Bryllupsinvitation
Vi har samlet en række forslag til, hvordan din bryllupsinvitation kan se ud. © Getty Images

10 bryllupsinvitationer, dine gæster vil elske

Vil du imponere dine gæster med en unik bryllupsinvitation? Eller leder du efter et sjovt alternativ uden for meget glimmer?

15. oktober 2020 af Anna-Sophie Christensen

Skal du holde bryllup, leder du sikkert efter den helt perfekte bryllupsinvitation. Det er jo trods alt indbydelsen, der giver det første lille indblik i, hvad der skal ske på jeres bryllupsdag. Invitationen gør det lidt mere virkeligt, at I om lidt skal sige ja til hinanden, og derfor vil du sikkert gerne have, at jeres bryllupsinvitation er unik og afspejler netop jeres kærlighedshistorie og forhold.

Det kan også være en lidt uoverskuelig opgave at finde ud af, hvilken type bryllupsinvitation, der passer lige netop til jeres bryllup. Mulighederne virker uendelige, og dit hoved er sikkert også fyldt med alt muligt andet end valget mellem perlemorspapir og silkepapir.

DIY eller køb af unikke bryllupsinvitationer

Men frygt ej, hvis din Pinterest er proppet med DIY-ideer til bryllupsinvitationer, der højst sandsynligt ville ende i en ødelagt limpistol og frustration, for vi har samlet en bunke bryllupsinvitationer, dine gæster med sikkerhed vil elske.

Om du har ti tommelfingre eller er et kreativt geni, så finder du en masse skønne bryllupsinvitationer i guiden nedenfor. Alt afhængigt af, hvor lang tid du vil bruge på dine bryllupsinvitationer, så finder du også en række unikke invitationer, som kan bestilles online – så slipper du for at komme op at slås med limpistolen.

Lad dig inspirere af de flotte bryllupsinvitationer nedenfor.

1. Lav en personlig bryllupsinvitation med jeres eget stempel

Lidt royal har du lov til at være, og hvis du planlægger et ægte prinsessebryllup, skal jeres bryllupsinvitationer da også pyntes med jeres helt eget stempel. 

Ved at tilføje et segl til jeres bryllupsinvitationer er du sikker på, at indbydelsen skriger eksklusivitet. Og nej, det er ikke for meget, for kan en bryllupsinvitation overhovedet blive det? 

Hvis I vil tilføre et rustikt look til jeres invitation, kan I vælge en konvolut og et papir i et grovere materiale. I kan blandt andet få lavet jeres eget personlige bryllupsmonogram her.

2. Gør det til en oplevelse at pakke bryllupsindbydelsen ud

Skal jeres bryllupsinvitationer skille sig ud fra mængden? Så gør det til en lille opgave eller leg for modtageren at pakke den ud. Alt afhængigt af hvor langt dine kreative gør-det-selv evner rækker, kan du enten lave en lille fin æske til din invitation, eller kaste dig ud i et asymmetrisk projekt som dette. Her får dine gæster en 3D oplevelse, når de åbner jeres fine bryllupsindbydelse. 

3. Den sjove bryllupsinvitation

Leder du efter et bud på en sjov og anderledes bryllupsinvitation, der helt sikkert vil få dine gæster til at grine? Så tjek denne bryllupsinvitation ud, der både kombinerer humor og kærlighed på den sjoveste måde. Det er altså en indbydelse med kant! 

Denne invitation er nem at lave selv, men det vil helt sikkert være en bryllupsinvitation, de færreste af dine gæster har set før.

4. Pynt invitationen med tørrede blomster for en skøn duft

Skal dine bryllupsinvitationer have et rustik og naturligt look? Så tilføj en stilk tørret lavendel, inden du sender dem afsted. Det giver både et naturligt udtryk til dine invitationer, samtidig med at modtagerne vil blive mødt af den skønneste duft, når de åbner den. Her er lavendel et godt bud, da deres søde duft kun bliver endnu mere kraftfuld, når de tørres. Hvis du har en anden yndlingsblomst i en smuk farve, kan du sagtens udskifte lavendel med den.

