Sød baby med hue på
Find ud af, om du er i den mest frugtbare periode af dit liv.© Getty Images

Hvornår er det bedste tidspunkt at få børn?

På ét tidspunkt i livet er du særligt frugtbar...

17. november 2018 af Simone Overgaard Aaberg

Babyer er søde, charmende og har den fineste, blødeste hud – og hvor bliver det hyggeligt, den dag vi selv står med vores lille pus i armene og stråler af lykke. Vi glæder os! 

Det kan godt være, at du ikke lige har børn i tankerne, eller måske er det netop det næste skridt, du drømmer om at tage? Måske du derfor har undret dig over, hvornår det egentlig er den bedste alder at få børn i? 

Vi giver dig her svaret på, hvornår kroppen er mest frugtbar: 

Vi er mest frugtbare i starten af 20'erne 

Ja, det er i hvert fald det, som undersøgelser kan fortæller os. Faktisk så er du allermest frugtbar i slutningen af teenageårene og starten af dine tyvere. Det er nemlig dér, at din krop er på toppen på de fleste punkter: Dit helbred er (oftest) stærkest, og du er særdeles reproduktiv! 

De rammer er alt sammen med til at give gode odds for både babyen og dig. Overvejer du mor-rollen i dine tyvere? Så har vi her samlet flere gode grunde til at stifte familie i 20'erne.  

Mor, far og baby
Den bedste alder og det bedste tidspunkt er ikke nødvendigvis det samme. © Getty Images

Det handler også om, hvornår du føler dig klar

Men, men, men... Starten af tyverne er altså blot det tidspunkt, at kroppen rent fysiologisk er mest frugtbar. Der er nemlig også flere gode grunde til først at få børn i dine 30'ere – så i virkeligheden afhænger det også meget af, hvornår du føler dig klar. 

Bare fordi kroppen er mest klar på at skabe liv i starten af tyverne, så er det nemlig ikke ensbetydende med, at det er det bedste tidspunkt for lige netop DIG. For der er forskel på, hvornår den bedste ‘alder’ er, og hvornår det bedste ‘tidspunkt’ er. 

Hvis du ikke føler (eller har følt) dig klar af den ene eller anden årsag, så frygt ej, kvinder er heldigvis frugtbare i ret mange år af deres liv. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.