Ung mor
Har du også hørt disse 13 fordomme lidt for mange gange?© Getty Images

13 fordomme, du helt sikkert er træt af at høre, hvis du er ung mor

Nej, det var ikke en fejl, at du blev gravid...

5. november 2021 af Isabella Wedel Hansen

1. Nej, du føler ikke, du går glip af din ungdom. Du bliver faktisk helt glad ved tanken om, at du kan være ung og frisk al den tid, dine børn bor hjemme. 

2. Nej, du er ikke bange for at komme til at fortryde det om 10 år. For hvorfor skulle du nogensinde fortryde at have fået den dejligste lille guldklump? 

3. Nej, du er ikke misundelig på dine veninder, når de er i byen og drikker sig fulde hver weekend. Jo, engang imellem kunne det da være dejligt at være med, men det er du faktisk også, for livet slutter ikke, bare fordi du har fået børn tidligt.  

4. Så jo, du kan godt tage i byen med mine veninder en gang i mellem, hvis du har lyst til det. Men du savner bare ikke at sejle rundt på et dansegulv uden at kunne huske noget dagen efter.

5. Nej, det var ikke en fejl, at du blev gravid. Du gjorde det rent faktisk helt frivilligt. 

6. Ja, du er godt klar over, at det er krævende at have et barn. Men livet har fået en helt anden mening, efter du er blevet mor. 

7. Ja, du ved godt, at det måske ikke er alle venner der hænger ved, efter du har født. Men det gør de tætteste, og det er jo det vigtigste!

8. Ja, du ved godt, at livet er helt anderledes med børn. Det er meget skønnere og meget mere meningsfyldt.

9. Nej, du savner ikke at der er fuld fart på venindeaftaler hver dag. Du kan faktisk bruge en hel dag på bare at kigge på lille blyp.

10. Nej, det er ikke umuligt at have en baby i en lille toværelses lejlighed. Det er hårdt, ja, men det havde det helt sikker også været i et kæmpe hus, der skulle støvsuges, gøres rent og holdes ordentligt hele tiden.

11. Ja, du ved godt, at det er dyrt at have børn. Men det er også ret dyrt at gå i byen – så de penge er jo faktisk bare sparet i den anden ende.

12. Nej, du har ikke fået børn, fordi du har travlt med at blive voksen. Det er faktisk bare, fordi du har styr på dit liv, og fordi du har lyst. Intet mindre.

13. Nej, du er faktisk slet ikke en ung mor. Og du er heller ikke en gammel mor. Du er faktisk bare en mor.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide