Kvinde tager selfie med hund
Er du vokset op med et kæledyr? © iStock

Derfor er dit kæledyr faktisk bedre selskab end dine søskende

Vi tvivler stærkt på, at din søster kommer rendende med samme overlykkelige ansigtsudtryk som lille Fido, hver gang du kommer hjem

20. februar 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Tanken om, at du eller dine søskende kan være adopterede, har sikkert strejfet dig utallige gange – for efter et kæmpe skænderi med dem, kan det mange gange være svært at forstå, hvordan det overhoved er muligt, at I er i familie! Alligevel bliver I altid gode venner igen og tilgiver hinanden. Og helt ærligt: Din søster er sandsynligvis den bedste ven, du nogensinde vil få, fordi hun kender dig så godt.

Når det så er sagt… Hvad så med familiens lille Fido? Han er altid overlykkelig, når du kommer hjem efter en lang dag, og så afbryder han dig ALDRIG, når du taler – hvilket ikke ligefrem er beskrivende ord, du kan bruge om din bror eller søster.

Hvis du som barn (også) følte dig i bedre selskab med dit kæledyr end med dine søskende, bør du ikke skamme dig. For det er der faktisk en god grund til.

Kvinde krammer sin hund
Synes du også, at hunden er det bedste familiemedlem? © Getty Images

Forholdet mellem børn og deres kæledyr

Er du opvokset med kæledyr, så er det meget sandsynligt, at I (med god grund) har et meget tæt forhold. I en undersøgelse, som er foretaget af University of Cambridge og offentliggjort af Journal of Applied Developmental Psychology, har nogle kloge hoveder forsket i forholdet mellem børn og deres kæledyr. I undersøgelsen blev 12-årige børns forhold mellem dem og deres kæledyr testet. Fælles for alle børnene var, at de havde et kæledyr og mindst én bror eller søster.

Fido frem for søskende

Undersøgelsen viser, at børn har et tættere forhold til deres kæledyr end til deres søskende. Det bevises også, at hunden virkelig er menneskets bedste ven, for et helt særligt forhold mellem barn og kæledyr ses især i de familier, hvor der er hund (hvilket os, der synes, at hunde er SÅ meget bedre end katte, sagtens forstår!). Grunden til dette er, at der aldrig er konflikter mellem børnene og de bjæffende venner.

At kæledyrene ikke kan svare tilbage på det, børnene siger til dem, styrker barnets forhold til dyret, fordi en hund, kat, undulat, guldfisk, you name it, aldrig nogensinde virker dømmende over for barnet. Selvom kæledyrene engang har været vores fortrukne, elsker vi dog stadig vores søskende (og måske mere og mere med tiden), for vores kæledyr kan trods alt ikke grine med, når vi ser vores yndlingsserier sammen med dem på Netflix...