5. Invitationen for den ekstravagante chokoladeelsker

Skal bryllupsinvitationen være noget ekstraordinært, og er der intet budget, hvorfor så ikke give en lille gave med, når I sender invitationerne ud? 

En bryllupsinvitation af chokolade med jeres initialer og bryllupsdato som tryk vil helt sikkert falde i god jord hos de fleste modtagere. Hvis det alligevel skal være “over the top”, er det da med at køre den helt ud – for ærlig talt, intet skriger romantik som chokolade. Specielt når det kommer i hjerteform. 

Hos Flyeralarm kan du lave dine chokoladehjerte med dit helt eget tryk. Du skal dog minimum købe 1000 styks, hvilket for de fleste nok er lidt mere end det antal invitationer, der skal sendes ud. Men du kan bruge de resterende chokoladehjerter som pynt på bordene, eller lægge en på hver tallerken for at skabe et gennemgående tema. Du kan også bruge dem til at lave en lille goodiebag til alle gæsterne.

Chokoladehjerter
Få trykt jeres navne på små og lækre chokoladehjerter. © Flyeralarm

6. Bolcher med jeres initialer som indbydelse

Vi bliver i den søde boldgade. For hvis chokolade ikke falder i din smag, er der selvfølgelig også andre måder at forsøde den store dag på. Hvad med at designe jeres egne personlige bolcher? 

Her kan i mixe jeres yndingssmage for at gøre bolcherne ekstra personlige. I kan også matche farverne, så de passer til de gennemgående farve ved jeres bryllup. 

Kun fantasien sætter grænser for, hvad I kan putte på jeres personlige bolcher. I kunne tilføje et billede af et hjerte eller to vielsesringe, jeres initialer, bryllupsdatoen eller måske bare ordet “bryllup”. I kan blandt andet få lavet jeres helt egne bryllups bolcher med en fin indpakning hos Bolcheriet.

7. Til den praktiske brud: Bryllupsinvitation med tidslinje

Hvis du er hende, der elsker at have styr på alting, og i vennegruppen måske er kendt som hende, der har den mest ordentlige (og fyldte) kalender, så er en bryllupsinvitation med en tidslinje måske den mest personlige og perfekte idé til en invitation. 

Her kan I selvfølgelig tilføje så mange punkter, som I ønsker. I kan endda tilføje et “overraskelses punkt”, for at øge spændingen.

8. Gør indbydelsen ekstra personlig med en fin illustration af jer

Er du den kreative brud? Eller vil du gerne have, at invitationerne til den store dag afspejler jer to så meget som muligt? Så er en bryllupsinvitation med en illustration af dig og din forlovede måske den perfekte løsning for jer. 

Hvis en af jer er kreativ, kan I jo selv lave illustrationen, så indbydelserne til brylluppet bliver ekstra personlig. Hvis talenterne ligger et andet sted, kan I altid få lavet en illustration hos en professionel, så I er sikre på, at den bliver lige, som I vil have det.

9. Bryllupsinvitation med lasercut

Skal jeres bryllupsinvitation skrige romantik og slotsbryllup, så er en invitation i lasercut måske lige det, du leder efter. 

Lasercut-metoden giver dig muligheden for at få smukt udskårne bryllupsinvitationer med de mest delikate mønstre. Det giver et eksklusivt og romantisk look, der får invitationerne til dit bryllup til at se imponerende og romantiske ud. Uden tvivl den perfekte bryllupsinvitation til romantikken.

10. En bryllupsinvitation i et ekspermenterende materiale

Kan du godt lide at skille dig lidt ud fra mængden og eksperimentere med materialer og kvaliteter? Så skal invitationerne til dit bryllup da også gøre det. 

Med en invitation i akryl får du mulighed for at lave en bryllupsinvitation med et gennemsigtigt look, der skaber en illusion af, at det er glas, du står med i hænderne. Det er en helt unik og sjov måde at lege med både materialer og udtryk på invitationerne til jeres store dag.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.