Forældre med deres enebarn
Er du enebarn?© Gettyimages

14 særlige ting, som du skal være enebarn for at forstå

Du fik vennerne med på ferie!

10. april 2023 af Marianne Fischer

1. Alle har en holdning til, hvordan du er, fordi du er enebarn. Og hver gang du fortæller det til andre, får du et halvkritisk og analyserende blik, som er forfulgt af kommentaren: “Hmm, du virker ellers ikke som et enebarn” eller “Okay, det forklarer en del”.

2. Du havde et kæledyr som barn, og det var din bedste ven. Og det var ikke kun, fordi det ikke kunne sige dig imod. Eller var det?

3. Du har haft ‘snakken’ med dine forældre. De var jo ligesom nødt til at forklare dig, hvorfor du var den eneste på vejen, der ikke havde en lillebror.

4. Du fik vennerne med på ferie. Om det var for din skyld eller for dine forældres, fandt du aldrig ud af, men uanset om turen gik syd på eller i sommerhus, så havde du altid din bedste veninde ved.

5. Du er lidt gammelklog. Du foretrækker dog selv betegnelsen ‘vis’.

6. Du undrer dig over dine veninders forhold til deres søskende. Er det virkelig så vigtigt, hvem der vinder? Og hvorfor sladrer de stadig til jeres forældre om hinanden?

7. Du opfatter dine veninder som din familie. Både på godt og ondt.

8. Du er lidt mere kreativ end andre. Du har altid været vant til at skulle underholde dig selv og få tiden til at gå. Og selvom du måske ikke kan tegne en smiley, om det så gjaldt dit liv, er du altid fyldt med initiativ og gode ideer.

9. Der er billeder af dig overalt i dit barndomshjem. Og dine pokaler, tegninger og figurer fra dengang du havde formning står selvfølgelig stadig fremme.

10. Du kan ikke tagge din bror eller søster på Facebook. Og du ærgrer dig over det, hver gang du ser dine veninder gøre det. 

11. Du elsker at være sammen med store familier. Det er næsten lige så eksotisk som at rejse til udlandet.

12. Du er en smule mere følsom. Første gang du blev drillet, var da Peter rev dig i håret i anden klasse. Og du var mundlam. Hvornår var verden blevet så barsk?

13. Du elsker at være i centrum. Du elsker, hvad du kender. Og du har aldrig kendt til andet.

14. Du er ligesom Robinson Crusoe. Du har skullet erobre verden alene, for du har ikke haft nogle søskende til at vise dig vej.