Baby står med en gåvogn
Denne lille fyr ser ret glad ud for sin gåvogn.© Getty Images

Hvad er fordelen ved en gåvogn? Bliv klogere, og se 8 forskellige gåvogne her

Er en gåvogn bare endnu et stykke legetøj til dit barn?

3. januar 2022 af Camilla Stubbe

Er du forælder til en lækker baby, som har fuld fart fremad? Så er tiden måske inde til at investere i en fin gåvogn. Der findes mange bud på gåvogne i forskellige designs, farver og endda med forskellige funktioner. Derfor kan det både være svært at vælge en gåvogn, men også at vide, hvad du skal gå efter, når du er på udkig efter den perfekte gåvogn til dit barn. 

I denne artikel hjælper vi dig godt på vej med gode råd til, hvad du skal kigge efter ved en gåvogn, og så har vi fundet otte bud på oplagte gåvogne til dig.

Hvad er en gåvogn?

En gåvogn er ikke blot et sjovt legetøj, som dit barn vil bruge timevis på at skubbe rundt i hele boligen (ja, vi mener timevis). Selvom en gåvogn er en del af dit barns leg, så er det også en praktisk og lærerig ting, som du kan give dit barn. 

En gåvogn hjælper nemlig dit barn med at lære at gå. Vognen har et håndtag, som barnet kan skubbe vognen med og støtte sig til. En gåvogn er god for barnets balance, når de skal lære at gå, men også for motorikken, da gåvognen fungerer som en støtte, når barnet står op. Virkelig smart!

Barn lærer at gå med gåvogn
En gåvogn er både til leg og til at lære dit barn at gå.© Getty Images

Hvornår bruger barnet en gåvogn?

Det er forskelligt fra barn til barn, hvornår de vil have gavn af en gåvogn i forbindelse med at lære at gå. Gåvogne kan typisk bruges af børn fra de er otte til ni måneder, men det er dig, som bedst kan vurdere, hvornår dit barn vil have mest glæde af en gåvogn. Det vil ofte begynde at være relevant, når de kan hive og trække sig op af en masse ting, fordi de prøver at komme op og stå.

Baby går med gåvogn
Gåvogne kan typisk bruges af børn fra de er 8-9 måneder.© Getty Images

Er der forskel på gåvogne?

Der kan være stor forskel på gåvogne. Nogle er formet som biler eller dukkevogne, mens andre har en aktivitetstavle foran med klodser, knapper, lyde og meget andet. Selvom nogle gåvogne er fyldt med en masse legefunktioner og farver, kan simple gåvogne være et lige så stort hit hos dit barn. 

Derfor er det helt op til dig, hvad du vurderer er vigtigt. Der kan være andre faktorer, som spiller ind såsom budget, da nogle gåvogne kan fås i de helt høje prisklasser. Det kommer også an på dit barns alder, da der klart er gåvogne, som de vil få mere glæde af, hvis de allerede er begyndt at tage de første skridt af sig selv – eksempelvis aktivitetsgåvogne. Så er der alt omkring kvaliteten og materialer, hvis det er noget, du går højt op i. Mange gåvogne er eksempelvis lavet af træ, og her kan det være en fordel at kigge efter et bæredygtigt certificeringsmærke, hvis det er noget, som har værdi for dig. 

Der er som nævnt virkelig mange ting, som kan spille en rolle, når du skal vælge den rette gåvogn, men det er alt sammen helt op til dig som forælder.

Baby med gåvogn
Den frække baby går med en aktivitetsgåvogn.© Getty Images

8 forskellige bud på en gåvogn

Der findes virkelig mange forskellige gåvogne i forskellige farver, design, funktioner og naturligvis også prisklasser. Derfor har vi her samlet otte gode bud, som du kan søge inspiration i.

1. Gåvogn fra Brio

Brio-gåvognen er meget populær, da den har en bremse, som kan justeres alt efter dit barns motorik, så gåvognen ikke triller fra dit barn. På den måde skal der et større skub til før, at vognen triller derud af. Smart! Gåvognen fra Brio fås både i farverne rød og sort, og den er et klassisk og praktisk stykke legetøj i hjemmet hos enhver børnefamilie.

Køb den til 399,95 kroner her.

Gåvogn fra Brio
Gåvognen fra Brio har en justerbar bremse – vildt smart!© Coolshop.dk

2. Gåvogn fra Jabadabado

Denne gåvogn er faktisk det, du kalder for en aktivitetsgåvogn. Den har nemlig en aktivitetstavle foran, som dit barn kan lege med. Der er både tandhjul, en kugleramme og dyremotiver, som uden tvivl vil falde i god jord hos dit barn. Denne gåvogn er både god for dit barns sanser, motorik og balance. 

