Jennifer Aniston, kendte uden børn
Jennifer Aniston har ikke børn.© Getty Images

7 kendte kvinder, der har valgt ikke at få børn

"Vi er ikke nødt til at være gift eller mødre for at være komplette”

7. marts 2023 af Maria Dalby Kamper

Det kan føles lidt som om, at hele verdenen har travlt med, at alle kvinder skal have børn, men det skal (selvfølgelig) være helt op til den enkelte kvinde! Vi har samlet en liste over syv kendte kvinder, som har taget et valg om ikke at få børn – her kan du læse nogle af deres tanker om valget. 

1. Jennifer Aniston

Jennifer fik sit store break i tv-serien Venner, og i serien får hun en lille datter, Emma. Virkeligheden er dog noget anderledes, og Jennifer har altså ingen børn i virkeligheden. Det har ikke altid været et helt frivilligt valg. I et interview med det amerikanske medie Allure, som udkom i november 2022, udtalte hun, at hun havde været igennem fertilitetsbehandling og prøvet alt, hun kunne. I samme interview udtaler hun også: 

“I have zero regrets. I actually feel a little relief now because there is no more, ‘Can I? Maybe. Maybe. Maybe.’ I don’t have to think about that anymore.” 

Medierne har ellers flere gange spekuleret i, om Jennifer var gravid, og det har hun ofte været træt af – hun har været meget tydelig omkring, at hun ikke mener, at en kvinde skal have børn eller en mand for at være komplet, glad eller succesfuld. “Vi styrer selv vores 'happily ever after'” har Jennifer udtalt.

Jennifer Aniston, kendte uden børn
Jennifer Aniston© Getty Images

2. Winona Ryder

Winona har været med i utallige film og seriet, og vi har elsket at se hende som Will og Jonathan Byers' mor i Stranger Things. Selv har hun ikke nogle børn, men til gengæld har hun udtalt, at hun får enormt meget ud af at være faster til sin brors børn.

kendte uden børn, kvinder, winona ryder
Winona Ryder.© Getty Images

3. Miley Cyrus

Miley har en meget specifik grund til, at hun ikke ønsker børn. Det er simpelthen for vores planets skyld, da hun ikke mener, at den kan tåle så mange børn. Miley har i 2019 udtalt, at hun ikke vil sætte et barn til verden på en planet, hvor der ikke er “fisk i vandet”, som hun formulerer det. 

kendte uden børn, miley cyrus
Miley Cyrus.© Getty Images

4. Oprah Winfrey

Oprah har ikke børn, og hun er overbevist om, at hvis hun havde fået nogle, så ville de hade hende på grund af hendes travle livsstil. “Nogle ville lide under forholdene, og det ville nok være dem”, har hun udtalt.

kendte uden børn, oprah winfrey
Oprah Winfrey.© Getty Images

5. Kim Cattrall

Kim Cattrall er nok bedst kendt for sin rolle Samantha Jones i Sex and the City, hvor hun har lært os alt muligt om sex. Netop hendes travle program med serien har været medårsag til, at Kim ikke har fået nogle børn, men hun er ikke ked af det. I stedet har hun udtalt, at der er mange måder at være forældre på, som ikke indebærer at have sit navn på en fødselsattest. Kim selv har taget yngre skuespillere under sine vinger, og hun elsker sine nevøer og niecer. 

kendte uden børn
Kim Cattrall.© Getty Images

6. Dolly Parton

Country-sangeren Dolly har ingen børn, og hun tog valget for at have frihed til at følge sine drømme. De drømme opnåede hun også i den grad! Dolly mangler dog ikke børn omkring sig, for hun er vokset op i en stor familie med 11 søskende. Hun har altså en masse familie, som hun i stedet som søster bekymrer sig om og holder af – og så er hun jo også gudmor til Miley Cyrus. 

Dolly Parton er en kendt uden børn
Dolly Parton.© Getty Images

7. Tracee Ellis Ross

Tracee er datter af sangerinden Diana Ross og skuespiller. Hun spiller bandt andet familiemor i serien Black-ish, men i virkeligheden har hun valgt ikke at få børn. Hun udtaler, at hun nyder at være single og selvstændig. Og det er da også fedt at være single!

Tracee Ellis Ross, kendte uden børn, single kvinde
Tracee Ellis Ross.© Getty Images