanden i tilfælde af, at den ene af jer skulle gå bort. Du kan læse mere om et samlevertestamente lige her.

3. Det koster ikke noget at blive gift

... Bevares, hvis I gerne vil have den helt store fest, så kommer I nok ikke udenom at skulle hive lidt penge op af lommen. Men rent faktisk kan I på Borger.dk udfylde en ægteskabserklæring og blive gift, uden det koster jer en krone.

Hvis I stadig ikke kan slå tanken om et stort bryllup ud af hovedet, så kan I altid holde den helt store fest på et senere tidspunkt og for eksempel få en kirkelig velsignelse, hvis det er det, I gerne vil. Læs mere om det her.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.