Dreng på gyngehest
Der findes faktisk flere fordele ved en gyngehest til dit barn!© Getty Images

Skal dit barn have en gyngehest? Se alle fordelene og 11 fine gyngeheste her

Var det noget med en gyngehval? En gyngelarve? Eller en gyngeflamingo?

4. februar 2022 af Camilla Stubbe

Er du på udkig efter det næste store stykke legetøj til dit barn? Og kan dit barn godt lide at bevæge sig, når det leger? Så skal du helt klart overveje en gyngehest. Dit barn vil garanteret kunne lege med gyngehesten i timevis, og så er det ikke bare et stykke legetøj, som de hurtigt vokser fra. En gyngehest holder og underholder dit barn i mange år. 

I denne artikel gør vi dig klogere på gyngeheste, deres fordele og giver dig 11 søde, sjove og fine bud på, hvilken gynghest, du skal investere i.

Fordele ved en gyngehest

Der findes faktisk flere fordele ved en gyngehest, som er et af de ældste former for legetøj. Det åbenlyse er selvfølgelig, at det er et sjovt stykke legetøj til dit barn, som de kan have glæde af i mange år. Gyngeheste fås nemlig i forskellige størrelser, og så længe dit barn sikkert kan bruge gyngehesten, vil den helt klart være et hit!

En gyngehest er dog ikke bare et sjovt stykke legetøj. Det har faktisk også nogle fordele for dit barn at gynge på en gyngehest. Gyngehesten styrker nemlig barnets motorik, muskler og balance, som alle er vigtige ting i barnets udvikling. Og hvad bedre end at vide, at dit barn lærer, samtidigt med at de har det sindssygt sjovt?

Dreng på gyngehest
Hvad bedre end at dit barn lærer samtidigt med, at de har det sindssygt sjovt?© Getty Images

Find den perfekte gyngehest

Når du er på jagt efter den perfekte gyngehest til dit barn, er der et par overvejelser, du bør gøre dig inden, du finder den helt store pengepung frem – gyngeheste kan nemlig godt være en reeeet dyr investering. 

Først og fremmest er det vigtigt, at du kigger på gyngeheste, der passer til dit barns alder. Der er faktisk forskel på en gyngehest til et barn på et år og en gyngehest til et barn på tre år. Her skal du både være opmærksom på størrelsen og højden af gyngehesten, men også på sikkerheden – altså hvordan dit barn gynger og sidder på den. I forhold til sikkerhed bør du også altid holde øje med dit barn, når de leger på gyngehesten, da der uanset sikkerhed og størrelse stadig kan ske uheld.

Pige leger med gyngehest
Der er mange måder, dit barn kan lege med sin gyngehest på.© Getty Images

Gyngehestens materialer og kvalitet

Går du meget op i materialer og kvalitet, er det også noget, du bør undersøge, inden du lægger gyngehesten i indkøbskurven. Flere gyngeheste laves i træ, og derfor er der flere produktioner, som er certificeret som bæredygtige, hvilket er værd at kigge efter. Prisen følger selvfølgelig med kvalitet, certificeringer og bæredygtighed. Derfor er det også en overvejelse, du skal have gjort dig, inden du går på jagt.

Pige på gyngehest
Gyngehestens pris følger kvalitet, certificeringer og bæredygtighed.© Getty Images

11 søde, sjove og fine gyngeheste

Da der findes SÅ mange forskellige udgaver af gyngeheste, kan du også finde ud af om, dit barn har et yndlingsdyr. Gyngeheste laves nemlig ikke kun som, ja, heste. De laves også som pandaer, krokodiller, får, påfugle og mange, mange flere. Og hvor glad vil dit barn ikke lige blive for en gyngehest med deres favoritdyr? 

Vi har fundet 11 forskellige, søde, sjove og fine gyngeheste, som alle er gode bud på, hvilken du skal investere i.

1. Den klassiske gyngehest

Skal det være den klassiske gyngehest, som rent faktisk er en hest? Så er dette et oplagt valg! Gyngehesten er dejligt blød, og så siger den sjove lyde, når dit barn trykker den ved ørene. Derudover står hesten på et træstel, som gør den mere sikker overfor risikoen ved at vælte.

Køb gyngehesten til 369 kroner lige her.

Gyngehest
Gyngehesten er dejlig blød og kan sige sjove lyde!© Jollyroom.dk

2. Gyngehest som isbjørn

Skal gyngehesten ikke være en decideret hest? Hvad så med en isbjørn? Den er virkelig fin, og så er den meget minimalistisk i sit design, hvilket gør, at den vil passe godt ind på ethvert børneværelse eller endda i stuen, så I kan holde godt øje med lille musen, der gynger, fra sofaen af. 

Du kan købe den søde isbjørne-gyngehest til 699 kroner her.

Gyngehest som isbjørn
Hvad med en isbjørn som gyngehest?© Coolshop.dk

3. Gyngehest som flamingo

Flamingoer har været virkelig populære de seneste år – både som badedyr, sutsko og meget andet. Så hvorfor ikke give dit barn en flamingo som gyngehest? Gyngehesten har et rygsæde, som både gør den mere behagelig og sikker for dit barn. Farven er skøn, og så er den polstret i det blødeste stof. Til sidst siger den faktisk også lyde, når du trykker på den. What's not to like?

