Mor og datter griner i køkkenet
Kan du genkende dig selv i punkterne her? © iStock

6 tegn på, at du bliver en helt igennem fantastisk mor

Synes du, at søvn er overvurderet? Så kommer du til at rocke titlen som mor!

21. marts 2020 af Rie Louise Kirkebjerg

Du har helt sikkert tænkt over, om du vil være mor en dag. Måske har du fundet Mr. Right, som du allerede er i gang med projekt babybule med, eller måske ved du bare, at du vil rocke titlen som mor engang i fremtiden. 

Men hvilke egenskaber er egentlig utrolig gode at have i rollen som mor? Vi har samlet et par stykker her. Hvis du kan genkende dig selv i disse seks ting, tyder det på, at du bliver lidt af en supermor. Og hvis ikke, så kan du heldigvis øve dig på at blive bedre til tingene! (Men uanset, om du kan genkende dig selv i punkterne her eller ikke, så skal du nok blive en fantastisk mor alligevel). 

1. Du er god til at læse andre folk

Er du hurtig til at opfange, hvordan andre folk har det? Uden at de egentlig fortæller dig det? Så behøver hverken dine veninder eller bekendte at stortude, før du kan mærke, at der er noget helt galt. 

Denne egenskab er uhyre god, når du bliver mor – for en baby udtrykker sig ikke ligefrem med ord, men i stedet med hyl, skrig og gråd. Og din titel som mor bliver altså en hel del nemmere (og hygiejnisk), hvis du kan nå at se på baby, at der er gylp på vej – INDEN du bliver sprøjtet til af stadset.

2. Du elsker at gøre andre glade

Hvis du elsker at få andre mennesker til at grine og smile, er det et tegn på, at du bliver en god mor. Dit barn kommer til at kræve meget – virkelig meget! – og selvom du er træt, muggen og seriøst har brug for et Netflix-fiks, skal du gøre alt for, at dit barn er glad og tilfreds. Også selvom det betyder, at du skal tegnes i hovedet med Caran d’Ache-farver og se på dødsens irriterende børneserier på fladskærmen all freakin’ day long.

3. Du har en ikke-eksisterende kvalmegrænse

Som mor kommer du til at opleve (og blive forundret over), hvor mange forskellige væsker det lille væsen udskiller. Det handler blandt andet om sure lortebleer og klumpet gylp. Baby skal desuden renses godt og grundigt i alle hudfolder. Men hvis du ikke er typen, der laver bræklyde, når en skraldebil kører forbi, eller over din venindes alko-bræk, som hun kaster op efter en lidt for god tur i byen, så er det jo intet problem for dig!

4. Du kan se det sjove i kedelige situationer

Når toget aflyses, griner du i stedet over det og kommer i snak med en masse andre ventende på perronen. Og når den står på hovedrengøring, forvandler du stuen til en scene og udfører danse-moves med støvsugeren, som selv Beyoncé ville blive misundelig på. Er det dig? Så har du helt klart en fordel i rollen som mor – for der kommer til at være en lang række kedelige situationer, du bare må få det bedste ud af...

5. Du elsker at stå tidligt op

Er du et A-menneske? Det er din baby i hvert fald. Og baby er også vågne-klokken-et-og-tre-og-fem-om-natten-menneske. Så hvis du elsker at få afbrudt din søvn – og er god til at falde hurtigt ind i drømmeland igen – så kommer du i den grad til at rocke titlen som mor!

6. Du bliver ikke gnaven, når du er træt

Hvis du igen er lidt af et overmenneske i forhold til søvn og derfor ikke bliver sur, når du er træt, får du plus på fantastisk-mor-kontoen.