Mødregruppe
Er du på udkig efter en god mødregruppe, du kan sparre og hygge dig med?© Getty Images

3 steder, du kan finde din egen mødregruppe, hvis den, du fik tildelt, ikke lige var dig

Savner du nogle jævnaldrende i din mødregruppe? Eller nogle med samme interesser? Så er der hjælp at hente!

14. januar 2022 af Isabella Wedel Hansen

Kunne du godt tænke dig at have en mødregruppe, som du kan spejle dig i, sparre med og lære noget nyt af? Men var den mødregruppe, som din sundhedsplejerske hjalp dig med at finde, ikke lige sagen, og ved du ikke, hvor du nu skal lede? Så læs med her! 

Der kan være mange grunde til, at du ikke lige har fået fundet en mødregruppe endnu – måske er du ung mor og foretrækker at finde en mødregruppe med flere på din egen alder, eller måske savner du en mødregruppe, du deler interesser med.

Nogle takker nej til den klassiske mødregruppe og går alternative veje for at finde deres helt egen mødregruppe. Derfor har vi fundet tre alternative måder, du kan finde din egen mødregruppe på.

Kvinde med mødregruppe.
Der er flere måder at finde din egen mødregruppe på. © Getty Images

1. Find din mødregruppe på Facebook

Savner du at snakke med nogle mødre på din egen alder eller måske nogle nybagte mødre, der deler de samme interesser som dig? Så er Facebook det oplagte sted at lede efter din helt egen mødregruppe.

Der findes nemlig masser af Facebook-grupper for nybagte mødre, hvor du kan stille spørgsmål, sparre, hyggesnakke og dele dine frustrationer og gode historier med andre. Søg for eksempel på “Mødregruppe *indsæt by*”, “Termin *indsæt måned*”, “Unge mødre og fædre” eller lignende.

Du vil formentlig hurtigt føle dig som en del af et fællesskab i gruppen – og måske du er så heldig, at du klikker med nogle bestemte i gruppen, og at I får lyst til at danne jeres egen lille mødregruppe. 

Mødregruppe på Facebook
Du kan finde en mødregruppe med folk, der minder om dig i Facebook-grupperne.© Getty Images

2. Find din mødregruppe på legestuer 

Vil du gerne være i mødregruppe med nogle, du bare klikker med? Så kan det være, at du skal finde din mødregruppe på en af dine lokale legestuer. Det er nemlig et oplagt sted at møde andre nybagte forældre. 

Legestuerne findes oftest på de lokale kulturhuse, biblioteker, kirker eller børnevenlige caféer. Tag en kop kaffe mens lille blyp leger rundt og fald i snak med de andre mødre – måske de også har lyst til, at I danner jeres egen lille mødregruppe. 

Mødregruppe på legestue
Find din nye mødregruppe på din lokale legestue.© Getty Images

3. Find din mødregruppe på babysider og forummer for nybagte forældre

Lidt ligesom netværket og mødregruppen du kan finde i Facebook-grupperne, kan du også lede efter sparringspartnere og din nye mødregruppe på forskellige babysider og forummer. 

Hvis du har et spørgsmål, du gerne vil have svar på, eller hvis du kan se, at der er en anden, der har et spørgsmål, som du kan svare på, kan I hjælpe hinanden og måske danne en lille mødregruppe sammen, hvis I klikker godt. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide