Bordpynt til konfirmation
Find den perfekte bordpynt til konfirmationen. © Getty Images

Skal I snart holde konfirmation? Find inspiration til bordpynten her

Skræddersy konfirmationspynten efter et tema for at få et gennemført udtryk

9. marts 2023 af Ida Hagsholm Jonassen

Mange ting skal gå op i en højere enhed, når konfirmationen skal planlægges, og en af dem er bordpynt. 

Skal I snart holde en konfirmation i familien? Så har I helt sikkert gjort jer nogle overvejelser om, hvordan festen skal se ud. Men hvor i alverden starter I lige med planlægningen?

Et bud er lige her – vi har nemlig samlet en masse inspiration til smuk bordpynt til konfirmation. 

Sådan vælger I den bedste bordpynt til konfirmation

Der findes utroligt mange forskellige typer af bordpynt til konfirmation, som I kan vælge mellem. Og selvom det er fedt med mange valgmuligheder, så gør det det også svært at vælge. 

En god begyndelse, når der skal vælges bordpynt til konfirmationen, er at tage udgangspunkt i dagens hovedperson, nemlig konfirmanten. Det kan være, at konfirmanten går meget op i badminton, musik eller dans, hvilket kan give inspiration til pynten. Det kan også være, at konfirmanten er helt vild med asiatisk kultur, naturen eller madlavning. Uanset hvad temaet for bordpynten bliver, så er det i hvert fald altid fedt, hvis konfirmanten kan genkendes i det. 

I kan også vælge bordpynt ud fra en bestemt farve. Her vil konfirmantens yndlingsfarve være oplagt. Ved at bruge en bestemt farve som udgangspunkt for bordpynten, sikrer I at få en stilren pynt, som altid ser mega blæret og gennemarbejdet ud. 

Det er også vigtigt at kende til sine begrænsninger, når bordpynten skal vælges. I har helt sikkert mange bolde i luften allerede, for det er en stor mundfuld at planlægge en hel konfirmation fra bunden. I kan derfor gøre det let for jer selv ved at vælge en simpel bordopdækning. 

Inspiration til bordpynt til konfirmation

Midt i bordplanen, kirkegang, konfirmationstøjssøgningen og alt det andet, der skal planlægges til en konfirmation, så er bordpynt lige et ekstra punkt på listen. 

Her har vi samlet inspiration til bordpynt til konfirmation, som I sammen kan kigge igennem for at se, om det er noget, som falder i jeres smag.

Bordkort som bordpynt til konfirmation

Gæsterne til en konfirmation skal jo vide, hvor de skal sidde henne ved bordet. Derfor er bordkort et must have. Men bordkort behøver ikke blot være en hvid, kedelig lap, som ligger på tallerknen. 

Vi har fundet sjove og kreative bud på bordkort, som også kan fungere som bordpynt til konfirmation. 

1. Et sukkersødt bordkort til konfirmation

2. Citroner som bordkort til konfirmation

3. Spiseligt bordkort til konfirmation

4. En søde bordkorts-gave til konfirmationsgæsterne 

Blomster som bordpynt til konfirmation

Det er næsten ingen fest uden blomster, og derfor skal I da også have rigeligt af dem til jeres bordpynt. Det smarte ved blomster er, at de kommer i et hav af forskellige størrelser, former og farver, så I helt selv kan kreere det perfekte blomster-univers til konfirmationen. 

Derudover tilføjer blomster også et friskt og livligt input til pynten, som giver en skøn lethed og ikke mindst en fantastisk duft. Du kan enten pynte op med blomster alene eller som en tilføjelse til andet pynt. 

1. Bordpynt med farverige blomster til konfirmation

2. Spar bordplads med hængende blomster som pynt til konfirmation

Midterpynt som bordpynt til konfirmation

Kreativiteten vil ingen ende tage, når midterpynt til konfirmationsbordet skal laves. I kan både vælge at lave småt og fint midterpynt til bordet, store anordninger eller helt undlade midterpynten og give bordpynten et mere enkelt look – det er helt op til jer. 

1. Pynt konfirmationsbordet med pastelfarvede rosetter 

2. Et silkeklæde som midterpynt til konfirmation

3. Bordpynt til konfirmanten, der elsker heste

4. Konfirmationsbordpynt til fodboldfanen 

5. Gennemført fodboldtema til konfirmation

Service som bordpynt til konfirmation

Service er ofte et element i bordpynten, som mange overser. Ofte falder valget på en hvid tallerken og enkle vand- og vinglas. Men service kan tilføje rigtig meget smukt til et bord, og så er det også en super enke måde at tilføje en masse skønne farver og detaljer, og på samme tid give bordpynten et meget personligt look

I kan for eksempel bytte de klassiske vinglas ud med glas med farverige stilke. Eller gå en tur på loppemarkedet for at lede efter de perfekte vintage tallerkner. 

1. Farverige tallerkner som bordpynt til konfirmation

2. Vintage tallerkner som bordpynt til konfirmation