© depositphotos.com

3 grunde til at benytte en ægløsningstest

Tænk, hvis I altid prøver et par dage for tidligt?!

10. maj 2023 af Annoncør

Der er mange ting, du kan gøre, for at forbedre chancerne for at plante en sød, lille spire i din livmoder. Én af de mest basale er at sikre dig, at dig og din partner faktisk forsøger, når du er mest frugtbar. Det kan imidlertid godt virke som lidt af et mysterium at finde ud af, for det er nemlig ikke sikkert, at din ægløsning falder på klokkeslættet.

En test til ægløsning kan være en kæmpe hjælp i denne forbindelse, og der er mange gode grunde til at tage de snedige tests i brug. Her får du tre!

1. Perfekt for dig, der ikke har mærkbare symptomer

Er du én af de heldige, der tydeligt kan mærke, når du har ægløsning? Måske kan du mærke en muren i maven, en ømhed i brysterne eller noget helt tredje, der fortæller dig, at ægget er på vej. Det er jo bare dejligt for dig, for det gør det nemmere at afdække, hvornår i din cyklus du er mest frugtbar.

Men hvis du ikke er nær så heldig, kan en ægløsningstest altså være en kæmpe hjælp. Med en test til ægløsning slipper du nemlig for at gå og mærke efter - og måske ovenikøbet opfinde - symptomer. Som du måske allerede har erfaret, kan man nemlig komme til at opfinde en lang række symptomer på ægløsning og graviditet, når man brændende gerne vil have en baby.

2. Find ud af, om din ægløsning faktisk følger “kalendermetoden”

Mange går frem efter kalendermetoden, når de forsøger at blive gravide. Det kan da også være helt fint, så længe man altså har en helt regelmæssig menstruation. Kalendermetoden foreskriver nemlig, at man får ægløsning 12-14 dage, inden menstruationen indtræffer - men det kan man jo kun gå frem efter, hvis man ved, at menstruationen altid falder på samme tid.

Her er ægløsningstests igen dagens (eller månedens) helt i skysovs. Disse tests kan nemlig hjælpe dig med at finde ud af, præcis hvornår du har ægløsning. For selvom det er de fleste, er det ikke alle, som har ægløsning 12-14 dage inden menstruationen. Tværtimod kan den sagtens falde før eller efter dette tidspunkt. Og det er jo godt at være opmærksom på, så du kan optimere chancerne for at blive gravid.

3. Få bedre chancer for at blive gravid

Den tredje grund til at benytte en ægløsningstest, er den mest åbenlyse: Du skal naturligvis benytte testen for at få bedre chancer for at blive gravid. Når testen giver dig et positivt resultat, ved du, at ægløsningen er på vej, og at du er mest frugtbar de næste 2-3 dage. Så ved I, at I har de bedste chancer, når I prøver.

Der er altså mange (mindst tre!) gode grunde til at anskaffe dig et sæt tests til ægløsning. Jo før du går i gang med at teste jo bedre, for tænk hvis I altid prøver lidt for sent eller for tidligt, fordi din ægløsning ikke følger kalendermetoden?