Du kan købe aktivitetsgåvognen til 489 kroner her.

Gåvogn fra Jabadabado
Denne gåvogn er både god for dit barns sanser, motorik og balance.© Jollyroom.dk

3. Gåvogn fra PlanToys

Denne gåvogn er designet som en bus, som dit barn kan give alle sine bamser en tur i. Vildt sødt! Derudover er den fremstillet udelukkende af bæredygtige materialer, og al farven, du ser på gåvognen, er uden kemi og skadelige stoffer. Så hvis det er noget, der giver plusser i din bog, så er dette den perfekte gåvogn for dig at investere i til dit barn!

Køb den til 599 kroner lige her.

Gåvogn fra PlanToys
Denne gåvognen er lavet på bæredygtige materialer. © Pixizoo.dk

4. Gåvogn fra Done By Deer

Denne gåvogn er enkel i sit design, men også utroligt sød! Den er nemlig designet som en krokodille i en dæmpet grøn farve. Håndtaget kan justeres, så det passer perfekt i højden til dit barn, og så er hjulene lavet af blød gummi, så den triller let og elegant (som en krokodille nu kan ) over jeres gulv derhjemme. 

Du kan købe den til 599 kroner her.

Gåvogn fra Done By Deer
På denne gåvogn kan håndtaget kan justeres, så det passer i højden.© Jollyroom.dk

5. Gåvogn fra Hape

Dette er en aktivitetsgåvogn, som har mange flere funktioner til dit barn end blot at blive skubbet frem og tilbage over stuegulvet. Der er nemlig både kuglekrammer, klodser og andre sjove og fine legefunktioner, som barnet vil kunne lege med i timevis. Derudover har den en masse flotte farver, som klart vil fange dit barns opmærksomhed.

Du kan købe den til 799 kroner her.

Gåvogn fra Hape
Gåvognen har gode legefunktioner, som barnet vil kunne lege med i timevis.© Mammashop.dk

6. Gåvogn fra VIGA

Denne gåvogn er i en super fin lyserød og hvid farve. Den er designet som en dukkevogn, så dit barn kan køre en tur med sine dukker, bamser, klodser og rosinpakker. Genialt! Den vil klart pynte på børneværelset, og vi er især vilde med detaljen med de fine blomster på hjulene. 

Køb den lyserøde gåvogn til 219 kroner lige her.

Gåvogn fra VIGA
Dit barn kan køre en tur med sine dukker, bamser, klodser og rosinpakker i denne gåvogn.© Jollyroom.dk

7. Gåvogn fra B Beez

Denne aktivitetsgåvogn vil ikke skuffe dig, når det kommer til underholdning af dit barn. Ikke nok med at det er en gåvogn, de kan trave hele hjemmet rundt med. Så har den en aktivitetstavle formet som en ko. Sødt? Ja, det tror vi nok! På aktivitetstavlen eller rettere sagt -koen er der masser af knapper, som udløser en forskellige lyde og lys, når dit barn trykker på dem. Både sødt, smart og sjovt!

Få fingrene i denne gåvogn til 499,95 kroner her.

Gåvogn fra B Beez
Denne gåvogn har en aktivitetstavle formet som en ko. SÅ sødt!© Onskeborn.dk

8. Gåvogn fra Le Toy Van

Denne gåvogn er meget simpel med sin hvide farve. I kontrast til det kommer den med hele 45 vildt farverige klodser, som kan stables og pakkes i vognen. Ret smart og praktisk! Derudover er den lavet i bæredygtigt, certificeret træ uden unødvendig kemi, så hvis materiale og kvalitet betyder noget for dig, er dette et rigtig godt match til en gåvogn.

Køb den til 799 kroner her.

Gåvogn fra Le Toy Van
Denne gåvogn kommer med hele 45 farverige klodser.© Naturebaby.dk

Giv en gåvogn i gave

Da gåvogne typisk bruges blandt børn fra de er otte til ni måneder gamle, vil det være en oplagt barnedåbsgave. Du kan også sagtens give en fin gåvogn til et babyshower, hvor du eventuelt fylder den med stofbleer og navnesutter. Det garanterer vi dig for, at den kommende mor vil få meget glæde af! En gåvogn kan også være en oplagt julegave, som vil fylde godt under juletræet – eller måske en fødselsdagsgave, som helt sikkert bliver et hit! 

Alt i alt går du aldrig galt i byen ved at give en gåvogn i gave eller ved selv at investere i en gåvogn.

Kilde: Parenthood.dk, Babyhelp.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.