mor og baby i seng
Du kan gøre din barsel ekstra sjov med babyaktiviteter. © Getty Images

7 sjove ting, du kan lave med din baby under barslen

Det bliver i hvert fald ikke kedeligt

19. juni 2019 af Amalia Kristiansen

Vi ved godt, at du temmelig sikkert har nok at se til, når du pludselig har fået en ny titel som mor, men hvis du alligevel gerne vil lidt udenfor hjemmet under din barsel, så er der faktisk et hav af muligheder, hvor du og din lækre baby kan få kvalitetstid sammen.

Faktisk er det også rigtig godt for din baby at komme lidt ud af hverdagens vante bevægelsesmønstre, så der er kun ting, der taler for, at du og din baby skal lidt ud sammen.

Hvis du ikke helt ved, hvad I skal give jer til, så har vi samlet syv sjove ting, som du kan lave med din baby under barslen.

mor og baby
Din baby bliver stimuleret af at komme ud, og du får lidt luft fra hjemmet. © Getty Images

1. Babysvømning

Det er både lækkert for dig og for din baby at bade rundt i et lækkert varmtvandsbassin. Babyen er vant til den dejlige varme, for den kender det fra de ni måneder inde i din mave. Babysvømning stimulerer babyens motorik og sanser, og det er dermed en fantastisk ting, som I kan lave sammen. 

2. Baby-yoga

Yoga er med til at styrke din krop efter graviditeten – uanset om den har været nem eller hård. Nærværet i yoga er centralt, og du skal dermed være helt til stede i nuet, og du kan derfor ikke tænke på noget af alt det praktiske, som sikkert liiiige skal ordnes. Du bruger din baby i øvelserne, og baby er til stede igennem det hele, hvor I kan have øjenkontakt. 

3. Babybio

Blot fordi du er på barsel, skal du ikke snydes for alle de store nye film. Derfor er det en oplagt mulighed at tage i babybio for at komme lidt ud og forkæle dig selv. Mange biografer afholder nemlig babybio, hvor du kan tage din søde baby med i biografen og teste om din bækkenbund holder til alle latterkramperne. 

mor og baby til babysvømning
Babysvømning er både godt for dig og for din baby. © Getty Images

4. Kulturbesøg

Det lyder umiddelbart ikke som noget, der bør involvere stofbleer, gråd og rangler, men det kan faktisk være en oplagt mulighed til at komme lidt ud. Du kan eksempelvis tage på museum, hvor du kan gå rundt og kigge på kunst mens baby sover. Det er i hvert fald anerledes end et cafébesøg.

5. Babymassage

Det er en helt unik ting at være tæt med sit barn, og her har du en oplagt mulighed for en hyggestund. Babymassage kan være med til at stimulere din babys kropsbevidsthed og vækst. Det kan både gøres ude, men du kan også sagtens lave babymassage derhjemme, da der findes mange instruktioner på babymassage på nettet. 

6. Babyrytmik

Det er ikke, fordi din baby skal lære at danse som Shakira fra fødslen, men rytmik styrker sanser, motorik og musikalitet. Der findes babyrytmik mange steder i landet, og det kan bestå af leg, dans og bevægelse, som alt sammen er med til at styrke din babys motorik. 

baby der får massage
Babymassage er dejligt for din baby, og du oplever kvalitetstid. © Getty Images

7. Babyløb

Det kan godt være, at du får sved på panden ved tanken, for hvordan skal du nogensinde få overskud til at løbe en tur med din baby, når du mangler søvn, mad og ikke har fået en varm kaffe siden fødslen. Heldigvis er der andre, som lige er blevet mødre, så du kan få en løbemakker (og måske en ny veninde).

Gør barslen sjov med babyaktiviteter

Selvom du har masser at se til med et helt nyt liv i din hverdag, så er det en god idé at dele det med andre. Der kan både være ting, som er svære, og ting, du virkelig synes er sjovt. Når du tager til babyaktiviteter, møder du andre, som også er blevet mødre, og det kan være rart at dele dine oplevelser med dem. 

Kilder: Baby Instituttet, Sundhedsguiden

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.