Kvinde skeptisk
“Du bliver klogere!” Næh, vi er faktisk kloge nok nu.© Getty Images

12 ting, du ikke skal sige til os, der ikke vil have børn

“Hader du børn?” Nej, på ingen måde! Men vi er vilde med, at de kan leveres tilbage igen

16. juni 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

1. “Ej, du vil have børn, når du ser min lille Oscar, han er SÅ nuttet”, no offense til Oscar, men niks, vores æggestokke er stille som graven.  

2. “Hader du børn?” Nej, på ingen måde! Men vi er vilde med, at de kan leveres tilbage igen. 

3. “Du aner ikke, hvad det vil sige at være træt, indtil du får børn.” Sig det til de sorte rande under vores øjne efter en våd nat på Heidis Bier Bar. 

4. “Er det ikke lidt egoistisk? Der er jo faktisk nogen, der ikke KAN få børn!” Og det er bare mega synd for dem! Men det betyder jo ikke, at vi skal reproducere os selv, bare fordi vi kan. 

5. “Du ved jo ikke, hvad du går glip af.” Nej sandt. Men vi ved, at snotnæser, bekymringer og søvnløse nætter er noget af det. 

6. “Jamen en hund eller kat vil jo aldrig blive det samme som et ægte menneskebarn!” WHAT? Det troede vi? Nej, nej, nej, brand new information? Come on, selvfølgelig ved vi godt, det ikke er det samme at have en hund som at have en baby. 

7. “Hvad er meningen med livet så?” Noget andet end børn for vores vedkommende. 

8. “Du bliver klogere.” Det er faktisk ret nedværdigende at sige. Vi er allerede kloge nok til at kunne stå ved vores beslutning. 

9. “Jamen hvad så, når du sidder alene på plejehjemmet, og der ikke er nogle til at passe dig?” Altså, vi håber da ikke, at I har valgt at få børn, fordi der så er nogen, der skal passe jer, når I bliver gamle?

10. “Du har ikke følt ægte kærlighed, før du elsker et barn.” Nååårh, så det vi føler for vores kæreste, søskende, veninder er bare en illusion af kærlighed? Eller?

11. “Er det, fordi du ikke vil føde? Så kan du da bare adoptere!” Vi tænker, at hvis samtlige andre kvinder i verden kan føde, kan vi nok også, så niks, det er ikke derfor. 

12. “Det kan du da ikke vide med sikkerhed?” Ingen af os kan vide noget med sikkerhed, men det betyder ikke, at vi ikke kan træffe beslutninger for vores liv lige nu.