Køb flamingo-gyngehesten til 699 kroner lige her.

Gyngehest som flamingo
Farven er skøn, og så er den polstret i det blødeste stof.© Lille-per-seng.dk

4. Gyngehest som elefant

Hvor sød er denne gyngehest som elefant ikke lige? Har du set snablen? Cute! Gyngehesten har et lille rygsæde, som passer til de fleste børn sammen med de to håndtag på hver sin side af elefanthovedet. Dette vil være en så fin gyngehest til at have stående fremme. 

Du kan købe elefant-gyngehesten til 572 kroner her.

Gyngehest som elefant
Hvor sød er denne gyngehest som elefant ikke lige? Har du lige set snablen? © Cdon.dk

5. Gynghest i plast

Denne gyngehest er lavet i plast, hvilket gør, at dit barn også kan lege med den udenfor. Den kan nemlig sagtens tåle regn, og hvis den bliver beskidt, er det ikke noget, der ikke lige kan klares med en klud. Vi garanterer, at denne gyngehest vil være et sommerhit i haven, når det er for varmt at være indendørs.

Du kan købe den praktiske gyngehest til 235 kroner her.

Gyngehest i plast
Vi garanterer, at denne gyngehest vil være et sommerhit i haven.© Pixizoo.dk

6. Gyngehest som ræv

Er dit barn vild med Disney-film og Mads og Mikkel? Så er denne gyngehest som en ræv, da det oplagte valg til dit barn! Gyngehesten har endda et rygsæde med sider omkring, og så er der en sikkerhedssele, som gør at gyngehesten også kan skabe glæde hos børn, der ikke er fyldt et år endnu. En virkelig fin og nuttet gynge-ræv!

Køb den søde gyngehest til 999 kroner her. 

Gyngehest som ræv
Den perfekte gyngehest, hvis dit barn er vild med Mads og Mikkel-filmen!© Coolshop.dk

7. Gyngehest som Vespa-scooter

Er dit barn vild med alle køretøjer? Så vil denne gyngehest som en Vespa-scooter uden tvivl falde i rigtig god jord derhjemme. Den er lavet i træ, og alle dens fine detaljer gør, at den ligner en rigtig lille scooter. Den har endda et udstødningsrør og en forlygte. SÅ fin!

Køb den seje gyngehest til 483 kroner lige her.

Gyngehest som Vespa-scooter
Den har endda et udstødningsrør og en forlygte. SÅ fin!© Jollyroom.dk

8. Gyngehest som svane

Denne svane som gyngehest er virkelig yndig! Den har et lyserødt sæde, som dit barn kan sidde sikkert indeni uden at glide af. Den er lavet i et utroligt blødt stof, og så har den en lille krone på i sølv, der matcher dens sølvnæb. En sand fryd for øjet!

Få fat i svane-gyngehesten til 519 kroner her.

Gyngehest som svane
Denne svane som gyngehest er virkelig yndig!© Jollyroom.dk

9. Gyngehest som larve

Er du på udkig efter en lidt anden gyngehest? Så skal du klart tage et kig på denne her gynge-larve! Den er farverig og er god at sidde på. Den har en stopfunktion, så den ikke vipper hele vejen bagover, når dit barn gynger på den. Og så er en bare umådelig sød at se på!

Køb den labre larve-gyngehest til 799,95 kroner lige her.

Gyngehest som larve
Er du på udkig efter en lidt anden gyngehest?© Legebutikken.dk

10. Gyngehest som påfugl

Du får nok ikke en smukkere gyngehest end denne her, som ligner en påfugl. Den er både lavet i det lækreste stof, og så er den ret sikker med et sæde og en sele, som sørger for at dit barn ikke glider af gyngehesten. Vi er helt forelskede i denne smukke gynge-påfugl!

Køb den smukke gyngehest til 699 kroner her.

Gyngehest som påfugl
Vi er helt forelskede i denne smukke gynge-påfugl!© Lille-per-seng.dk

11. Gyngehest som hval

Er dit barn vild med fisk og alt, hvad der hører til havet? Så skal det da have en gynge-hval! Denne gyngehest er nemlig designet som en hval, de kan gynge på. Den er utrolig blød, og så er sædet alligevel godt bredt, så dit barn sidder komfortabelt. En anerledes, sjov og alligevel rigtig sød gyngehest!

Du kan købe hval-gyngehesten til 899 kroner her.

Gyngehest som hval
En anerledes, sjov og alligevel rigtig sød gyngehest!© Babynohr.dk

En gyngehest er et oplagt gavevalg

Er du inviteret til fødselsdag, babyshower eller leder du efter den perfekte barnedåbsgave? Så vil en gyngehest da være en fantastisk gave at give! Hvis du kender den lilles yndlingsdyr, vil du klart blive dagens gæst, når du kommer med en gyngehest designet som netop dét dyr.

En gyngehest er også en tidsløs gave, da den kan bruges i mange aldre og endda også fungere som et flot møbel på børneværelset. Og så er der masser af former for dyr, farver og materiale at vælge imellem.

Rigtig god fornøjelse med jagten på en gyngehest (eller en gyngehval, en gyngelarve, en gyngeflamingo...).

Kilde: Babyhelp.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.