En mand med sit nyfødte barn
Sådan ved du, om han er klar til at stifte familie med dig.© Getty Images

8 tegn på, at han er klar til at få børn

Hvis han gerne leger med familiens yngste, så er han nok ved at være klar til børn

20. november 2018 af Freyja S. Anderberg

Hvordan ved du, om han er klar til at blive far? Det er ikke sikkert, at han fortæller dig det med ord, men måske viser hans handlinger noget, der indikerer at han i virkeligheden er klar til at få børn. 

Her får du otte tegn, du kan kigge efter, hvis du vil have en fornemmelse af, om han er klar, eller om han har brug for lidt mere tid, inden det er hans tur til at blive forælder. 

1. Han vil helst være hjemme

Du kan være helt sikker på, at han er moden og klar til at tage ansvar for sin familie, hvis han hellere vil være hjemme og hygge frem for at tage ud med gutterne. Hvis han ellers altid har været en festabe og har set frem til weekenderne med sine venner, tyder det på, at der er sket noget med hans prioriteter, og at der nu er andre ting, der er vigtige for ham. 

Et kærestepar hygger derhjemme
Vil han helst være derhjemme sammen med dig, eller vil han hellere i byen med drengene?© Getty Images

2. Han har en stabil økonomi

Har din mand styr på sit liv og sin økonomi? Så er det et ret godt tegn på, at han er klar til at få børn – især hvis han har været sjusket med sin økonomi tidligere. Ikke nok med at han nu rent praktisk og økonomisk kan forsørge et nyfødt barn, så tyder den stabile økonomi også på, at han mentalt har overblik og styr nok på sig selv til også at kunne håndtere et barn. 

3. Han lytter til dig, når du taler om børn

Måske har din mand ikke rigtigt ville tale om børn og fremtiden tidligere. Måske har du for længst besluttet dig for, hvad dine børn skal hedde, og måske går du også drømmer om at stifte familie i dine 20'ere eller at blive mor i dine 30'ere. Nogle mænd skal lige have en smule længere tid, før de også begynder at tænke over den slags ting.

Lytter han til dine ønsker og behov? Og taler han med om dine (og sine egne) drømme? Så tyder det på, at han er ved at være klar til at få børn.

et kærestepar taler sammen i sengen
Vil han gerne tale med dig om fremtiden og om børn? Så er han nok snart klar til at blive far. © Getty Images

4. Han tagger dig i videoer med børn

Er I sådan et par, som tagger hinanden i sjove memes og videoer på de sociale medier? Det, han tagger dig i, kan måske også afsløre, om han er klar til at få børn. Er han begyndt at vise dig videoer med børn, der er mega nuttede, og som gør sjove ting eller laver søde lyde, så er han nok begyndt at forestille sig selv som far. 

5. Han har sympati for forældre med skrigende børn

Vi har nok alle prøvet at sidde på en restaurant, i et fly eller stået i kø til kassen ved siden af et grædende barn. Det er aldrig særligt rart – hverken for os, for børnene eller for forældrende til det grædende barn. Men hvordan håndterer han denne situation?

Virker han fordømmende og taler om, at de forældre burde få mere styr på sit barn, så er han nok ikke helt klar til selv at få et barn. Udviser han derimod empati og medfølelse for barnets forældre, så tyder det på, at han kan se sig selv i den rolle.

En lille pige græder i supermarkedet
Tidligere blev han irriteret over grædende børn, men det gør han ikke mere. © Getty Images

6. Han taler om at få et kæledyr

Føler han sig pludselig klar til at få en hund? Så er han nok klar til lidt mere end det også. Hvis han taler om at få et dyr, er han sikkert klar til at tage ansvar for andre levende væsener end ham selv og dig, og det tyder på, at han nok også kan tage vare på et barn. 

Der er måske heller ikke den største forskel på at få en hundehvalp og en baby, når det gælder hans del af ansvaret. For ved begge tilfælde bliver han vækket om natten, han skal holde øje med den hele tiden, og så skal han passe på den og opdrage den – uanset om det er en baby eller en hund. 

7. Han leger med de små i familien

Du kan være stensikker på, at han er glad for børn, hvis han leger med familiens yngste medlemmer, når han får muligheden. Og han er sikkert også ret god til at underholde ungerne, hvis de ikke er til at komme af med igen. 

Holder han sig derimod langt fra børn, når de er i nærheden, så er han vist ikke klar til selv at få et par stykker. 

8. Han taler meget om jeres fremtid

Hvis din mand er begyndt at tale væsentligt mere om jeres fremtid, end han plejer, så er der noget, der tyder på, at han godt kunne være klar på at stifte familie snart. Taler han om, hvordan I skal bo, hvilken bil I skal have og hvilket nabolag der er bedst, så har han nok børn i tankerne, når det gælder jeres fremtid. 

Når det så er sagt

Den sikreste måde at finde ud af om han har lyst til at få børn er altid at spørge ham direkte. For det kan godt være, at han udviser flere af de her tegn, men det betyder ikke nødvendigvis, at han selv føler sig helt klar til børn endnu.  

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.